ΑΓΩΝΕΣ

Την πρόκριση η Λαμία, τις εντυπώσεις η Δραπετσώνα

Την πρόκριση η Λαμία, τις εντυπώσεις η Δραπετσώνα

Ανάλυσε το

Στον Πειραιά η Λαμία με το 3-1 επί της Δραπετσώνας εξασφάλισε την πρόκριση προς τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, ωστόσο αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν οι γηπεδούχοι για την προσπάθειά και την μαχητικότητά τους…

Στην Δραπετσώνα η «αποδεκατισμένη» Λαμία έχοντας κορυφαίο τον Χέντσι αλλά και τους Καπίρη-Παπαθωμόπουλο πήρε την πρόκριση, έστω και αν δυσκολεύθηκε αρκετά απέναντι στους Πειραιώτες.

Η Λαμία έχοντας εκτός αποστολής τον Γιάννη Μαδούρα αλλά και τον Καραγάτσο ξεκίνησε με κεντρικό τον Αγγελόπουλο ωστόσο η Δραπετσώνα βγάζοντας ενθουσιασμό και μαχητικότητα στο παιχνίδι της απέκτησε από νωρίς το προβάδισμα. Έφθασε στο 17-12 και το παρά την πίεση του Γυμναστικού με το 25-19 έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Ντραγκίεφ επανέφερε τον Αγγελόπουλο στην πάσα, πέρασε κεντρικό τον Αραούχο και με την αγωνιστική άνοδο του Χέντσι αλλά και του Καπίρη με το 17-25 έκανε το 1-1.

Στο τρίτο σετ έγινε πραγματική μάχη. Η Λαμία συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό με αποτελεσματικές επιθέσεις προηγήθηκε με 13-16 και 21-24 ωστόσο η Δραπετσώνα έκανε το 24-24 ξαναμπαίνοντας στον αγώνα. Οι δύο ομάδες πήγαν πόντο-πόντο μέχρι το 26-26 όπου εκεί οι Χέντσι και Χέϊκγουορθ έγραψαν το 26-28 και το 1-2.

Το τέταρτο σετ ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς η Δραπετσώνα δεν μπόρεσε να κοντράρει τους φιλοξενούμενους που πήραν από την αρχή το προβάδισμα και με το 15-25 έφθασαν στο νικηφόρο αποτέλεσμα και την πρόκριση προς την 8άδα.   

Τάδε έφη…

Δημήτρης Χατζημιχάλης (Προπονητής Δραπετσώνας) : «Ήταν το επιστέγασμα μιας πορείας που έκαναν τα παιδιά. Κοντράραμε μέχρι τέλους και θα μπορούσαμε να πάρουμε και κάτι παραπάνω στο τρίτο σετ αλλά έτσι είναι το βόλεϊ και ο αθλητισμός κρίνεται στις μπορούσε το βόλεϊ και ο αθλητισμός κρίνεται στις λεπτομέρειες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για όλη την προσπάθεια που έγινε».

Πέτιο Ντραγκίεφ (Προπονητής Λαμίας) : «Κρατάμε το αποτέλεσμα, είχαμε προβλήματα και δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τον τρόπο που παίξαμε. Ωστόσο μέχρι την επόμενη φάση θα παρουσιαστούμε καλύτεροι, θα βρούμε ρυθμό και το Κύπελλο θα το παλέψουμε μέχρι τέλους».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-19, 17-25, 26-28, 15-25

ΔΑΣ Δραπετσώνας (Χατζημιχάλης): Μαρμαρινός, Κλώνος, Παυλίδης, Μπουλγάρου, Κογκαλίδης, Μπαλτάσης, Αντωνιάδης -λ / Τζανετόπουλος, Στρατηηός, Ανδρεόπουλος, Καρανικολάου, Γιωτάκης, Μεσσάλας, Ορμενάι

ΓΣ Λαμία (Ντραγκίεφ) Δημητριάδης, Χέντσι, Παπαθωμόπουλος, Χέικγουορθ, Καπίρης, Αγγελόπουλος, Τσιράκης -λ / Αραούχο, Καρβούνης