Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Tην Μάριτ Γιάσπερ «στέλνουν» στον Παναθηναϊκό για ολλανδικό δίδυμο με Γκρόθες!

Tην Μάριτ Γιάσπερ «στέλνουν» στον Παναθηναϊκό για ολλανδικό δίδυμο με Γκρόθες!

Ο Παναθηναϊκός αναζητά την ξένη ακραία που μαζί με την Μάρετ Γκρόθες θα κάνει τη διαφορά στα άκρα και η διεθνής Ολλανδέζα πρώην ακραία της Κούνεο, Μάριτ Γιάσπερ βρίσκεται μεταξύ άλλων ψηλά στη λίστα των υποψηφίων για το “τριφύλλι”. Παράλληλα ζωηρό ενδιαφέρον για την Γιάσπερ έχει εκφράσει και η γαλλική Ναντ.

Η 26χρονη ακραία (1.80μ), που έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο με τις “τουλίπες” το 2017 είναι γεννημένη στην επαρχία Φρίσλαντ, ξεκίνησε την καριέρα της παίζοντας με την ομάδα του Sνεέκ τη σεζόν 2012-13. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων αγωνιστικής της δράσης στα ολλανδικά γήπεδα, κατέκτησε συνολικά δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Ολλανδίας και δύο Σούπερ Καπ Ολλανδίας.

Το 2016-17 μετακόμισε στη Γερμανία για να παίξει με τη Ζουλ, εκεί όπου ως “Λύκαινα” δέχθηκε και τις πρώτες κλήσεις από την Εθνική Ολλανδίας.

Τη σεζόν 2017-18 μετακόμισε από την πόλη της Θουριγγίας, στη Δρέσδη, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας. Επόμενος σταθμός της ήταν την επόμενη σεζόν το Άαχεν, όπου φόρεσε τα μαύρα”, αλλά η συνεργασία της με τις “Ladies in Black” διακόπηκε πρόωρα, εξαιτίας της πανδημίας.

Η σεζόν 2020-2021 τη βρίσκει στο “καμπιονάτο” όπου την παρθενική της εμπειρία απο το ιταλικό πρωτάθλημα την είχε στη Μπρέσια, ενώ την τελευταία σεζόν αγωνίστηκε με τα χρώματα της Κούνεο και παρόλο που ή ίδια είχε δηλώσει ότι πήγε στην Ιταλία με την προοπτική να μείνει αρκετά χρόνια, εσχάτως κάποιες «σειρήνες» τη στέλνουν στην Αθήνα και στον Παναθηναϊκό.

Σε περίπτωση, πάντως που τα ξένα “σενάρια” επιβεβαιωθούν και τελικά η Γιάσπερ ντυθεί στα “πράσινα”, αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την προσπάθεια των νταμπλούχων για διάκριση, καθώς είναι μια κοντρολαρισμένη παίκτρια, με καλή τεχνική. καλή σε υποδοχή και άμυνα, ενώ είναι αποτελεσματική και “έξυπνη” στην επίθεση.