Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Τρία ματς για… καλές γιορτές!

Τρία ματς για… καλές γιορτές!

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 11η Αγωνιστική της Α1 Ανδρών προκειμένου άπαντες στα δώδεκα ΤΑΑ της μεγάλης κατηγορίας να κάνουν καλές γιορτές, να ξεκουραστούν, να προετοιμαστούν εκ νέου και φυσικά μερικές από αυτές να… ενισχυθούν!

Α.Ο.Ορεστιάδας – Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης (23/12, 18.00, Novasports-4)

Το el classico του Έβρου μεταξύ Ορεστιάδας και Εθνικού Αλεξανδρούπολης ξεχωρίζει αφού υπάρχει και μεηάλο βαθμολογικό ενδιαφέρος. Η διαφορά τους είναι 2 βαθμοί με τους γηπεδούχους να είναι από πάνω και να θέλουν νίκη που θα τους φέρει κοντά στην 6αδα. Από την άλλη ο Εθνικός  αναζητά επειγόντως τη νίκη μετά από τέσσετις σερί ήττες.

Ο λίμπερο της Ορεστιάδας Δημήτρης Κωνστντινίδης δήλωσε: «Πάντα οι αγώνες με τον Εθνικό ήταν και θα είναι ξεχωριστοί. Είναι θετικό που υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη. Εμείς το βλέπουμε σαν ευκαιρία για γιορτή και θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με νίκη. Είμαστε καλά ψυχολογικά, η ομάδα έχει βελτιωθεί και θα ανέβει κι άλλο. Ο Εθνικός έχει ενισχυθεί με δύο καλούς ξένους και θα γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι».

Στην ομάδα του Έβρου υπάρχει αισιοδοξία και μετά και τις προσθήκες Μιχαήλοβιτς, Φόγιερ, ο Σάκης Μουστακίδης έδωσε σύνθημα αντεπίθεσης: «Είχα πει πως τα πράγματα είναι δύσκολα και θα γίνουν και δυσκολότερα και επιβεβαιώθηκα. Θέλουμε τη νίκη. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε αλλά πρέπει να το βγάλουμε στο γήπεδο. Με τον Παναθηναϊκό έμεινα ευχαριστημένος αλλά σε ορισμένους τομείς όπως η υποδοχή και η άμυνα περιμένω βελτίωση».

Ηρακλής Πετ.2015 – Α.Ο.Φοίνικας Σύρου (11η αγωνιστική, 23/12, 18.00)

Ο Ηρακλής ψαχνει την τρίτη νίκη στο πρωτάθλημα αφού θέλει να ξεκολλήσει από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας με τον Φοίνικα να θέλει την 9η νίκη του στο πρωτάθλημα που θα την φέρνει με τριπλή ισοβαθμία στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα.

Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός δήλωσε: «Αυτό που ψάχνουμε στο αυριανό παιχνίδι είναι οι βαθμοί. Υπάρχει πίεση για μας και βαθμολογικά αλλά από κάθε παιχνίδι θέλουμε τους βαθμούς και αυτό θα κάνουμε και αύριο. Ο Φοίνικας Σύρου είναι μια ομάδα που είναι ψηλά στη βαθμολογία, παίζει καλό βόλεϊ και εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και να κάνουμε ότι καλύτερο».

Ο Αμερικανός ακραίος του Φοίνικα Κάντι Κάντγουελ δήλωσε: «Η ομάδα μας είναι σε καλή κατάταση. Θέλουμε να κλείσουμε με νίκη τη χρονιά αλλά και τον Α΄γύρο. Στο τέλος θα δούμε που βρισκόμαστε. Δεν κοιτάω τη βαθμολογία ούτε για την ομάδα μου ούτε για τον αντίπαλο μας. Αυτό που κοιτάω είναι να παίζουμε καλά. Δεν έχω ξαναπαίξει στην έδρα του Ηρακλή. Ειμαι ευχαριστήμενος από την παρουσία μου στη Σύρο και πιστεύω πως η σεζόν θα τελειώσει με κατι πολύ καλό».

Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Σ.Άρης (11η αγωνιστική, 23/12, 17.00)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη με στόχο τη διατήρησή του σε τροχιά 4αδας απέναντι στους Θεσσαλονικείς που προέρχονται από σπουδαία νίκη -κοντά στην οχτάδα- επί του Παμβοχαϊκού.

Ο διαγώνιος του Παναθηναϊκού Χρίστος Μπέλος δήλωσε: «Θέλουμε να κλείσουμε τον 1ο γύρο με νίκη διότι είναι σημαντικό για εμάς να βρισκόμαστε κοντά στις υψηλά βαθμολογικές θέσεις, που θα μας εξασφαλίσουν την είσοδο στην 4άδα. Ένα θετικό αποτέλεσμα αύριο, θα μας τονώσει και στον ψυχολογικό τομέα, ώστε με ηρεμία να μπούμε  δυνατά στο 2ο γύρο, του οποίου το πρόγραμμα είναι πολύ πιο δύσκολο. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές με υγεία».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Μέλκας δήλωσε: «Έχουμε δύσκολη αποστολή σε μία δύσκολη έδρα. Ο Παναθηναϊκός παίζει καλύτερα στην έδρα του. Αν υπολογίσουμε πως έπαιξε καλά με τον Εθνικό και νίκησε καταλαβαίνουμε τον βαθμό δυσκολίας. Είμαστε κουρασμένοι αλλά καλά ως ομάδα. Θέλουμε να διαβάσουμε το παιχνίδι του Μαρούλη και να κλείσουμε τους δύο βραζιλιάνους του Παναθηναϊκού. Αν τα καταφέρουμε θα ελπιζουμε σε κάτι θετικό».