LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Το «αντίο» του τίμιου Γιάκομπσεν

Το «αντίο» του τίμιου Γιάκομπσεν

Η τελευταία παράσταση του αρχηγού του Παναθηναϊκού Άξελ Γιάκομπσεν ήταν σίγουρα η κορυφαία στιγμή της κατάκτησης του Λιγκ Καπ.

Ο Δανός πασαδόρος ξύρισε το κεφάλι του, όπως έκανε πάντα μετά από την κατάκτηση κάποιας κούπας, και βγήκε να αποθεωθεί στο ΟΑΚΑ από τους φίλους του Παναθηναϊκού που ξέρουν να αναγνωρίζουν την προσφορά.

Και πώς να παραβλέψει κάποιος… ότι ο Γιάκομπσεν επί πέντε χρόνια φρόντισε να είναι “παρών” σε όλα τα ματς, χωρίς τραυματισμούς και χωρίς αλλαγή τόσα χρόνια, έστω για να μπορέσει το μυαλό να ξεκολλήσει για την επόμενη φάση. Ο χρόνος όμως είναι αμείληκτος και ο μαέστρος του Παναθηναϊκού περνά αναμφίβολα στην ιστορία ως ο πλέον τίμιος μαέστρος που όπως και ο ίδιος δήλωσε έδινε πάντα τον ευατό του!

“Ήταν τα πέντε καλύτερα χρόνια της καριέρας μου”

«Νιώθω χαρούμενος για το φινάλε. Ήταν δύσκολη σεζόν και είχαμε θέσει υψηλούς στόχους. Χαιρόμαστε για τον τίτλο και για εμένα προσωπικά ήταν ένα φινάλε όπως το ήθελα. Μπροστά στον κόσμο μας σε αυτό το γήπεδο και με έναν τίτλο. Θέλαμε περισσότερους τίτλους, προσπαθήσαμε σκληρά αλλά δεν τα καταφέραμε. Ελπίζω αυτό το τρόπαιο να βοηθήσει την επόμενη σεζόν την ομάδα. Ήταν συναισθηματική στιγμή για εμένα σίγουρα. Έκλαψα ήδη, δεν θέλω ξανά. Θα θυμάμαι τα χρόνια μου στον Παναθηναϊκό για πάντα. Ήταν τα πέντε καλύτερα χρόνια της καριέρας μου. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό κάθε χρόνο», δήλωσε ο μαέστρος λίγο μετά την τελευταία του… παράσταση!