ΓΝΩΜΕΣ

Το βλέπεις και… χαίρεσαι!

Το βλέπεις και… χαίρεσαι!

Μέσα στην απόλυτη μιζέρια της ελληνικής πραγματικότητας του βολεϊκού γίγνεσθαι, όποιος βλέπει τον διεθνή Έλληνα ακραίο, Θανάση Πρωτοψάλτη να γίνεται αφίσα με το «καλημέρα» στην περιοχή της Ναρμπόν πρέπει να νιώθει υπερήφανος το λιγότερο και ανόητος που ακόμα πιστεύει ότι στη χώρα μας το βόλεϊ αποτελεί «προϊόν»!

Τα ελληνόπουλα διαπρέπουν στο εξωτερικό γιατί το λέει η καρδιά τους. Παπαδημητρίου, Πετρέας, Προύσαλης, Τζούριτς, Φράγκος, η Χαντάβα, η Βασιλαντωνάκη από τις γυναίκες και αρκετοί άλλοι και άλλες έχουν επιλέξει –και εκ των υστέρων έχουν δικαιωθεί- να πάρουν το ρίσκο από το να παραμείνουν στη χώρα μας που δεν γεννά ευκαιρίες, δεν έχει επενδύσεις άρα ούτε και επενδυτές στο χωρό του αθλητισμού και βρίσκεται σε απόλυτη παρακμή σε όλες της τις εκφάνσεις.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα και είναι μόνο ένα και φρέσκο-σημερινό είναι αυτό του Θανάση Πρωτοψάλτη γιατί κατά καιρούς έχουμε δει τον Αχιλλέα Παπαδημητρίου να προβάλλεται στις εκδηλώσεις της Ναντ, τον Γιώργο Πετρέα σε «προωθημένες αναρτήσεις» της Αζαξιό, τον Δημήτρη Τζούριτς να αντιμετωπίζεται ως σταρ από την ιταλική Τρεντίνο κ.α!

Λοιπόν, αυτό το «μαμούνι» που όσοι πόντοι του λείπουν υψομετρικά, τόσο αγωνιστικό θάρρος και θράσος έχει! Αυτός που επέλεξε να ρισκάρει και δεν φοβήθηκε να ανοίξει τα φτερά του και να αγωνιστεί στο εξωτερικό! Αυτός… με το «καλημέρα» για τους «περίεργους» Γάλλους έγινε ο Σάκης τους και κατάφερε πριν ξεκινήσει η αγωνιστική σεζόν να γίνει με το μότο του, η καμπάνια των Ναρμπονέζων στους δρόμους της κοινότητας!

«Δεν θα ψάξω ποτέ για δικαιολογίες» γράφει η αφίσα και είναι το μότο του Θανάση Πρωτοψάλτη, του δικού μας Έλληνα ακραίου και θα ακολουθήσουν και τα μότο των υπολοίπων. Έτσι επιλέγουν να πωρώσουν τους φιλάθλους τους στη Ναρμπόν, έτσι χτίζουν το δικό τους «προϊόν» στη Γαλλία…

Τώρα αν αρχίσουμε να αραδιάζουμε για Πολωνίες και Ρωσίες και Ιταλίες -όπως κατά καιρούς διαβάζετε στο Volleyplanet-, θα πρέπει από τη ντροπή μας και μόνο να κρυφτούμε εδώ στην Ελλάδα. «Προϊόν» και βόλεϊ –δυστυχώς- είναι έννοιες αντίθετες στη χώρα μας και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει ούτε η έννοια του «copy-paste» στις ιδέες του εξωτερικού, μπας και ξυπνήσει από το λήθαργο το ελληνικό βόλεϊ.

Για το τέλος, αν και πολλά είναι τα σχόλια και τα πειράγματα κάτω από το ποστ του Πρωτοψάλτη στην καμπάνια της Ναρμπόν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά σε ένα θα σταθώ: «Τελικά πρέπει να αλλάξουμε ήπειρο»… Εσείς τι λέτε;!

ΓΝΩΜΕΣ
28/04/2024

Για την Πέννυ Ρόγκα…

Άλλοι θα πουν μια μεγάλη ανατροπή και ένα πρωτάθλημα, άλλοι θα πουν χάθηκε όμως το Κύπελλο, άλλοι θα πουν ο Καλμαζίσης έφταιγε, άλλοι ο θα πουν Μιτσέλι...
ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...