Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Τυφώνας» Θανάσης!

«Τυφώνας» Θανάσης!

Προπονητές και αρχηγοί ομάδων έδωσαν ψήφο… για την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση στον  Mr «ζήτω η τρέλα» Θανάση Πρωτοψάλτη, ο οποίος αφιέρωσε στην εκπομπή στο “Φιλέ” τις διακρίσεις στους συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό, δηλώνοντας ότι «θέλει θράσος και ρίσκο» για να πετύχει ένας κοντύτερος αθλητής.

Για την φετινή πορεία και το θέαμα:

«Ο α’ γύρος δεν με άφησε λόγω τραυματισμών να βρω το ρυθμό μου, κάτι που κατάφερα στο β’ γύρο. Πάντα η άμυνα είναι κάτι που βάζω στο παιχνίδι και ποντάρω για να με κρατάει στην εξάδα σε όποια ομάδα και αν είμαι. Αυτά είναι τα δυνατά μου στοιχεία: Άμυνα και Υποδοχή, γιατί επίθεση όλοι κάνουμε…».

Για τη δουλειά που κάνει στο γήπεδο αν και… κοντός: «Για το άθλημα είμαι κοντός! Όταν είσαι κοντός έχεις άλλους ρόλους στην ομάδα, πρέπει να έχεις αμυντικό ρόλο, να έχεις προτεραιότητα την υποδοχή… Δεν γίνεται ένας κοντός να μην είναι καλός επιθετικός.. Θέλεις θράσος και ρίσκο, αυτά τα δύο χρειάζεσαι… Εννοείται πως και άλμα να μην έχει κάποιος παίκτης, άμα έχει θράσος, μπορεί να κάνει πολλά πράγματα…».

Για τη φάση της 3ης καλύτερης του επίθεσης στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Κυψέλη: «Είδα το τριπλό μπλοκ, προσπάθησα να βγω έξω από το μπλοκ με τη βοήθεια λίγο του φιλέ και λίγο του Γκαρά η μπάλα δεν βγήκε άουτ»(γέλια…)

Για την κορυφαία επίθεση στο ματς με την Ορεστιάδα:

«Επειδή υποσχέθηκα στα παιδιά να πω την αλήθεια, θα πω πως άλλο ήθελα να κάνω, άλλο έγινε… Ήθελα να χτυπήσω την μπάλα στο μπλοκ για να την πάρουμε για αυτό είχαμε και καλό ντουμπλάζ, τη χτύπησα όμως πιο δυνατά, πέρασε η μπάλα και πήγε εκεί…»

Για την κορυφαία άμυνα της χρονιάς στο ματς της κανονικής περιόδου με τον ΠΑΟΚ: «Ήθελα πολύ να βγάλω τη μπάλα, έβλεπα ότι μπορούσα να τη φτάσω και έτρεξα…»

Για την εκδίκηση των κοντών (στο μπλοκ) και πως το δουλεύει:

«Φέτος ειδικά με τον Ανδρεόπουλο δουλέψαμε πολύ ως ομάδα στο μπλοκ… Τώρα το μπλοκ δε νομίζω πως είναι στοιχείο των ψηλών. Από τη στιγμή που το έχεις εγκεφαλικά και το feeling πάνω στο φιλέ…»