Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τρίποντο «ανάσα» για Μαρκόπουλο

Τρίποντο «ανάσα» για  Μαρκόπουλο

Ανάλυσε το

Επιτέλους νίκη για το Μαρκόπουλο με 3-1 κόντρα στο μαχητικό Πορφύρα. Η ομάδα των Μεσογείων κατέκτησε το ροζ φύλλο αγώνα μετά από πέντε αγωνιστικές και πήρε βαθμολογικό «οξυγόνο» και ψυχολογία για την προσπάθεια που κανει για παραμονή στην κατηγορία.

Από την άλλη ο Πορφύρας παρότι έπαιξε χωρίς την κορυφαία του παίκτρια την Εύη Χρήστου που είναι τραυματίας και την Γκολφινοπούλου, πάλεψε το παιχνίδι, πλησίασε κοντά στην απόκτηση του πόντου αλλά έφυγε και πάλι με άδεια χέρια και συμπλήρωσε εννιά ματς χωρίς νίκη!

Στο πρώτο σετ το Μαρκόπουλο ξέφυγε εύκολα με 18-12 και 19-13. Η Λιάγκη με δύο άσους ανέβασε τη διαφορά στο 24-14 και η Δικαιούλια έγραψε το 25-14.

Θρίλερ είχαμε στο δεύτερο σετ όπου με τις Ράπτη, Χαλβατζή, Θεοχάρη προηγήθηκε 9-16. Στη συνέχεια το Μαρκόπουλο έκανε την ανατροπή και με μπροστάρισα τη Βαρουδάκη έκανε σερί 11-2 και απέκτησε προβάδισμα με 20-18(!). Η εξαιρετική Ράπτη έφερε το ματς στα ίσια 24-24 αλλά πιο ψύχραιμο το Μαρκόπουλο κατόρθωσε με τη Νικολογιάννη να κάνει το 26-24.

Παρά το 2-0 σε βάρος του ο Πορφύρας δεν πέταξε λευκή πετσέτα, έβαλε και πάλι δύσκολα στο Μαρκόπουλο, πίεσε στο σερβις, βελτίωσε την υποδοχή του, βρήκε λύσεις στην επίθεση με Ράπτη, Χαλβατζή, Μπούρμπη, Θεοχάρη, πήρε προβάδισμα με 15-20, 17-23 και 20-25 με την υπογραφή της Θεοχάρη, μείωσε σε 2-1.

Ντέρμπι είχαμε και στο τέταρτο σετ με τις δύο ομάδες να είναι κοντά μέχρι το 18-15. Σε εκείνο το σημείο το δίδυμο Βαρουδάκη, Λιάγκη ανέβασε την απόδοση του έφερε το σετ στο 24-20 και η Τσιάκουλα με επίθεση έγραψε το τελικό 25-20 και 3-1.

Τάδε έφη…

Βέσκο Ιβάνοβιτς: «Ήταν ένα πολύ νευρικό παιχνίδι με πολλά λάθη και είμαι χαρούμενος για τους βαθμούς. Ελπίζω ότι με αυτό το τρίποντο θα ηρεμήσουμε λίγο και θα μπορέσουμε να παίξουμε και καλύτερο βόλεϊ στην συνέχεια του πρωταθλήματος».

Βασίλης Πάνδης: «Δεδομένων των απουσιών έγινε μια πολύ καλή προσπάθεια και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Είμαστε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι, αλλά στο β’ σετ δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε την διαφορά που είχαμε. Δυστυχώς μας λείπει αυτό που έχουν οι υπόλοιπες ομάδες, η εμπειρία, για να μπορέσουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-14, 26-24, 20-25, 25-20

Μαρκόπουλο (Ιβάνοβιτς) Δικαιούλια, Νικολογιάννη, Πατεράκη, Βάσκεζ, Λιάγκη, Βαρουδάκη, Κοκκίου -λ / Καρακάση, Τσιάκουλα, Σιρίνινα, Μολδοβανίδη.
Πορφύρας (Πανδής) Ράπτη, Καράκου, Παπαγεωργίου, Χαλβατζή, Θεοχάρη, Μπούρμπη, Σκυθιώτη -λ / Σιδεράτου, Γκούρα.

*Τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα θα είναι διαθέσιμα απο την ΕΟΠΕ την Δευτέρα.