Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τοτσίδου: Ιστορική στιγμή για το νησί

Τοτσίδου: Ιστορική στιγμή για το νησί

Για την μεγάλη πρόκριση προς τους 32 του Τσάλεντς Καπ, αλλά και την δουλειά που γίνεται στον Πανναξιακό, την Τσβετάνοβα, τον Κόβαζιτς, την Α1 αλλά και την ΑEK μίλησε στον ΑΡΤ FM 90.6 και την εκπομπή ΣΠΟΡ ΣΚΟΡ ΡΕΚΟΡ η Σία Τοτσίδου.

Οι πανηγυρισμοί στη Νάξο μπορεί να μην σταματούν από τον κόσμο, ωστόσο οι αθλήτριες του Πανναξιακού γνωρίζοντας καλά πως δεν υπάρχει και αρκετός χρόνος, φροντίζουν να….  χαλαρώσουν και να εκμεταλλευθούν το μικρό ρεπό που έχουν από την μετάθεση του αγώνα τους κόντρα στον Ηρακλή.

Ένα ρεπό για ξεκούραση και ανασυγκρότηση δυνάμεων για τις «γαλάζιες» του Ζόραν Κόβαζιτς που θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά επιτυχιών…

Η Σία Τοτσίδου διακόπτοντας λίγο την ξεκούρασή της από τους μεγάλους πανηγυρισμούς της Πέμτπης μίλησε στον ΑΡΤ fm 90.6 και την εκπομπή ΣΠΟΡ ΣΚΟΡ ΡΕΚΟΡ για την μεγάλη επιτυχία της ομάδας, αλλά και για την δουλειά που γίνετε στο νησί…

Αναφερόμενη στους πανηγυρισμούς της πρόκρισης η έμπειρη ακραία του Πανναξιακού φρόντισε να δώσει το στίγμα της βλέποντας…. πιο μακριά…

«Τα πανηγύρια για την πρόκριση ήταν χτες, σήμερα χαλαρώνουμε για να  προετοιμαστούμε για το επόμενο δύσκολο παιχνίδι που περιμένει με τον Ολυμπιακό. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα θα έλεγα» υπογράμμισε η Τοτσίδου και μετά ξεκίνησε η…. ανάκριση επί ερτζιανών…

Για την πρόκριση επί της Μίνσκ: «Δεν είναι απλά μια υπέρβαση είναι μια ιστορική στιγμή και για το νησί αλλά και για το σωματείο το οποίο αυτή την στιγμή, αρχίζει να γράφει την ιστορία του. Από εκεί και πέρα δεν είναι κάτι που περιμέναμε είναι κάτι που θέλαμε πάρα πολύ σίγουρα, είναι κάτι για το οποίο δουλέψαμε ακόμα περισσότερο και απλά ελπίζαμε όλη αυτή η δουλειά να μας βγει μέσα στο γήπεδο και έτσι και έγινε».

Για την παρουσία της Τσβετάνοβα : «Η Τβετάνοβα είναι ένα βαρόμετρο για την ομάδα, ειδικά στο επιθετικό τομέα. Είμαστε πολύ χαρούμενες που την έχουμε, αλλά σίγουρα είναι ένα πολύ ομαδικό άθλημα για να καρφώσει μια παίκτρια. Για να μπορέσει να πάρει τον πόντο πρέπει κάποιος να κάνει την υποδοχή, η πασαδόρος πρέπει να πασάρει… Είναι μια ομαδική δουλειά αιχμή του δόρατος είναι σίγουρα η Γκαμπριέλα και αυτό μας κάνει σίγουρα χαρούμενες γιατί με την βοήθεια της, όπως και όλων των κοριτσιών φτάνουμε στις νίκες»

Για την δημιουργία του φετινού Πανναξιακού : «Για να μιλήσω για εμένα προσωπικά, εγώ είχα δεχθεί προσωπικά μια πρόταση από τον Πανναξιακό από τον Ιούνιο ακόμα, όμως προτεραιότητα μου ήταν να μείνω στην ΑΕΚ για αυτό και περίμενα μέχρι 10 Αυγούστου. Από εκεί και πέρα σιγά -σιγά ο Πανναξιακός έκτισε μια ομάδα με τελευταία προσθήκη αυτή της Γκαμπριέλα. Η ομάδα βέβαια ακόμα προσπαθεί να δεθεί γιατί είναι πολύ δύσκολο μια τόσο καινούργια ομάδα να αποκτήσει αυτοματισμούς μέσα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα δουλεύουμε πάρα πολλές ώρες για να πετύχουμε αυτό ακριβώς το δέσιμο της ομάδας και νομίζω ότι τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις δείχνουν ότι υπάρχει πρόοδος παιχνίδι με το παιχνίδι »

Για τον Κόβαζιτς : «Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά. Πάρα πολλές ώρες εντατικά. Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά μας. Βρισκόμαστε σε ένα νησί, υπάρχει γήπεδο για να μπορούμε να προπονούμαστε και το εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο».

Για την επόμενη αντίπαλο του Πανναξιακού, την Νοσατέλ : «Πληροφορηθήκαμε χθες για τα αποτελέσματα. Το προπονητικό τιμ θα φροντίσει να έχουμε και εικόνα από την ομάδα. Είναι μια ομάδα που αν δεν κάνω λάθος είχε αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά είναι πολύ διαφορετική όσον αφορά το ροστέρ της».

Για το επίπεδο της Α1: «Κοιτάτε θεωρώ ότι το πρωτάθλημα είναι λίγο καλύτερα από τα περσινά επίπεδα, αλλά από εκεί και πέρα μια ομάδα που δεν έχει ξένες δεν νομίζω ότι σημαίνει κάτι. Η ομάδα της ΑΕΚ είναι μια πολύ ανταγωνιστική και αξιόλογη ομάδα χωρίς ξένες. Η ποιότητα όμως των Ελληνίδων παικτριών κρατάει την ομάδα σε υψηλά επίπεδα. Δεν είναι απαραίτητο μια ομάδα να έχει ξένες, καθώς βλέπουμε πολλές που είναι χαμηλότερου επιπέδου από ότι οι ελληνίδες. Ότι είναι μια αθλήτρια ξένη δεν σημαίνει ότι ανεβάζει και επίπεδο την ομάδα».

Για την ΑΕΚ : «Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που έτρεξαν έστω και τελευταία στιγμή αυτό το τμήμα. Τόσο στον Χρήστο Δούκα, όσο και στον προπονητή τον Μανώλη Ρουμελιώτη. Οι αθλήτριες που έχουν είναι πολύ αξιόλογες. Είναι αυτό που σας έλεγα, ότι ακόμα και χωρίς ξένες, δεν μπορούμε να μην ξεχωρίσουμε πχ την Γιακουμή καθώς πρόκειται για μια αθλήτρια που όλοι γνωρίζουμε το επίπεδο της. Είναι όλες πολύ καλές αθλήτριες, πολύ αξιόλογες και εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα γιατί εγώ έχω περάσει πολλές στιγμές. Και καλές και κακές. Αλλά όλα αυτά είναι εμπειρίες που έμενα με έκαναν καλύτερη και ευχαριστώ και την ομάδα και τους ανθρώπους αυτής της ομάδας που είχα την ευκαιρία να βρεθώ ανάμεσα τους».