Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Το ξέσπασμα Χιμένες και το φύλλο αγώνα

Το ξέσπασμα Χιμένες και το φύλλο αγώνα

Η φετινή χρονιά δεν έχει πάει αγωνιστικά όπως την περίμενε ο Κουβανός ακραίος του ΠΑΟΚ, Χαβιέ Χιμένες και μετά την πρώτη φετινή νίκη του Δικεφάλου επί των «ερυθρολεύκων» πανηγύρισε έξαλλα ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στο κλειστό του Ρέντη.

Γνωστός για τους έντονους πανηγυρισμούς του ο Χιμένες μετά και από την καλύτερή του φετινή εμφάνιση ξέσπασε. Αρκούσε ο τελευταίος του πόντος και η προσγείωση του στο τάραφλεξ για να ανταλλάξει ματιές με τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Ντίμα Φιλίποφ. Αν και ο τηλεοπτικός φακός από την εξαιρετική κάλυψη της Nova είχε «πιάσει» τα μεταξύ τους πεταρίσματα των βλεφάρων τους στο φιλέ κατά τη διάρκεια του τετάρτου σετ, δείγμα και της έντασης που υπήρχε στον πρώτο αυτό μεταξύ τους ημιτελικό.

fylloagwna_osfp_paok

Ο Κουβανός γύρισε την πλάτη και… πανηγύρισε έντονα με τον Κουρνέτα να σπεύδει να τον ηρεμήσει φωνάζοντάς του «calma» ενώ την ίδια ώρα οι φίλοι του Ολυμπιακού είχαν μαζευτεί στα κάγκελα προκειμένου να αποδοκιμάσουν τον Χιμένες για τη συμπεριφορά του. Μετά τη σύρραξη που πήγε να δημιουργηθεί και με τους ψυχραιμότερους να κατευνάζουν τα πνεύματα, άπαντες όδευσαν προς τη γραμματεία για το φύλλο αγώνα. Για το συγκεκριμένο συμβάν γράφτηκε: «Αμέσως μετά την τελευταία φάση του αγώνα ο παίκτης Νο1 της Ομάδας Β (ΠΑΟΚ) πανηγύρισε έξαλλα προς την πλευρά των αντιπάλων. Ο πανηγυρισμός αυτός προκάλεσε ένταση. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων».

Ωστόσο, από τη διοίκηση του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκε στους διαιτητές έντονα που δεν στηλιτεύτηκε το συγκεκριμένο συμβάν και δεν περιγράφηκε επακριβώς στο φύλλο αγώνα προκειμένου ο αθλητής να κληθεί σε απολογία. Θυμίζουμε ότι ο Χιμένες φέτος είχε τιμωρηθεί με δυο αγωνιστικές για αποβολή του σε αναμέτρηση με το Φοίνικα Σύρου.