ΓΝΩΜΕΣ

Το «φως» του Άθλου θα νικήσει το «σκοτάδι» της ΕΡΤ

Το «φως» του Άθλου θα νικήσει το «σκοτάδι» της ΕΡΤ

«…. Μεγάλο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες και συγχαρητήρια για το βόλεϊ που έπαιξαν. Μακάρι να παίζονταν πάντα αυτό το επίπεδο. Συγχαρητήρια και στον κόσμο που γέμισε το γήπεδο, συγχαρητήρια και στους οπαδούς μας που μας υποστήριξαν. Ήταν μία πολύ ωραία βραδιά σε γεμάτο γήπεδο. Μπράβο σε όλους. Το βόλεϊ χρειάζεται όλες τις υγιείς δυνάμεις. Έχουμε δυνάμεις πολλές και κρυφές δυνάμεις».

Τάδε έφη ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος στις δηλώσεις του στην livestreaming μετάδοση της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Άθλο Ορεστιάδας, που συγκέντρωσε 24.000 προβολές μέσω του καναλιού YOUTUBE της ΕΣΑΠ ΤV, τις διπλάσιες ακριβώς από το ματς της 5ης αγωνιστικής της Volleyleague, Ολυμπιακός Πήγασος Πολίχνης (12.000), πλησιάζοντας το προ δύο εβδομάδων ρεκόρ του Άθλος Ορεστιάδας – Ολυμπιακός (27.000 προβολές).

Μετά τον Ιταλό χάλκινο Ολυμπιονίκη του Ολυμπιακού, Ντράγκαν Τράβιτσα προχθές ήταν η σειρά του τεχνικού του πρωταθλητή Παναθηναϊκού και πρώην εκλέκτορα της Εθνικής μας, μέλος της χάλκινης ομάδας του ευρωπαϊκού της Γάνδης, Δημήτρη Ανδρεόπουλου να «υποκλιθεί» στο μεγαλείο του κόσμου της Ορεστιάδας, πλέκοντας το εγκώμιο του τοπικού Άθλου και της φανταστικής ατμόσφαιρας που δημιούργησαν οι φίλοι της ομάδας του Έβρου.

Βλέπετε, πάνε χρόνια στο ελληνικό βόλεϊ, που ο κόσμος γέμιζε τα γήπεδα για να στηρίξει την αγαπημένη του ομάδα του και να χειροκροτήσει τους φιλοξενούμενους, χωρίς  να ακουστεί το παραμικρό υβριστικό σύνθημα. Μικρά παιδιά, που τα μάτια τους έλαμπαν βλέποντας στα πρόσωπα των άσων της ομάδας τους, το δικό τους μέλλον και όνειρο. Φίλαθλοι, με την πραγματική έννοια του όρου, «μπολιασμένοι» με αθλητικά ιδεώδη και με τη βαριά κληρονομιά της «Μητρόπολης του ελληνικού βόλεϊ» στις πλάτες τους, να βρίσκονται εκεί, στο πλευρό της ομάδας στις χαρές και στις λύπες.

Φαίνεται ίσως… ξένο σε πολλούς, ότι πλέον δεν χρειάζεται να περιμένουν κάποιο φάιναλ φορ άλλης διοργάνωσης ή αγώνα της Εθνικής ομάδας, σε κάποιο απομονωμένο μέρος στο χάρτη, μπας και δεν φτάσει έως εκεί η αρρωστημένη καφρίλα κάποιων οπαδών, για να ζήσουν μία πραγματική γιορτή του αθλήματος. Για να δούν, επιτέλους, οπαδούς και των δύο ομάδων στο γήπεδο, να τραγουδάνε και να χειροκροτούν την ομάδα τους, χωρίς να φοβούνται μην τους έρθει κατακέφαλα κανένα ιπτάμενο… σουβενίρ της κερκίδας! Αρκεί απλά μία βόλτα απ’ το νέο κλειστό της Ορεστιάδας «Νίκος Σαμαράς» σε κάποιο εντός έδρας παιχνίδι του Άθλου για να ζήσεις αυτή τη μαγεία του αθλητισμού σε μία πραγματική αποθέωση του βόλεϊ!

Εκεί μέσα, ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί οπαδοί των φιλοξενούμενων ομάδων, υπό του αυστηρού βλέμματος του “αετού του ελληνικού βόλεϊ” σέβονται τη συντριπτική πλειοψηφία του “υγιούς” κομματιού της κερκίδας. Και θα σκεφτούν διπλά και τριπλά να προβούν σε έκτροπα, γιατί δε θέλαν να αποτελέσουν την «παραφωνία», το «φάλτσο»  σε αυτό το ρεσιτάλ φίλαθλου πνεύματος. Η ίδια εικόνα εδώ και δυο αγωνιστικές, σαν να τη βλέπεις σε «replay»!  Νέοι, μεγαλύτεροι και πάρα πολλά παιδιά να χαίρονται κάθε στιγμή του αγώνα και να πανηγυρίζουν για το θέαμα υψηλού επιπέδου που, χάρις στον Άθλο έχουν την χαρά να βλέπουν τόσο συχνά στο «σπίτι τους». Κι όλα στο γήπεδο τόσο οργανωμένα, τόσο φροντισμένα, σαν «καλοκουρδισμένη μηχανή» από τη διοίκηση του νεοφώτιστου ΤΑΑ, που μέρα με τη μέρα «βρίσκει τα πατήματά του» και πλέον στέκεται επάξια στα σαλόνια της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού βολεϊ, σαν να ήταν πάντα εκεί.

Δυστυχώς, όσο η διοίκηση της ΕΡΤ θα κλείνει τα μάτια, στον πραγματικό «Άθλο» της Ορεστιάδας οι εικόνες αυτές δεν πρόκειται να φτάσουν στα σπίτια όλων των φίλων του βόλεϊ.  Προκειμένου να γλυτώσουν «μια χούφτα ευρώ», μέχρι στιγμής φέτος τα τηλεοπτικά συνεργεία φτάνουν από την Αθήνα μέχρι κάποια… ακριτικά προάστεια της Θεσσαλονίκης, σνομπάροντας Έβρο και νησιά.

Όσο λοιπόν συνεχιστεί αυτό,  τόσο αυτές οι «κρυφές δυνάμεις τους υγιούς αθλητισμού» που επικαλέστηκε ο κ. Ανδρεόπουλος θα μένουν αναξιοποίητες «στο σκοτάδι». Εμποδίζοντας το αγαπημένο μας άθλημα να εκμεταλλευτεί τα «όπλα» που διαθέτει για μεγαλύτερη απήχηση και προβολή, έναντι άλλων αθλημάτων, για τα οποία ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος της κρατικής τηλεόρασης που πληρώνουμε «εσύ κι εγώ», τρέφει μάλλον, περισσότερη αγάπη κι εκτίμηση.

Επειδή  όμως το «φωνή λαού, οργή θεού» στο τέλος υπερισχύει πάντα του «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», ακόμη κι αν κάποιοι για προσωπικούς τους λόγους η συμφέροντα κάνουν σήμερα τα «κορόιδα»,  αργά η γρήγορα οι στεντόρειες φωνές των αγνών φιλάθλων του Άθλου και η δυναμική της Ορεστιάδας, θα τους εκθέσουν σε τέτοιο βαθμό, που θα υποχρεωθούν μαζί με το βλέμμα τους να στρέψουν επιτέλους και τις κάμερες, στην πραγματική περιφέρεια του ελληνικού βόλεϊ, που τόσο «λιβανίστηκε» από κάποια επίσημα χείλη παραγόντων του αθλητισμού στην κλήρωση της φετινής Volley League.

ΓΝΩΜΕΣ
28/04/2024

Για την Πέννυ Ρόγκα…

Άλλοι θα πουν μια μεγάλη ανατροπή και ένα πρωτάθλημα, άλλοι θα πουν χάθηκε όμως το Κύπελλο, άλλοι θα πουν ο Καλμαζίσης έφταιγε, άλλοι ο θα πουν Μιτσέλι...
ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...