Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Τρίποντο για Κηφισιά, “βουλιάζει” η Παναχαίκή

Τρίποντο για Κηφισιά, “βουλιάζει” η Παναχαίκή

Ανάλυσε το

Η Κηφισιά επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο καθώς με το 3-0 επί της Παναχαϊκής πανηγύρισε ένα πολύτιμο τρίποντο που την κρατά ψηλά στην βαθμολογία την ώρα που η Παναχαϊκή γνώρισε την 9η ήττα της στην Volleyleague παραμένοντας στην τελευταία θέση.

Την 5η της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Κηφισιά και τα χαμόγελα αισιοδοξίας επέστρεψαν στα βόρεια προάστια. Οι “κυανόλευκοι” του Κώστα Αρσενιάδη έδειξαν πως ήθελαν περισσότερο τη νίκη από την Παναχαϊκή που πλήρωσε τα λάθη της αλλά και τα “κενά” διαστήματα στο παιχνίδι της.

Ο Τεϊλορ Χαντ σε ένα ακόμη αγώνα ήταν ο κορυφαίος της Κηφισιάς, την ώρα που Σουλτανόπουλος και Ντε Σόουζα έδωσαν μεγάλες ανάσες στην ομάδα.

Προβάδισμα ψυχολογίας

Με πολύ καλό σερβίς, αλλά και επίθεση η Κηφισιά έδειξε περισσότερο αποφασισμένη από την Παναχαϊκή που είχε πρόβλημα στην υποδοχή και έχασε εύκολα το πρώτο σετ.

Ένα σετ όπου οι Αχαιοί ήταν κοντά στους γηπεδούχους στην αρχή (7-6), αλλά οι “κυανόλευκοι” με ένα σερί απέκτησαν διαφορά (11-6) και ουσιαστικά κατάφεραν να την κρατήσουν μέχρι τέλους.

Με τον Χαντ και τον Εφραιμίδη η Κηφισιά έφθασε στο 15-9, όμως η Παναχαϊκή με τους άσους από Σαλαβαστίδη και Οράμας μείωσε σε 16-13 και με τον Ρουμέλιώτη σε 17-14.

Οι “κυανόλευκοι” με αποτελεσματικές επιθέσεις έφθασαν στο 20-14 βάζοντας τέλος σε κάθε ελπίδα της Παναχαϊκής και στο τέλος με δύο συνεχόμενος άσαους από τον Παπαδόπουλο έκαναν το 25-16 και το 1-0.

Καλύτερη και πιο ψύχραιμη

Το καλό ξεκίνημα στο δεύτερο σετ για την Παναχαϊκή δημιούργησε προσδοκίες στους Αχαιούς, ωστόσο γρήγορα αυτές διαψεύστηκαν καθώς  τα “κενά” διαστήματα στο παιχνίδι των “ροσονέρι” έδωσαν την ευκαιρία στην Κηφισιά να κάνει το 2-0 και να αποκτήσει προβάδισμα νίκης.

Η Παναχαϊκή με καλό σερβίς προηγήθηκε με 5-8 και 7-9 και λίγο αργότερα με 10-11,  ωστόσο η Κηφισιά με τους Σόουζα και Χαντ προσπέρασε με 14-11 και με τα λάθη των φιλοξενούμενων και το μπλοκ στον Κοτσιλιάνο έγραψε το 16-12.

Οι παίκτες του Παναγιώτη Παπαδόπουλο μείωσαν με τον Ρουμελιώτη σε 17-15 και με τον Οράμας στο 18-17 και λίγο αργότερα σε 19-18, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο. Οι γηπεδούχοι με τους Χαντ-Εφραιμίδη ανέβασαν εκ νέου την διαφορά (22-18) και στο τέλος με τον άσο του Καναδού διαγώνιου έγινε το 25-20.

Μίλησε στο τέλος

Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες φρόντισαν να είναι κοντά στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους να είναι μεν βελτιωμένοι αλλά η Κηφισιά να βρίσκει τον τρόπο να φθάσει στη νίκη που της χάρισε το τρίποντο και να κρατήσει ουραγό της βαθμολογίας την Παναχαϊκή.

Η Παναχαϊκή όπως και στο δεύτερο σετ έκανε το 4-7 , η Κηφισιά προσπέρασε στο 10-9 και 14-2, ωστόσο ο Ρουμελιώτης και το λάθος του Σόουοζα έφεφε το 14-14.  Η Κηφισιά με τον Εφραιμίδη έκανε το 16-15, όμως οι “ροσσοινέρι” με τον Ρουμελιώτη και Σαλαβασίδη γύρισαν το σετ στο 17-18.

Ένα προβάδισμα που διατήρησε μέχρι το 18-19,  ωστόσο ο Σόναρι και ο άσος του Νικολάκη έφεραν την Κηφισιά στο 20-19 και ο Χαντ στο 21-20. Ο Κοτσιλιάνος ισοφάρισε για την Παναχαϊκή σε 21-21 και 22-22 για την Παναχαίκή που με την κόντρα επίθεση του Σαλαβασίδη πέρασε εκ νέου μπροστά με το 22-23.

Ο Χαντ και το μπλοκ στον Ρουμελιώτη και το πέρασμα του Νικολάκη έφερε τη νίκη στην Κηφισιά που με το 3-0 πανηγύρισε το τρίποντο που την κρατά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Τάδε έφη…

Κώστας Αρσενιάδης (Προπονητής Κηφισιάς) : «Στα πρώτα δύο σετ ήμασταν πολύ καλοί. Στο τρίτο σετ αυτό που είδα δεν μου άρεσε γιατί κάναμε πολλά λάθη. Η ομάδας μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον περιορισμό των λαθών. Στα πρώτα δύο σετ αν και είχαμε τις αδυναμίες μας, δεν δώσαμε εύκολους πόντους. Στο τρίτο σετ πήγαμε να τα κάνουμε όλα λάθος. Πρέπει να αντέχουμε στην πίεση και να μην υποτιμάμε αυτό που μπορούμε να παίξουμε. Στο τρίτο σετ από τους δέκα πρώτους πόντους της Παναχαϊκής οι 8 προήλθαν από λάθη μας. Μία κοντή ομάδας όπως η Κηφισιά πρέπει να παίζει με ελάχιστα λάθη. Με τα σκαμπανευάσματα και τα λάθη μας θεωρώ ότι υποτιμάμε τις δυνατότητες που έχουμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη. Είναι σημαντικό ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Προπονητής Παναχαϊκής) : «Στα δύο πρώτα σετ δεν ήμασταν μέσα στο παιχνίδι και κάναμε πολλά λάθη. Στο τρίτο σετ ισορροπήσαμε το παιχνίδι, παίξαμε καλύτερα σε μπλοκ και άμυνα και κάναμε λιγότερα λάθη. Η Κηφισιά έπαιξε με σταθερό ρυθμό, έκανε δύσκολο σερβίς και καλό μπλοκ. Εμείς δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε στην υποδοχή».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΚΗΦΙΣΙΑ (Αρσενιάδης): Νικολάκης 3 (1/1 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Χάντ 19 (18/26 επ, 1 άσσος), Ντε Σόουζα 9 (7/16 επ, 2 μπλοκ, 40% υπ – 20% άριστες), Σουλτανόπουλος 7 (4/6 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Σονάρι 3 (2/3 επ, 1 μπλοκ), Εφραιμίδης 7 (4/10 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ) / Κάπελλας (λ, 48% υπ 20% άριστες), Παπαδόπουλος 2 (άσσοι)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Παπαδόπουλος): Σαλαβασίδης 8 (7/11 επ, 1 άσσος, 58% υπ – 13% άριστες), Πόλχλοπεκ 3 (1/2 επ, 2 άσσοι), Νιέβες 6 (5/9 επ, 1 μπλοκ), Ρουμελιώτης 12 (11/27 επ, 1 άσσος), Κωστόπουλος 3 (3/7 επ, 44% υπ – 28% άριστες), Οράμας 3 (0/2 επ, 2 άσσοι 1 μπλοκ) / Ρουμελιώτης Μενιος (λ, 44% υπ 28% άριστες), Κοτσιλιάνος 5 (5/9 επ, 46% υπ 23% άριστες).