ΔΙΕΘΝΗ

Τρέμπλ με «sweep» για την Μπερλίν

Τρέμπλ με «sweep» για την Μπερλίν

Mε ονειρεμένο τρόπο ολοκληρώθηκε για τη γερμανική Berlin Recycling Volleys φετινή σεζόν, καθώς στον σημερινό τελικό του “Max-Schmeling-Halle” οι “πρωτευουσιάνοι” στέφθηκαν πρωταθλητές για έβδομη φορά και πανηγύρισαν το παρθενικό τρεμπλ της ιστορίας τους.

Η παρέα του Αμερικανού πρώην άσου του ΠΑΟΚ, Πολ Λότμαν εξελίχθηκε λοιπόν φέτος σε “συλλέκτρια τίτλων”, καθώς μετά τον τίτλο του CEV Cup ανδρών και την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας εδώ και λίγες ώρες πανηγύρισε και το τέταρτο σε 5 χρόνια πρωτάθλημα, από τα 7 του συλλόγου.

Ένας τίτλος που ήρθε επί της μέχρι χθες πρωταθλήτριας Φριντριχσχάφεν και μάλιστα με “sweep”, καθώς παρουσία περίπου 8.000 θεατών στην επιβλητική αρένα του Βερολίνου, η τοπική ομάδα επικράτησε με 3-0 (26-24, 25-16, 25-21) της φιναλίστ του Μοκουλέσκου στον γ’ τελικό των πλέι οφ της Bundesliga και με 3-0 νίκες επέστρεψε ξανά έπειτα από έναν χρόνο στο “θρόνο” του γερμανικού βόλεϊ.

Τοπ σκόρερ του αγώνα αλλά και για την θριαμβεύτρια ομάδα του πρώην τεχνικού του Παναθηναϊκού, Ρομπέρτο Σερνιότι, που ήταν “κίνδυνος θάνατος” στο σερβίς με 12 άσους, έναντι 1 της Φριντριχσχάφεν, ο Πολ Κάρολ με 15 πόντους, 10 είχε ο Λότμαν, ενώ για την ομάδα των πρώην γνώριμων άσων της Volleyleague Τίσερ (5π, Ολυμπιακός, Ηρακλής) και Αντρέ (2π, Παναθηναϊκός) μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Ονόρε Μαρκ Άντονι με 12 πόντους.

Συγκινητικό το αντίο του Μοκουλέσκου, που έπειτ από 9 χρόνια στην Φριντριχσάφεν δεν κατάφερε να φέρει τον 14ο τίτλο στην “πόλη των Ζέπελιν”, κάτι που πλέον καλέιται να πετύχει από τη νέα σεζόν ο Βέλγος διάδοχός του, Βίταλ Χέινεν.