Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τίτλοι τέλους για Φραγκιαδάκη

Τίτλοι τέλους για Φραγκιαδάκη

Την αποχώρηση της από την ενεργό δράση, ανακοίνωσε η Ελένη Φραγκιαδάκη. Η έμπειρη αρχηγός της Θέτιδας, γνωστοποίησε την απόφαση της στον πρόεδρο Τάσο Τριανταφύλλου και τον προπονητή Κώστα Σωτηρόπουλο ενώ στο σημερινό Κυριακάτικο πάρτι ανόδου, στο κλειστό της Βούλας που διοργανώνει η διοίκηση, θα πέσουν και τυπικά οι τίτλοι τέλους για την 34 χρόνη αθλήτρια.

Η Φραγκιαδάκη, υποστήριξε στον Volleyplanet, ότι καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της αυτή, έπαιξε το ότι: «Δεν μπορώ πλέον να διαχειριστώ, τις απαιτήσεις του βόλεϊ, με το σχολείο που εργάζομαι και τις ευθύνες που έχει το μεγάλωμα των δυο παιδιών μου.

THETIS fragkiadaki-4567

Έκλεισε ο κύκλος μου

Χαίρομαι που μετά τη γέννηση της Αντιγονής μου, μπόρεσα να αγωνιστώ τρία χρόνια σε υψηλό επίπεδο και μάλιστα μετά την επιστροφή μου στα γήπεδα, είχα την τύχη να αγωνιστώ σε δύο ομάδες (Αστέρας Αγ. Δημητρίου, Θέτιδα) που είχαν στόχο την άνοδο. Με τις εγκυμοσύνες, πίστευα ότι κάτι είχα αφήσει στη μέση.

Μετά όμως από τρία χρόνια και συνολικά περίπου μια 20ετία στα γήπεδα (ξεκίνησε το βόλεϊ 14 χρονών), πιστεύω ότι ο κύκλος μου έκλεισε και φεύγω πολύ γεμάτη από το βόλεϊ. Πλέον με γεμίζει περισσότερο η δουλειά μου ως γυμνάστρια στο ΔΕΣ (Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο) στη Βάρκιζα και φυσικά η οικογένεια, ο σύζυγος και τα παιδιά μου. Θέλω πλέον τα απογεύματα των προπονήσεων να είναι αφιερωμένα σε αυτά.»

Όσον αφορά την αγωνιστική της καριέρα, η Φραγκιαδάκη που έχει ύψος 1μ87, αποχωρεί από το βόλεϊ με ένα πολύ βαρύ βιογραφικό που την κατατάσσει στο Πάνθεον των μεγάλων μορφών της Α1 γυναικών.

Παράλληλα περιλαμβάνει αμέτρητες σελίδες δόξας και τίτλων με τη φανέλα του ΠΑΟ αλλά και 116 συμμετοχές με το εθνόσημο, έχοντας λάβει μέρος σε πολλά μεγάλα διεθνή τουρνουά, προκριματικά ευρωπαϊκού, παγκοσμίου πρωταθλήματος, Μεσογειακους,Γκραν Πρι .

 Fragkiadaki pao-23456

Πέντε ντάμπλ με το τριφύλλι

Βέβαια το κεφάλαιο ΠΑΟ είναι κάτι ιδιαίτερο για την διεθνή ακραία, αφού αγωνίστηκε με τα «πράσινα» για 8 χρόνια (2001-09) κατακτώντας 5 νταμπλ(!) από το 2004-2009, χρονιά, κατά την οποία ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της και την πρόωρη αποχώρηση από την ομάδα του τριφυλλιού για να επιστρέψει το 2013 από τον   ΓΑΣ Μεσσαρά και στη συνέχεια να ακολουθήσει ο Αστέρας Αγ, Δημητρίου και η Θέτιδα.

Για τα ένδοξα χρόνια στον ΠΑΟ, την ατμόσφαιρα των φιλάθλων στο «Τάφο του Ινδού» αλλά και τις μεγάλες μονομαχίες με τον Ολυμπιακό, η δυναμική και παθιασμένη Ηρακλιώτισσα, θυμάται με συγκίνηση: «Ήταν πολύ ωραία χρόνια με μεγάλες συγκινήσεις που πολλές φορές τα νοσταλγώ. Μεγάλωσα σε Παναθηναϊκή οικογένεια και  φυσικά ο παναθηναϊκός ήταν και θα είναι η ομάδα μου. Είμαι «πράσινη» μέχρι το κόκκαλο.»

fragkiadaki_asteras_agiou

 Το θρίλερ του 2008

Σε ερώτηση αν μπορούσε να ξεχωρίσει μια κορυφαία στιγμή της «πράσινης δυναστεία» που υπήρξε βασικό μέλος, η όμορφη Κρητικοπούλα, υποστήριξε: «Αξέχαστο θα μου μείνει το πρωτάθλημα του 2008 με προπονητή Τάκη Φλώρο. Βρεθήκαμε  πίσω στις νίκες από τον Ολυμπιακό με 2-1 και πήγαμε στο Ρέντη και πήραμε μια πολύ δύσκολη νίκη, ισοφαρίσαμε τη σειρά σε 2-2 και κατακτήσαμε τον τίτλο σε πέμπτο τελικό στη Λεωφόρο, μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς μας που είχαν δημιουργήσει μια εκπληκτική ατμόσφαιρα και  μάλιστα είχα βγει mvp του αγώνα. Ήταν ένα μεγάλο θρίλερ, εκείνο το πρωτάθλημα. που τελείωσε με χαμόγελα.

 «Κάστρο» η έδρα μας

Χαίρομαι  πάντως που είχα την τύχη να συνεργαστώ με πολύ σπουδαίες αθλήτριες που ήταν ταυτόχρονα και μεγάλες προσωπικότητες, όπως η Ξανθή Μυλωνά, η Μαρία Καραγκούνη,η Σάκουλα, η Σιμάνκοβα, η Μπορόβιντσεκ, η Φιφή Σαπαρέφσκα, η Μαρίσα Φερνάντεζ και πολλά άλλα κορίτσια που θέλουμε αρκετή ώρα για να απαριθμήσουμε.  Τις ευχαριστώ για όλα όσα περάσαμε μαζί αλλά κυρίως  για τις χαρές και τις λύπες που μοιραστήκαμε.

Ήμασταν πολύ δεμένες μεταξύ μας εντός και εκτός γηπέδου και λόγω φανέλας και κόσμου η ομάδα είχε μια  τεράστια δυναμική.  Ο «Τάφος του Ινδού» ήταν το μεγάλο μας όπλο, πραγματικό κάστρο.  Επίσης ευχαριστώ  όλους τους προπονητές που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Κάτι πήρα απ’ όλους.»

THETIDA kypello plaka-0123

Οικογένεια μου η Θέτιδα

Επιστροφή στο μέλλον και ο λόγος για τη Θέτιδα:

“Όσον αφορά τη Θέτιδα, είναι ένα σωματείο οικογένεια και όσα συνταρακτικά περάσαμε μαζί παίκτριες και διοίκηση, με το τραγικό χαμό του Χρήστου, μας έφερε πιο κοντά. Τους θεωρώ όλους δικούς μου ανθρώπους.

Η άνοδος στην Α1 αποτελεί δικαίωση στο πρόσωπο του Χρ. Παπαθανασίου αφού ήταν εκείνος που μας είχε επιλέξει στην αρχή της χρονιάς και πίστευε σε μας.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα πολύ να ευχαριστήσω τον προπονητή μας, τον Κώστα τον Σωτηρόπουλο που ήρθε στην ομάδα σε μια πολύ δύσκολη και τραγική στιγμή για όλες μας. Μετά το θάνατο του Χρήστου, καμία δεν ήθελε να επιστρέψει στο γήπεδο και να ξαναπαίξει. Κατάφερε να μας στηρίξει ψυχολογικά και να μας βοηθήσει να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Επίσης τη διοίκηση και ειδικά τον πρόεδρο μας,  Τάσο Τριανταφύλλου, για την συμπαράσταση του προς  όλη την ομάδα αλλά και το άτομο μου και το ότι με πίστεψε μαζί με το Χρήστο και με έφερε στη Θέτιδα.

thetida plaka me proedro-123

Άνετη παραμονή στην Α1

Τέλος να ευχαριστήσω, τις συμπαίκτριες μου που μέσα από μια τόσο δύσκολη χρονιά, γίναμε μια γροθιά, νικήσαμε όλα τα εμπόδια που μας παρουσιάστηκαν και καταφέραμε  να φτάσουμε στο μεγάλο μας στόχο, που ήταν η άνοδος στην Α1 στο τουρνουά των Τρικάλων.»

Για το αν πιστεύει ότι η Θέτιδα θα μπορέσει να καλύψει το κενό της και να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία, η «νηρηίδα»  του βόλεϊ, υποστήριξε: « Πιστεύω ότι μπορεί. Διοίκηση και προπονητής νομίζω ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για την ενίσχυση του ρόστερ,  ώστε να είναι  ο σύλλογος ανταγωνιστικός και τη νέα σεζόν και να  παραμείνει άνετα στην κατηγορία.

FRAGKIADAKI sizigos-890

Δεν πρόκειται να ξεκόψω από τη Βούλα. Εγώ θα είμαι κοντά στην ομάδα, ψυχολογικά και ηθικά και θα χειροκροτώ τις προσπάθειες των συμπαικτριών  πλέον από την εξέδρα, μαζί με την οικογένεια μου. Εύχομαι σε όλους υγεία.»