Α1 ΑΝΔΡΩΝ

To ρεκόρ του «Σμα», οι 9 «κούπες» του Κουρνέτα

To ρεκόρ του «Σμα», οι 9 «κούπες» του Κουρνέτα

Ο 34 χρόνος κεντρικός είναι εδώ και λίγη ώρα ο πρώτος έλληνας βολεϊμπολίστας που κατακτάει πρωτάθλημα με τέταρτη διαφορετική ομάδα, φτάνοντας συνολικά τους οκτώ τίτλους, ενώ έναν παραπάνω έχει πλέον ο συμπαίκτης του Βασίλης Κουρνέτας!

Μέχρι σήμερα μοναδικός πρωταθλητής με τέσσερις διαφορετικές ομάδες ήταν ο Βούλγαρος, Πλάμεν Κονσταντίνοφ. Ο πρώην ξένος ακραίος και νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της Βουλγαρίας, είχε κατακτήσει συνολικά πέντε πρωταθλήματα με Άρη, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Ηρακλή.

Με τη λήξη όμως του 4ου τελικού της Πυλαίας, ο «Σμα» στα 34 χρόνια του, ισοφάρισε την επίδοση του ξένου παλιότερου συμπαίκτη του, καθώς με τους τίτλους σε Ηρακλή (3),, Παναθηναϊκό (2), Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έγινε ο πρώτος Έλληνας βολεϊμπολίστας που το καταφέρνει.

Μεγάλες στιγμές όμως ζει και ο Βασίλης Κουρνέτας, καθώς με τον δεύτερο συνεχόμενο ασπρόμαυρο τίτλο έφτασε τους 9 συνολικά στην καριέρα του, πιάνοντας τον πρώην συμπαίκτη και φίλο του, Κώστα Χριστοφιδέλη, αλλά και τον παλαίμαχο άσο Νίκο Ηλιόπουλο.