Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τοντάι – Νικολογιάννη «πακέτο» από τα Μεσόγεια, στη Γαλλία

Τοντάι – Νικολογιάννη «πακέτο» από τα Μεσόγεια, στη Γαλλία

Ακόμη δύο διεθνείς μας ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν το ελληνικό βόλεϊ στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο λόγος για την κεντρική Αριστέα Τοντάι και την ακραία Ασημίνα Νικολογιάννη που από συμπαίκτριες στο Μαρκόπουλο θα βρεθούν αντίπαλες στη γαλλική Λίγκα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πηγές από την Γαλλία, η Νικολογιάννη στα 25 της χρονιά θα κάνει το διεθνές της ντεμπούτο αγωνιζόμενη ως η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια στη γαλλική Pays d’Aix Venelles, που πέρυσι τερμάτισε στην 9η θέση στο πρωτάθλημα.

Αντίθετα η Τοντάι μετά την παλιότερη συμμετοχή της στο κολλεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ και το πέρασμα της στη βελγική Γκενκ (2022-2023), η 25χρονη μπλοκέρ μας θα συνεχίσει την επιτυχημένη ελληνική παράδοση στην Μιλούζ, ως η 4η Ελληνίδα της γαλλικής ομάδας.

Την γαλανόλευκη αυλαία άνοιξε το 2004-2005 η κεντρική Γεωργία Τζανακάκη. Ακολούθησε τη σεζόν  2016-2017 η Παπαφωτίου με τον ιστορικό τίτλο πρωταθλήματος του συλλόγου, ενώ τη χρονιά 2020-2021 η Τζίνα Λαμπρούση πανηγύρισε το νταμπλ και την επόμενη σεζόν το Γαλλικό Σούπερ Καπ.

Ευχόμαστε ανάλογες επιτυχίες και στα πρώην κορίτσια του Μαρκόπουλου!

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...