Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τρίποντο χωρίς προβλήματα για Πανναξιακό

Τρίποντο χωρίς προβλήματα για Πανναξιακό

Ανάλυσε το

Εύκολο έργο είχε ο Πανναξιακός κόντρα στην ΑΕΚ κατά την 15η αγωνιστική, καθώς πέρασε νικηφόρα από το σχολικό κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας και με το 3-0 κατέκτησε το τρίποντο μειώνοντας στους δύο βαθμούς την διαφορά του από τον Παναθηναϊκό.

Με το τρίποντο στις αποσκευές έφυγε από τη Νέα Φιλαδέλφεια ο Πανναξιακός, καθώς η διαφορά δυναμικότητας με την ΑΕΚ ήταν τεράστια και το παιχνίδι ουσιαστικά ήταν ένας μονόλογος για την ομάδα των Κυκλάδων.

Ο Πανναξιακός με την Φρέσκο και τις Τσοτσίδου-Πότοκαρ πήρε τη νίκη στο χαλαρό και πλέον κοιτά το παιχνίδι κυπέλλου κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ προσπάθησε να είναι ανταγωνιστική απέναντι στον Πανναξιακό, ωστόσο δεν τα κατάφερε αφού τα εύκολα λάθη και τα προβλήματα στην υποδοχή της αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα.

Στο πρώτο σετ η ΑΕΚ ήταν κοντά στον Πανναξιακό μέχρι το 10-11, ωστόσο η ομάδα του Γιώργου Ρούση έκανε το 11-18 και τελείωσε το σετ εύκολα με το 16-25.

Στο δεύτερο σετ ο Πανναξιακός απέκτησε από νωρίς διαφορά κάνοντας το 4-8 αι του 7-10 και στη συνέχεια ανεβάζοντας την απόδοσή του έφθασε το 9-19 και το 17-25, ενώ ίδια εικόνα είχε και το τρίτο σετ.

Εκεί όπου ο Γιώργος Σαμαράς ξεκίνησε με βασική διαγώνια την Καρατερζή (στη θέση της Φιλιπιόνοκα) και την Καλαφατάκη-Νούσια ακραίες.

Οι φιλοξενούμενες έχοντας στην πάσα την Σεφεριάδου αντί της Δρακουλίδου συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό κάνοντας το 2-6 και 3-8, έφθασαν στο 11-17 και το 13-21 με την Ζακχαίου που τελείωσε και την αναμέτρηση γράφοντας το 19-25 και το 0-3.

Τάδε έφη…

Γιώργος Σαμαράς (Προπονητής ΑΕΚ) : «Ότι είναι στα μέτρα μας το πολεμάμε, ότι δεν είναι το αφήνουμε. Αυτό συνεβή σήμερα. Εμείς κοιτάμε τώρα την αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον Ηρακλή Κηφισιάς που είναι μια ομάδα στα μέτρα μας».

Γιώργος Ρούσης (Προπονητής Πανναξιακού) : «Το κέρδος για εμάς είναι ότι ήμασταν σοβαροί σε όλο το ματς και όλα τα κορίτσια κράτησαν τον αγωνιστικό ρυθμό που έπρεπε. Το κέρδος είναι διπλό για εμάς και τώρα κοιτάμε τη δύσκολη συνέχεια σε Κύπελλο και πρωτάθλημα».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΑΕΚ (Σαμαράς) Νούσια, Βάθη, Αργυροπούλου, Ζίγκα, Γεωργαντά, Φιλιπιόνκα, Μπελιά –λ / Καράτερζη, Καλαφατάκη, Κουτρουμπή
Πανναξιακός (Ρούσης): Φρέσκο, Πότοκαρ, Τοτσίδου, Δρακουλίδου, Ξαγοραράκη, Ζακχαίου, Κακουράτου λ. /Κατερίνη, Σεφεριάδου, Αναγνώστου