Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Triple… bells από Σεπέδα στην Πάτρα

Triple… bells από Σεπέδα στην Πάτρα

Ανάλυσε το

Η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ ήταν εμφανής στο κλειστό της Αγυιάς, όπου οι νταμπλούχοι με τον Κουβανό τους διαγώνιο σε… κέφια, κυριάρχησαν της νεοφώτιστης Παναχαϊκής με 3-0 (25-19, 25-20, 25-21) σετ στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, αλλά και του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Volleyleague “ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ” και σε συνδυασμό με την ήττα του Ολυμπιακού το 2016 θα τους βρει μόλις 4 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Η επιστροφή λοιπόν του Γιάννη Τακουρίδη σε γνώριμα λημέρια,  έπειτα από περίπου δύο εβδομάδες, αυτή τη φορά όμως ως αντίπαλος της πρώην ομάδας του, συνοδεύτηκε και με την επιστροφή του ΠΑΟΚ στις νίκες, μετά την ήττα στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό.

Η Παναχαϊκή με τον Λιβαθηνό, παρόλο που δεν είχε ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του, μετά το αρχικό 2-2 του α’ σετ έβλεπε συνεχώς την… πλάτη των φιλοξενούμενων, που με “όπλο” τους σερβίς και μπλοκ ανέβαζαν σταδιακά τη διαφορά από το 8-5 σε 16-10. Στο 20-14 οι παίκτες του Γιώργου με ένα μίνι σερί πόντων, μείωσαν προς στιγμήν σε 20-16, όμως ο ΠΑΟΚ, έπειτα από τρία χαμένα σετ μπολ κατέκτησε σε 26’  με 25-19 το α’ σετ 1-0.

Ανάλογη εικόνα είχε και το β’ σετ, με το «Δικέφαλο του Βορρά» μετά το αρχικό 6-6 να «πατάει γκάζι» και από το 8-6 να «ανοίγει την ψαλίδα» της διαφοράς σε 16-9. Ο προπονητής της Παναχαϊκής, Γ. Λυκούδης έριξε στο παιχνίδι τον Κωστόπουλο αντί του Σαρικείσογλου και η Παναχαϊκή “ροκάνισε”λίγο τη διαφορά και σε συνδυασμό με τα σερβίς του Λιβαθηνού μείωσε σε 20-16 και 23-20. Όμως και πάλι το συγκρότημα του Καλμαζίδη δεν είχε πρόβλημα και με 2 σερί πόντους ζευγάρωσε με 25-20 τα κερδισμένα του σετ, 2-0.

Εντυπωσιακός ήταν ο νταμπλούχος και στο ξεκίνημα του γ’ σετ, όπου η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους, που με συνοπτικές διαδικασίες πανηγύρισαν εύκολα με 25-21, 3-0 σετ το πολύτιμο τρίποντο, που τους διατηρεί σε τροχιά τετράδας, λίγο πριν το “αντίο” του 2015.

Τάδε έφη…

Γιώργος Λυκούδης (Προπονητής Παναχαϊκής στο www.panaxaikivolley.gr): «Είναι γνωστή η δυναμική του ΠΑΟΚ, σε πολλά σημεία του αγώνα ηταν καταιγιστικός στο σερβίς και την επίθεση και πήρε το προβάδισμα. Κάποια φορές προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε και να μειώσουμε όμως δεν τα καταφέραμε ωστόσο κρατάμε την θετική εμφάνιση του νεαρού Κωστόπουλου. Πλέον κλείσαμε τον α΄ γύρο με συγκομιδή 8 βαθμών και κοιτάζουμε τη συνέχεια».

Στάθης Ντονάς (ακραίος Παναχαϊκής στο www.panaxaikivolley.gr): «Παίξαμε με μια ομάδα που βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία, προσπαθήσαμε να την κοντράρουμε ωστόσο δεν τα καταφέραμε καθώς ήταν καλύτερη. Ειναι από τα παιχνίδια τα οποία θεωρητικά δεν ήταν μέσα στους στόχους μας και πλέον κοιτάζουμε τη συνέχεια και τον β΄ γύρο που είναι αναμένεται να είναι δύσκολος».

Γιάννης Καλμαζίδης (προπονητής ΠΑΟΚ στο www.panaxaikivolley.gr): «Είχα πει στους παίκτες μου πριν το παιχνίδι ότι έπρεπε να είμαστε αποφασιστικοί και προσεκτικοί για να πάρουμε τη νίκη και πραγματικά ήμασταν όπως τους ζητήσαμε. Μπορεί να φαίνεται εύκολο όμως δεν ήταν εύκολο, η Παναχαϊκή μας δυσκόλεψε όμως τελικά πήραμε τη νίκη. Παρά την ηλικία τους, οι παίκτες της Παναχαϊκής έχουν μεγάλη φιλοδοξία και έχουν δημιουργήσει ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο στο πρωτάθλημα».

Βασίλης Κουρνέτας (πασαδόρος ΠΑΟΚ στο www.panaxaikivolley.gr): «Ήταν μια σημαντική νίκη απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως είναι η Παναχαϊκή και μέσα σε δύσκολη έδρα. Η εμφάνιση μας δεν μπορώ να πω ήταν πολύ καλή σήμερα ωστόσο κρατάμε τους 3 βαθμούς και ότι πάμε στην διακοπή του πρωταθλήματος με νίκη».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 19-25, 20-25, 21-25

Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 (Λυκούδης): Λιβαθηνός, Τόρρες 5, Ν. Ρουμελιώτης 17, Ντονάς 4, Βασιλάκος 1, Βλαχοστάθης 11 (1 άσο, 3 μπλοκ), λίμπερο ο Μ. Ρουμελιώτης (44% υπ., 11% αρ.) Κωστόπουλος 3

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Κουρνέτας 2, Τακουρίδης 9 (1 άσο, 4 μπλοκ), Χιμένες 11, Σεπέδα 22 (4 άσοι, 3 μπλοκ), Γκεοργκίεφ 4, Πέτρογλου 9, λίμπερο ο Γκαράς (54% υπ., 31% αρ.)