Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Τιμώντας το παρελθόν, βαδίζει στο μέλλον

Τιμώντας το παρελθόν, βαδίζει στο μέλλον

Την ομάδα που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του το μακρινό 1968 βράβευσε ο Ολυμπιακός λίγο πριν την έναρξη του 3ου τελικού κόντρα στον ΠΑΟΚ με τους πρωτοπόρους αθλητές των «ερυθρολεύκων» να κερδίζουν δίκαια το χειροκρότημα των φιλάθλων…

Ο Ολυμπιακός μπορεί να διεκδικεί το 28ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, ωστόσο το πρώτο είναι πάντα το πιο γλυκό…

Έτσι λίγο πριν το πρώτο σερβίς του 3ου τελικού κόντρα στον ΠΑΟΚ, η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» τίμησε την ζωντανή ιστορία της βραβεύοντας την ομάδα που κατέκτησε το πρώτο τίτλο του ανδρικού τμήματος στις 6 Ιουλίου του 1968 στην Θεσσαλονίκη.

Την πρώτη πρωταθλήτρια ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, αποτελούσαν οι: Κυριάκος Παντελιάς, Νίκος Κριτσοταλάκης, Δημήτριος Κεφαλάς, Ιωάννης Σταυρόπουλος, Ανδρέρας Λοράνδος, Θεοτόκης Μανουσαρίδης, Αναστάσιος Κουμπλής, Κωνσταντίνος Καραμήτσος, Σπυρίδων Λαμπάκης, Κων/νος Τραπεζουντίδη με προπονητή τον Κωνσταντίνος Αμπελάς και έφορους τους Γεώργιο  Αντωνόπουλο και Γεώργιο Χουρδάκη.

Τις τιμητικές πλακέτες απένειμαν στους παλαίμαχους αθλητές, ο επίτιμος πρόεδρος του ο Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. κ. Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο Α’ Αντιπρόεδρος  κ. Μιχάλης Υδραίος και ο Γενικός Αρχηγός κ. Γιάννης Δαλέζιος.

Τις πλακέτες για τους κ. Λαμπάκη, Τραπεζουντίδη, Αντωνόπουλο, Χουρδάκη που δεν βρίσκονται εν ζωή παρέλαβαν συγγενικά τους πρόσωπα.