ΑΓΩΝΕΣ

Το τελευταίο εισιτήριο στην Κηφισιά!

Το τελευταίο εισιτήριο στην Κηφισιά!

Ανάλυσε το

Η Κηφισιά εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο για την είσοδό της στην οχτάδα του Κυπέλλου, καθώς στο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής της Γ’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας επικράτησε με 3-0 του Φοίνικα Σύρου, συμπληρώνοντας το παζλ της 8άδας μαζί με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Παμβοχαϊκό, Εθνικό, Ηρακλή, Λαμία.

Στο πρώτο σετ έγινε μάχη μέχρι τον 20ο πόντο αλλά η Κηφισιά με τακτικό σερβίς του Ρουμελιωτάκη στον Κάλντγουελ κατάφερε να πάρει διαφορά 22-19 και κατακτήσει το σετ με 25-20.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο σετ, ο Φοίνικας προηγήθηκε με 0-2, ο ΑΟΠΚ ισοφάρισε σε 2-2 και οι δυο ομάδες πήγαν χέρι χέρι μέχρι το 17-17. Η Κηφισιά εκμεταλλευόμενη μικρή αδράνεια των φιλοκξενούμενων πέρασαν μπροστά με +2 (19-17), αλλά ο Ντόκιτς έκανε το 19-19. Η υπέρβαση Νικολάκη έβαλε τους Συριανούς μπροστά με 20-21 αλλά και πάλι στο κρίσιμο σημείο ο Ρουμελιωτάκης με μπλοκ στον Λάππα έκανε το 22-21. Το λάθος του Χριστοφιδέλη (επίθεση στο φιλέ) διαμόρφωσε το 22-23. Το σετ μπολ ήταν πάλι για τους γηπεδούχους με κακή υποδοχή του Κάλντγουελ (24-23) ενώ οι νησιώτες δύο φορές “έσπασαν¨ το σετ μπολ της Κηφισιάς, όμως στο 26-25 ο Χριστοφιδέλης με απλό πέρασμα μπέρδεψε Λάππα, Φέργκιουσον που δεν έβγαλαν την άμυνα για να γίνει έτσι το 2-0.

Στο τρίτο σετ, η ομάδα των βορείων προαστίων είχε την κυριαρχία (4-3, 8-6) αλλά ο Φοίνικας δεν το έβαζε κάτω για να ισοφαρίσει 15-15 με μπλοκ του εξαιρετικού Λάππα. Οι γηπεδούχοι πέρασαν +2 (18-16) με άσο του Γιοβάνοβιτς. Ο Ντόκιτς έφερε στα ίσα το σετ 22-22 και ο Λάππας με προσωπικό πόντο έβαλε μπροστά τους Συριανούς, ενώ ο ίδιος έφερε και το πρώτο σετ μπολ για το Φοίνικα (23-24). Ο Γιοβάνοβιτς έκανε το 24-24 ενώ χάρη στο δικό του σερβίς στη συνέχεια χρεώθηκε διπλή μπαλιά ο Λάππας με τον Σέρβο διαγώνιο να παίρνει άσο για το 26-24 και την πρόκριση για τον ΑΟΠ Κηφισιάς.

Τάδε έφη…

Κώστας Αρσενιάδης: «Ήταν ένα πολύ νευρικό παιχνίδι ειδικά στο τρίτο σετ. Κι οι δύο ομάδες έχασαν πολλά σερβίς, εμείς σε κάποιο σημείο χωρίς λόγο, κι οι δύο ομάδες θεωρώ ότι ήταν επηρεασμένες από την κούραση, αν και η Σύρος έχει μεγαλύτερο βάθος πάγκο. Κι οι δύο ομάδες κάνουμε υπερπροσπάθεια απέναντι σε μεγαθήρια στο πρωτάθλημα, αλλά είμαστε μέσα και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Απλά τώρα ανάβει για τα καλά η ‘φωτιά’ και στις δύο διοργανώσεις και το θέμα είναι να αντέξουμε. Έχουμε τρομερά δύσκολα παιχνίδια το επόμενο 20ήμερο με ΠΑΟΚ, Εθνικό, Φοίνικα και έναν προημιτελικό Κυπέλλου και θέλω να πω για μια ακόμη φορά ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μου για την προσπάθεια που καταβάλλουν»

Ντούσκο Νίκολιτς: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Κηφισιά και να της ευχηθώ καλή συνέχεια στο Κύπελλο. Το ματς ήταν όπως ακριβώς το περίμενα αφού δεν είναι εύκολο να παίξεις εδώ μέσα με την Κηφισιά. Είναι μια ομάδα με εξαιρετική υποδοχή, την οποία δεν μπορείς να χαλάσεις, αλλά τα καταφέραμε αρχικά στο πρώτο σετ μέχρι τον 20ο πόντο. Ήμασταν τόσο κοντά, αλλά αποδείχθηκε ότι ήμασταν τόσο μακριά. Σε όλα τα κρίσιμα σημεία του αγώνα εμείς κάναμε ανόητα λάθη κι αυτή ήταν η διαφορά. Κάποιες φορές χρειάζεσαι και τύχη, αλλά θα ήθελα να πω ότι η διπλή μπαλιά που σφυρίχτηκε στον Λάππα στο τέλος του τρίτου σετ δεν ήταν σωστή».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-20, 27-25, 26-24.

ΑΟΠ Κηφισιάς (Αρσενιάδης) Νικολάκης, Γιοβάνοβιτς, Μπίσετ, Παπαγγελόπουλος, Χριστοφιδέλης, Ρουμελιωτάκης, Στεφάνου -λ / Κόντος, Κόβαλτσουκ.
Φοίνικας Σύρου (Νίκολιτς) Χαραλαμπίδης, Φέργκιουσον, Πάρις, Ντόκιτς, Λάππας, Κάλντγουελ, Ζήσης -λ / Ηλίας, Παπαδόπουλος, Ανδρεάδης.