DARK ROOM

Τιμή στον «Απόστολο» της ζωής (fot)!

Τιμή στον «Απόστολο» της ζωής (fot)!

Ένα παιδί της Ελπίδας Αμπελοκήπων θα τιμηθεί από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου κατά τη διάρκεια της Γιορτής των Κορυφαίων, την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, γεμίζοντας για μία ακόμη φορά με υπερηφάνεια τον σύλλογο, αλλά και το άθλημά μας.

elpida-apostolos

 Ο πρώην βολεϊμπολίστας αρχηγός της Ελπίδας, στον οποίο θα απονεμηθεί ένα από τα πέντε ειδικά έπαθλα της χρονιάς για το μάθημα ζωής που δίνει εδώ και χρόνια, διαγνώσθηκε με την ασθένεια τα Χριστούγεννα του 2006. Ήταν μετά τον αγώνα της Ελπίδας με το Μέγα Αλέξανδρο, για την 7η αγωνιστική της Γ Εθνικής, όπου λόγω αδιαθεσία του μετέβη στο νοσοκομείο, όπου έμαθε πως πάσχει από Οξεία Μυελοβλαστική Λευχαιμία.

tolis_eidikovraveio1

Πρόκειται για μία δύσκολη ως προς την αντιμετώπιση της ασθένεια, την οποία όμως ο Απόστολος νίκησε την λευχαιμία μετά από πετυχημένη μεταμόσχευση μυελού των οστών, σκορπίζοντας γύρω του την ελπίδα και την αγάπη για τη ζωή. Η τεράστια του θέληση  για να ζήσει τον οδήγησε και πάλι στην ενασχόληση του με τον αθλητισμό.

apostolos_xaristonidis

«Οι χημειοθεραπείες επίπονες και οι πιθανότητες επιβίωσης… ελάχιστες. Η Πίστη, η Ελπίδα και η Θέληση μου για ζωή, δεν θα ήταν αρκετά αν δεν υπήρχε αυτός ο Ένας συμβατός δότης, για να μου δώσει αυτές τις λίγες πιθανότητες ζωής.

14138189_1142302752508060_2859456272839743179_o

Σαν σήμερα, 9 χρόνια πριν και ανημέρα των γενεθλίων μου, έκανα μεταμόσχευση Μυελού των Οστών. Χωρίς αυτό τον άνθρωπο, καμιά αθλητική μου επιτυχία, δεν θα είχε πραγματοποιηθεί. Η υποχρέωση μου ως προς την ευαισθητοποίηση όλων μας να γίνουμε δότες θα είναι πάντα μέρος της ζωής μου» γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο “Απόστολος της Ζωής” που έχει χαραγμένη τη μέρα που βρέθηκε ο δότης από την Ιταλία, όχι μόνο στην ψυχή και το μυαλό του, αλλά και tatoo στο κορμί του.

dimosieyma-2

Πεισματάρης και περήφανος, λόγω της Ποντιακής του καταγωγής,  ο γεννημένος στην Πολίχνη Απόστολος, επέστρεψε νικητής το 2008 στο κλειστό του Βότση, όπου αγωνίστηκε με αντίπαλο τον Γαλαξία την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Έκτοτε αποτελεί το ίνδαλμα όλων στο “Ι Λεμονίδης”, όπου φιλοξενούνται σε περίοπτη θέση δημοσιεύματα και φωτογραφίες του “δικού” τους “Τόλη”!

xaritonidis_pontios

Παρά την αγάπη του για το φιλέ, στη συνέχεια ο Χαριτωνίδης εντάχθηκε στην εθνική ομάδα κολύμβησης μεταμοσχευμένων και κατέκτησε 4 χρυσά μετάλλια στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Δουβλίνου και 3 μετάλλια (ένα κάθε χρώματος) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ντέρμπαν.  Λόγω όμως της δυσκολίας εύρεσης ωρών σε θερμαινόμενη πισίνα για προπόνηση στη Θεσσαλονίκη εγκατέλειψε την κολύμβηση και πήρε… μεταγραφή” στο Στίβο!

dimosieyma-xaritonidi-1

Εκεί, αγωνιζόμενος στις ρίψεις τα τρία τελευταία χρόνια έχει γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής των διεθνών διοργανώσεων μεταμοσχευμένων. Το 2014 κατέκτησε 3 χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρακοβίας (ακοντισμός, δισκοβολία, ρίψη ελαφριάς σφαίρας), ενώ το 2015 στο Μαρ Ντελ Πλάτα αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στη δισκοβολία με παγκόσμιο ρεκόρ και ήταν δεύτερος στον ακοντισμό!

Φέτος συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στην Βαάντα της Φινλανδίας, όπου κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία και αργυρό στον ακοντισμό.

diskos_xaristonidis

Εκτός από τις επιτυχίες του στον αθλητικό στίβο, ο Απόστολος είναι Πρεσβευτής του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Η Ελπίδα» και βοηθά στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για την εθελοντική προσφορά Μυελού των Οστών. Ο Απόστολος τιμήθηκε πρόσφατα από τον Σύλλογο “Ελπίδα” και, όπως έχει κάνει με όλα του τα κερδισμένα μετάλλια, τα οποία έχει χαρίσει σε παιδιά, δώρισε στο Ογκολογικό Νοσοκομείο και το χρυσό μετάλλιο της δισκοβολίας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

mar-del-plata

Δεν παραλείπει βέβαια να παρακολουθεί τις εκδηλώσεις της Ελπίδας Αμπελοκήπων και πριν από λίγο καιρό ήταν παρών στον αποχαιρετιστήριο αγώνα του Φώτη Βασιλειάδη και του Γιώργου Ακριτίδη.

dotis

Έστω λοιπόν και καθυστερημένα αξίζουν συγχαρητήρια στους Αθλητικούς Συντάκτες και στο ΔΣ του ΠΣΑΤ, που σε πείσμα της αδιαφορίας Πολιτείας και Φορέων του αθλητισμού, θα τιμήσει για πρώτη φορά αυτό το φωτεινό παράδειγμα ζωής. Μπροστά στο μεγαλείο της ψυχής του “Τόλη” οφείλουμε όλοι όχι απλά να… υποκλιθούμε, αλλά και να μεταδώσουμε με κάθε τρόπο σε όσους περισσότερους συνανθρώπους μας το πολύτιμο μήνυμα του Θεσσαλονικιού “Αγγελιοφόρου” της ζωής. ” Γίνε σήμερα και εσύ Εθελοντής, στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”!

Και που ξέρεις… Με τη βοήθειά σου μπορεί όχι μόνο να σωθεί η ζωή ενός παιδιού, αλλά να “γεννηθεί” κι ένας αυριανός Πρωταθλητής. Όπως ο ήρωας της Ελπίδας, Απόστολος Χαριτωνίδης!