ΔΙΕΘΝΗ

«Με την πλάτη στον τοίχο» ο Πρωτοψάλτης

«Με την πλάτη στον τοίχο» ο Πρωτοψάλτης

Μία ανάσα από την πρώτη της νίκη στους τελικούς των φετινών πλέι οφ του γερμανικού πρωταθλήματος έφτασε η ομάδα του Πρωτοψάλτη, που πάλεψε στο 2ο τελικό του Βερολίνο για το “break”, αλλά οι πρωταθλητές γηπεδούχοι άντεξαν στην πίεση της Φριντριχσχάφεν και με 3-2 (19-25, 29-27, 25-20, 17-25, 15-11) ζευγάρωσαν τις νίκες τους φτάνοντας ένα βήμα από τη διατήρηση των κεκτημένων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η παρέα του Θανάση Πρωτοψάλτη “πάγωσε” στο α΄σετ τους 7.500 οπαδούς στο επιβλητικό “Μαξ Σμέλινγκ Χάλε”, αλλά η ομάδα  του Στέλιαν Μοκουλέσκου αντέδρασε και αφού ισοφάρισε 1-1 κερδίζοντας στα… σημεία το 2ο σετ, ύψωσε το “τείχος του Βερολίνου” και πήρε κεφάλι με 2-1 σετ.

Η Φριντριχσχάφεν δεν τα παράτησε και με τον Πρωτοψάλτη “κολλημένο” στη γραμμή του σερβίς ξέφυγε με 16-9 και σαν σε προπόνηση ισοφάρισε 2-2, διεκδικώντας πλέον τη νίκη στο 5ο σετ, όπως έκανε εξάλλου και η αντίπαλός του στον 1ο τελικό στην “ZF Arena”.

Εκεί όμως οι γηπεδούχοι με καλό σερβίς και σταθερό μπλοκ, μετά το αμφίρροπο ξεκίνημα 5-4, “πάτησαν γκάζι” ανεβάζοντας τη διαφορά στο 10-6 και μετά το 12-8 έφτασαν μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού της κερκίδας στη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία τους, 2-0 νίκες.

Πολύ καλός και σήμερα ο διεθνής μας ακραίος, που σημείωσε 14 πόντους (13/31 επ., 55% υπ., 19% αρ., 1 μπλοκ), μόλις έναν πόντο πίσω από το συμπαίκτη του Μαλέσκα, ενώ τοπ σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκε με 19 πόντους ο διεθνής Αμερικανός των πρωταθλητών, Ράσελ.

Έτσι ο 3ος τελικός στη έδρα της Φριντριχσχάφεν αποτελεί την Τετάρτη 2 Μαϊου “μονόδρομο” για την ομάδα του Βίταλ Χέϊνεν, για να μείνει “ζωντανή” στο παιχνίδι του τίτλου, καθώς σε περίπτωση νέας ήττας, ο πρώην αρχιτέκτονας των επιτυχιών των “Ζέπελιν”, Μοκουλέσκου θα πανηγυρίσει μετά το πρωτάθλημα των γηπεδούχων το 2015, έναν ακόμη τίτλο, τον πρώτο του στον πάγκο της πρωταθλήτριας και 9ο στην ιστορία της Μπερλίν.