ΔΙΕΘΝΗ

«Με την πλάτη στον τοίχο» η Στουτγκάρδη

«Με την πλάτη στον τοίχο» η Στουτγκάρδη

Στις λεπτομέρειες κρίθηκε και ο 2ος τελικός των πλέι οφ του γερμανικού πρωταθλήματος γυναικών, όπου στο Σβέριν η τοπική ομάδα επικράτησε με 3-0 (25-22, 25-21, 26-24) της ομάδας του Γιάννη Αθανασόπουλου, που μετά από 2 ήττες σε ισάριθμους τελικούς με τη Σβέρινερ, βλέπει το έργο της κατάκτησης του τίτλου να απομακρύνεται.

Στην Αρένα του Σβέριν η ομάδα του Έλληνα τεχνικού κυριάρχησε με 13-4 στο μπλοκ, ωστόσο κάποια λάθη στα κρίσιμα σημεία και στην υποδοχή έδωσαν μτη νίκη στην πρωταθλήτρια Γερμανίας, που πλέον θα έχει τρεις ευκαιρίες για τη διατήρηση των κεκτημένων.

Ωστόσο, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει η Στουτγκάρδη, έδειξε τόσο στο πρώτο ματς, όπου ηττήθηκε με 3-2 στα σημεία, αλλά και στο 3ο σετ του Σβέριν, ότι μπορεί να “κοιτάξει στα μάτια” την αντίπαλό της και να διεκδικήσεις τις πιθανότητες που έχει για τον τίτλο.

Τοπ σκόρερ του αγώνα με 15 πόντους, η Λίπμαν για την Σβέριν, ενώ με ισάριθμους πόντους, εκ των οποίων οι 7 από μπλοκ! πέτυχε για την Allianz MTV η Αμερικανίδα Μάλορι Μακέιτζ, που είχε 7/10 επιθέσεις και 1 άσο.

Για την ομάδα του Αθανασόπουλου η νίκη στον 30 τελικό της SCHARRena αποτελεί “μονόδρομο” στις 28 Απριλίου, προκειμένου η Στουτγκάρδη να κρατήσει “ζωντανό” το όνειρο.

Foto: Tom Bloch