ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Το «Διαμάντη» του Πειραματικού!

Το «Διαμάντη» του Πειραματικού!

Mε το εντυπωσιακό απολογισμό 12/12 στην Β΄ εθνική γυναικών έκλεισε το 2015 το εκπληκτικό Πειραματικό. Μάλιστα αν υπολογίσουμε ένα ματς κυπέλλου με πρόκριση σε βάρος του ΕΟΣ και μια επιτυχία κόντρα στη ΜΕΝΤ για το κύπελλο ΕΠΕΣΘ, φτάνουμε τις 14 σερί νίκες για την σπουδαία ομάδα της Θεσσαλονίκης που έχει αντίπαλο μόνο τα ρεκόρ.

Από τις κορυφαίες παίκτριες της τρομερής πορείας της ομάδας του παλιού παίκτη του Ηρακλή και  Αρμένιου στην καταγωγή, Μπελουμπέκωβ, είναι η αρχηγός και εξαιρετική πασαδόρος της ομάδας, η 23 χρόνη Βάσω Διαμαντή η οποία δήλωσε στον Volleyplanet:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στο συγκεκριμένο Σύλλογο γιατί πάνω από όλα θεωρώ πως είμαστε μία οικογένεια, από τις αθλήτριες και τον προπονητή, μέχρι και τη διοίκηση και τους φίλους του Συλλόγου που έρχονται να μας παρακολουθήσουν σε κάθε παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι ότι καθημερινά κερδίζουμε νέους φίλους που δεν έχουν κάποια σχέση με το βόλεϊ.

Όταν ήρθα στο Σύλλογο το καλοκαίρι του 2013 ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας της οποίας ο βασικός κορμός των αθλητριών θα παραμείνει ο ίδιος για τα επόμενα χρόνια φτάνοντας το Σύλλογο όσο ψηλότερα γίνεται.

peiramatikos genethlia 88

Το πλάνο μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά, καθώς τον πρώτο χρόνο ανεβήκαμε απο την Α’ Τοπική κατηγορία στη  Β΄εθνική, στη συνέχεια μπήκαμε στα πλέι οφ ανόδου και πλέον στον τρίτο χρόνο διεκδικούμε με αξιώσεις την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Μέχρι στιγμής, η ομάδα μας είναι αήττητη και πρώτη στο πρωτάθλημα κάτι που προκύπτει αφενός από την σκληρή προπόνηση μέσα στο γήπεδο, αφετέρου από το άψογο κλίμα συνεργασίας που έχουμε με τις συναθλήτριες μου και με τον προπονητή.

Προσπαθούμε καθημερινά να βελτιώσουμε την ατομική μας αλλά και την ομαδική μας τεχνική ούτως ώστε να φτάσουμε το Σύλλογο σε υψηλό επίπεδο όπως και πριν από 5 χρόνια που αγωνιζόταν στην Α1.

Μπορεί η ομάδα μας να έχει 12 νίκες σερί στο πρωτάθλημα της κατηγορίας μας αλλά πιστεύω ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας και εμείς σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε μεχρι να φτάσουμε στα πλέι οφ ανόδου ενω για το κύπελλο να φτάσουμε οσο μακριά μπορούμε.  Πάντως καθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και έτσι το προσεγγίζουμε.

peiramatiko omadiki 88

Είμαστε όλες ερασιτέχνες αθλητές και το ζητούμενο για εμάς είναι αφενός η διασκέδαση και αφετέρου το όμορφο κλίμα σε συνδυασμό με το όραμα και την προοπτική για την επίτευξη των αθλητικών μας στόχων που ταυτίζονται με τους στόχους της διοίκησης του Συλλόγου.

Παράλληλα με τους αγώνες και τις προπονήσεις συμμετέχουμε ως αθλήτριες και σε μία σειρά από πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος και ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή με τα αναπτυξιακά τμήματα του Συλλόγου διότι οι μικρές αυτές αθλήτριες αποτελούν τη συνέχεια και τη δική μας αλλά και του Συλλόγου.»

Η Βάσια Διαμαντή είναι παίκτρια στο Σ.Α Πειραματικού Σ.Π.Θ από το καλοκαίρι του 2013. Είναι αρχηγός του γυναικείο τμήματος τα δύο τελευταία χρόνια και φοιτήτρια στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Peiramatiko  panigyria  23456

Δημόπουλος η ψυχή της ομάδας

Για τον επίλογο αφήσαμε τον γενικό αρχηγό, Βαγγέλη Δημόπουλο, την ψυχή του τμήματος ο οποίος δίνει λύσεις σε κάθε θέμα που αφορά την λειτουργία και οργάνωση της ομάδας αλλά και οτιδήποτε απασχολεί τις αθλήτριες. Σε ερώτηση για το που οφείλεται η τρομερή πορεία του Πειραματικού, ο οικονομολογος – υποψήφιος διδάκτορας στο πανεπιστήμιο Μακεδονιας, με δύο μεταπτυχιακα, το ένα στο αθλητικο μάνατζμεντ, και γενικός γραμματέας του συλλόγου αποφοίτων του Πειραματικού σχολείου, δήλωσε: « Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητή μας και τις αθλήτριες μας.

Η πορεία μας είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς του προπονητή μας Μπελουμπεκωβ αλλά και του ταλέντου και του πάθους για διάκριση που έχουν οι αθλήτριες του συλλόγου μας. Όλοι είμαστε μια γροθιά στην ομάδα, δεν υποτιμούμε κανένα αντίπαλο, έχουμε σταθερά υψηλή απόδοση και μπαίνουμε σε όλα τα ματς με την ψυχολογία του νικητή. Στόχος μας να πάμε με το καλύτερο δυνατό σερί στα πλέι οφ ανόδου και να επιστρέψουμε στην Α2 αλλά και να διεκδικήσουμε και το κύπελλο ΕΠΕΣΘ και όπου μας επιτρέψει να φτάσουμε η κλήρωση στο κύπελλο ΕΟΠΕ.»

Peiramatiko epesth time 78

Ο «σκηνοθέτης» Μπελουμπέκωβ

Προπονητής-σκηνοθέτης της φετινής πορείας του Πειραματικού είναι ο Γεωργιανός, Αρμενικής καταγωγής, Αρμεν Μπελουμπέκωβ που ως παίκτης αγωνίστηκε στον Ηρακλή για ένα χρόνο ενώ πέρασε από τις Σέρρες, το Ρέθυμνο και στον Έσπερο Καλαμαριάς.

Σαν προπονητής πήρε πρωτάθλημα παγκορασίδων με τη ΧΑΝΘ, πρωτάθλημα Α’ Τοπικού Γυναικείο με τη ΧΑΝΘ, πρωτάθλημα Β Τοπικού με το Πειραματικό το 2014.

 Το ρόστερ της ομάδας

Εκτός απο την “μαέστρο”  Διαμαντή, στο υπόλοιπο ρόστερ βρίσκονται η έμπειρη ακραία, Άννα Νικολού, που συνεχίζει με πάθος να παίζει βόλεϊ μετά από μια μεγάλη καριέρα σε ΑΕΚ, ΠΑΟ, Πανιώνιο, Φιλαθλητικό, ΧΑΝΘ, Νέα Βύσσα, η ακραία-διαγώνια και σκόρερ της ομάδας, Κατερίνα Αλτίνη με θητεία στην Α1, η εξαιρετική λίμπερο Θεοδώρα Φουτσικάκη, η σημαία της ομάδας ακραία και λίμπερο Όλγα Βουτσά, η ανερχόμενη πασαδόρος Χρύσα Καμφορίδου, η εξαιρετική Πέννυ Μασούρα, η δυναμική ακραία Γεωργία Κίτσου, η επίσης ακραία-διαγώνια Αγγελική Μαύρου, η χαλκέντερη κεντρική Νάντια Γιαννώτα, η αλτική κεντρική Στεργιανή Αντωνίου, η αποτελεσματική διαγώνια Αλιάνα Γκινάλη, η επίσης κεντρικός Σοφία Τζόβενου και η βενιαμίν της ομαδας, η λίμπερο Βάγια Κοντού.

Peiramatiko keraynos fasi 567Peiramatiko exodos 78

ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
26/09/2024

11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Μυήθηκαν στο βόλεϊ οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ευόσμου

Στo πλαίσιo της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Στέλιος Κουτουνίδης, Μαρία Γαβαλά και Θανάσης Αραμπατζής υποδέχθηκαν...
ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
04/09/2024

Με 40 εκπαιδευτικούς από όλη την Ημαθία ολοκληρώθηκαν σεμινάρια προπονητικής και διαιτησίας

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο εκπαιδευτικών Φυσικής αγωγής  που διοργάνωσε η Ε.Σ.ΠΕ.Μακεδονίας σε συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς προπονητές Θανάση Στράντζαλη,...