Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Τίποτα δεν τελείωσε ακόμη»

«Τίποτα δεν τελείωσε ακόμη»

Η νίκη τίτλου που κατέκτησε στον Πειραιά ο ΠΑΟΚ πανηγυρίστηκε από τους παίκτες του “Δικέφαλου” για λίγο μέσα στο γήπεδο και στη συνέχεια άπαντες γύρισαν εκ νέου στους ρυθμούς που είχαν και πριν. Τόσο ο Βασίλης Κουρνέτας, όσο και ο Δημήτρης Γκαράς υπογράμμισαν πως ακόμη δεν τελείωσε τίποτα και το μόνο που πρέπει να κάνει η ομάδα είναι να προσέξει περισσότερο στον 3ο τελικό…

Χαμηλούς τόνους κράτησαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ μετά την μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού. Το 2-0 έφερε τον Δικέφαλο ένα βήμα πριν το ντάμπλ, ωστόσο άπαντες περιμένουν την αντίδραση του Ολυμπιακού και για αυτό ζήτησαν περισσότερο ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση για τον επόμενο τελικό.

Ενδεικτικό του πόσο πολύ υπολογίζουν τον Ολυμπιακό οι δηλώσεις του Βασίλη Κουρνέτα. Ένας παίκτης που γνωρίζει καλά την ομάδα του Ολυμπιακού και το πως μπορεί να αντιδράσει στα επόμενα παιχνίδια. Ο έμπειρος πασαδόρος του ΠΑΟΚ αναφερόμενος στον αγώνα και την συνέχεια τόνισε: “Κάναμε ένα σημαντικό βήμα, κάναμε το 2-0, σίγουρα η ψυχολογία είναι με το μέρος μας αλλά θα πρέπει να το ξεχάσουμε και αυτό το παιχνίδι και να κοιτάξουμε το επόμενο. Το επόμενο είναι ακόμη δυσκολότερο. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και ξέρει να αντιδρά όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Έχει πολλούς έμπειρους και ικανούς αθλητές.

Αυτό το έδειξε μέχρι ένα σημείο σήμερα στο 2-1 όπου κατάφερε και το 0-1 το έκανε άνετα 2-1. Ευτυχώς βρήκαμε την ηρεμία και την αυτοσυγκέντρωση να το γυρίσουμε το παιχνίδι, γιατί είδαμε ότι ο Ολυμπιακός είχε λύσεις και μπορούσε να μας αλλάξει τον ρυθμό. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και τι κάναμε λάθος και έγινε το 2-1 και με ηρεμία να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι”

Για το τι άλλαξε στο 2-1 και ο ΠΑΟΚ έφθασε στο 2-3 ο Κουρνέτας δήλωσε “Στο 2-1 πιστεύω δεν χάσαμε τον εαυτό μας.Κάποιες στιγμές ένιωσα πως η ομάδα χάνει πιο εύκολα πόντους από ότι έπρεπε και άξιζε. Ο Ολυμπιακό έπαιρνε εύκολα κάποια σερί τα οποία δεν δικαιολογούνται για το επίπεδό μας και με αυτό που έχουμε δείξει μέχρι σήμερα. Θα πρέπει να ήμαστε πιο ήρεμοι, λάθη θα γίνουμε, πίεση θα υπάρχει από τον Ολυμπιακό και τα παιχνίδια δεν θα λήγουν εύκολα στο 3-0. Θα υπάρχουν και δύσκολες στιγμές. Αυτό το ξέρουμε και θα πρέπει να το διαχειριστούμε καλύτερα.

Εμείς πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας. Θα πρέπει να περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε την όποια πίεση υπάρχει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος”.

Γκαράς : “Συνεχίζουμε για τον 3ο τελικό”

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο λίμπερο Δημήτρης Γκαράς ο οποίος δήλωσε από τώρα έτοιμος για δουλειά και προπόνηση εν όψει του 3ου τελικού της Πυλαίας.

Ο Εβρίτης λίμπερο τόνισε “Πήραμε το πρώτο σετ όμως ξέραμε πως ο Ολυμπιακός δεν θα τα παρατούσε, θα αντιδρούσε γιατί έπαιζε στην έδρα του όπως και έκανε το 2-1 για αυτόν. Εμείς καταφέραμε να το ανατρέψουμε και στο τάϊ-μπρεϊκ εύκολα να το πάρουμε. Ήταν άλλη μία νίκη. Συνεχίζουμε για το 3ο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Ήμαστε ψύχραιμοι. Δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουμε σε τρεις μέρες ξαναπαίζουμε. Είπαμε πως μετά απο κάθε παιχνίδι που παίζουμε το ξεχνάμε και πάμε για το επόμενο.

Από αύριο ξανά δουλειά για να πάμε ακόμη πιο έτοιμοι στην Θεσσαλονίκη. Στο 3ο παιχνίδι θα τα δώσουμε όλα. Περιμένουμε ξανά τον κόσμο. Το έχουμε πει πολλές φορές πως ο κόσμος μας πορώνει, μας ανεβάζει πάρα πολύ. Είναι κατόρθωμα για το ελληνικό βόλεϊ να μαζέψει 7000-8000 κόσμο και ευχόμαστε να πανηγυρίσουμε τον τίτλο μέσα στην έδρα μας με τον κόσμο δίπλα μας”.