ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

To πρώτο… χρυσό του Ρίο στην Κοσιανένκο!

To πρώτο… χρυσό του Ρίο στην Κοσιανένκο!

Η Ρωσίδα διεθνής της Ντιναμό Μόσχας με τους 8 άσους που πέτυχε στον αγώνα της πρεμιέρας του ολυμπιακού τουρνουά γυναικών του Ρίο επί της Αργεντινής έκανε ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού.

Μπορεί η τύχη του πρωτάρη να μην “άγγιξε” την μπιανκοσελέστε στην παρθενική της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να έχασε πανηγυρικά από την Ρωσία με 3-0, ωστόσο μία άλλη πρωτάρα σε κορυφαίο αθλητικό ραντεβού, είχε την τιμητική της.

Η 26 χρονη πασαδόρος της “αρκούδας”, Εκατερίνα Κοσιανένκο με 8 “θανατηφόρα” σερβίς από τους 10 συνολικά άσους της ομάδας όχι μόνο “υπέγραψε” την βαριά ήττα της παρέας της Σαγκάρντια, αλλά με το καλημέρα στο Ρίο 2016 κέρδισε το πρώτο της…χρυσό!

Η άσος της Ντιναμό Μόσχας, που ξεπέρασε κατά έναν, το ρεκόρ των 7 άσων σε ματς, των θρυλικών Κουβανών, Ζόιλα Μπάρος και Γιανέλις Σάντος, από Αθήνας 2004 και Πεκίνο 2008 αντίστοιχα έχει την επιυχία “στο αίμα της”.

russia_kosyanenko

Η Πάνκοβα όπως είναι το πατρικό της Κοσιανένκο προέρχεται από μία σπουδαία αθλητική οικογένεια καθώς είναι κόρη του προπονητή Βαντίμ Πάνκοφ και της χρυσής Ολυμπιονίκη της Σεούλ στο βόλεϊ, Μαρίνα Νικούλινα, ενώ και ο 16χρονος αδελφός της Πάβελ Πάνκοφ είναι άσος της Ντιναμό Μόσχας και διεθνής με την Εθνική junior της Ρωσίας.

Έτσι μετά τα δύο χρυσά μετάλλια στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα 2013, 2015 και τα δύο μετάλλια στα World Grand Prix του 2014 (ασημένιο) και 2015 (χάλκινο) η αρχηγός της Ρωσίας στην πρώτη της ολυμπιακή παρουσία της καριέρας της θέλει όσο τίποτ’ άλλο να φτάσει τη μητέρα της σκαρφαλώνοντας με την ομαδα της στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου στο Ρίο.

Δείτε στο video τους ματς με την Αργεντινή τον 8ο άσο που χάρισε το ρεκόρ στην Κοσιανένκο