ΔΙΕΘΝΗ

Τίτλοι τέλους για Μουρίλο από Βραζιλία

Τίτλοι τέλους για Μουρίλο από Βραζιλία

Ο Αντρές Μουρίλο έλαβε την  δυσκολότερη απόφαση της καριέρα του και με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε πως έπειτα από αρκετά χρόνια διακρίσεων και τίτλων σταματά από την Εθνική Βραζιλίας.

Του Δημήτρη Πιτούλια

Μια ακόμη θλιβερή ημέρα για το βόλεϊ. Ο Μουρίλο Αντρές αποφάσισε να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα στην ηλικία των 35 χρονών. Ο ίδιος δεν μπορούσε να κρατήσει τα δάκρυά κατά την ανακοίνωση  της απόφασης του μπροστά στους δημοσιογράφους της Βραζιλίας.

«Δεν έχω μιλήσει με τους γονείς μου ακόμα. Μίλησα με  τον Jaqueline και μου έστειλε ένα μήνυμα, καθώς και πολλούς φίλους και οπαδούς. Απλά πρέπει να τους ευχαριστήσω όλους. Είναι πάνω από τις δυνάμεις μου. Είναι πολύ δύσκολη για μένα αυτή η στιγμή , αλλά είμαι περήφανος που εκπροσώπησα την χώρα μου και φορούσα την φανέλα της εθνικής Βραζιλίας για τόσα πολλά χρόνια. Ελπίζω ότι θα συνεχίζω να παίζω βόλεϊ για να δείξω στον γιο μου πόσο όμορφο είναι το βόλεϊ»  δήλωσε ο Μουρίλο.

Όνειρο του Murilo ήταν να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, όμως ο τραυματισμός του στην αριστερή κνήμη τον πήγε πίσω και τον άφησε εκτός αποστολής. Έχασε το μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών του World League, οπότε ο προπονητής Bernardo Rezende δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον αφήσει έξω από το Ολυμπιακό ρόστερ.

Στην πλούσια καριέρα του με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας ο Μουρίλο κέρδισε δύο ασημένια μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2008 και 2012), δύο χρυσά μετάλλια (2006 και 2010) και ένα αργυρό (2014) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και 6 τίτλους World League …

Η Βραζιλία δεν θα είναι το ίδιο χωρίς αυτόν …