ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Θρίλερ με το… φιλμ των δύο γνωματεύσεων

Θρίλερ με το… φιλμ των δύο γνωματεύσεων

Τυχερή μέσα στην ατυχία της στάθηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Volleyplanet, η τραυματίας πασαδόρος της Εθνικής, Κατερίνα Βλάχου, με τις δύο διαφορετικές γνωματεύσεις του Δαβαλκανικού Θεσσαλονίκης και το… νυστέρι που γλύτωσε από θαύμα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Στη διάρκεια της προπόνησης της Εθνικής η διεθνής πασαδόρος του Αιγάλεω σε μία πάσα με άλμα, στην προσπάθειά της να αποφύγει τη σύγκρουση με συμπαίκτριά της, γύρισε το γόνατό της και έπεσε στο ταράφλεξ, σφαδάζοντας στον πόνο.

Αμέσως ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας έσπευσε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια, αφού ειδοποιήθηκαν από την Αθήνα οι γονείς της Βλάχου, διεκομίσθη για εξετάσεις στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Με τη γνωμάτευση της μαγνητικής στα χέρια να «μιλάει» για ελάχιστη έως μικρή ρήξη χιαστού, οι γονείς με την τραυματία Βλάχου μετέβησαν σε έναν άλλον γιατρό της Θεσσαλονίκης που τους προτάθηκε. Παρά την γνωμάτευση της μαγνητικής, ο γιατρός επέμενε πως το δεξί γόνατο της αθλήτριας «φεύγει» και εκτιμώντας ότι έχει κατά 60% πρόσθιο χιαστό και ίσως να’ χει «αρπάξει» και ο μηνίσκος» ρώταγε τη μητέρα της διεθνούς πασαδόρου αν μπορεί και τη Δευτέρα κιόλας να μπει στο χειρουργείο!

Εν τω μεταξύ είχε ενημερωθεί για το συμβάν και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο οποίος διαβεβαίωσε τους γονείς της Βλάχου πως θα τους παράσχει οτιδήποτε χρειαστεί η άτυχη Κατερίνα για να επιστρέψει δυνατή στα γήπεδα.
Ο πατέρας, Παντελής Βλάχος, δεδομένης της ιδιωτικής ασφάλισης που έχει, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, άναψε τη μηχανή του αυτοκινητου του για να επιστρέψει στο γιατρό του στην Αθήνα. Λίγα λεπτά αργότερα και αφού ήταν καθοδόν, δέχθηκε μία κλήση από το Διαβαλκανικό, όπου του ζήτησαν να επιστρέψει στο νοσοκομείο για να προσθέσουν στο φάκελο της ασθενούς ένα «φιλμάκι» που είχαν ξεχάσει αρχικά να δώσουν.

Εκτιμώντας λοιπόν πως είναι δουλειά ολίγων λεπτών, ο κ. Βλάχος γύρισε ξανά πίσω και πήγε στο νοσοκομείο, όπου του ζητήθηκε ο φάκελος για να προσθέσουν το φιλμάκι. Προφανώς όμως το… φιλμάκι δεν… χωρούσε, καθώς χρειάστηκε πάνω από ένα τέταρτο για να πάρει ξανά πίσω το φάκελο της Κατερίνας, όπου ως δια μαγείας… άλλαξε η γνωμάτευση της μαγνητικής!

Συγκεκριμένα, στα της αρχικής γνωμάτευσης είχε προστεθεί με ερωτηματικό όμως και κάποια από εκείνα είχε υποστηρίξει ο εξωετρικός γιατρός, που είχε επισκεφθεί η Βλάχου, και με τη νέα σημείωση πως η αθλήτρια χρήζει κλινικής εξέτασης.

Τελικά στην επιστροφή της οικογένειας στην Αθήνα, η Βλάχου πήγε στον δικό της γιατρό, όπου εκείνος διέγνωσε μία κάκωση μηνίσκου η οποία θα κρατήσει την διεθνή πασαδόρο ένα μήνα μακριά από τις υποχρεώσεις της.

“Την προσεχή Τρίτη θα μπω για αρθροσκόπηση και μετά από ένα μήνα θα επιστρέψω ελπίζω “σιδερένια”. Λυπάμαι που δεν θα μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου, όπως περίμενα, αλλά όπως ζήτησα και από τα κορίτσια θέλω στο Βαλκανικό να παίξουν για μένα” δήλωσε ανακουφισμένη τελικά στο Volleyplanet η Κατερίνα Βλάχου.