ΑΓΩΝΕΣ

Τρίποντο με «όπλο» το σερβίς ο Παναθηναϊκός, 3-0 την Κηφισιά

Τρίποντο με «όπλο» το σερβίς ο Παναθηναϊκός, 3-0 την Κηφισιά

Με τρίποντο που συνοδεύτηκε και με καλή εμφάνιση ξεκίνησε στη φετινή Volleyleague ο Παναθηναϊκός καθώς με το 3-0 επί της Κηφισιάς στο κλειστό του Αγίου Θωμά μπήκε με το.. «δεξί» στο πρωτάθλημα και έδειξε έτοιμος να πρωταγωνιστήσει και τη νέα χρονιά.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε σοβαρός και μετρημένος απέναντι στην Κηφισιά και με καλό σερβίς και επίθεση έφθασε εύκολα και άνετα στο πρώτο τρίποντο της χρονιάς. Οι «πράσινοι» από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο πόντο της αναμέτρηση ήταν ανώτεροι και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους «κυανόλευκους» που προσπάθησαν ουσιαστικά μόνο στο πρώτο σετ.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου με όπλο τους το πολύ καλό σερβίς δημιούργησαν «ρήγματα» στην υποδοχή της Κηφισιάς και κυριάρχησαν πάνω στον φιλέ έχοντας κορυφαίο τον Βαν Ντε Ντρις, ενώ Πρωτοψάλτης και Ράπτης είχαν εξαιρετική παρουσία συμβάλλοντας καθοριστικά στη νίκη της ομάδας τους.

Σερβίς και Βαν Ντε Ντρις τη διαφορά

Στο πρώτο σετ του αγώνα ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιέζοντας στο σερβίς και με επιθέσεις των Ράπτη -Βαν Ντε Ντρις προηγήθηκε 4-1, ενώ με τον Πρωτοψάλτη να χτυπά σε μπλοκ και σερβίς οι «πράσινοι» έφθασαν στο 12-7.

Συνεχίζοντας στον ίδιο καλό ρυθό και με το σερβίς να προκαλεί προβλήματα στην «κυανόλευκη» υποδοχή ο Παναθηναϊκός ανέβασε την διαφορά στο +10 (20-10). Η Κηφισιά προσπάθησε να αντιδράσει και με τους Ντε Βάιερ στο σερβίς και Μίχαλι μείωσε σε 21-15. Οι γηπεδούχοι όμως ανεβάζοντας την απόδοσή τους έκαναν το 24-17 και με τον Βαν Ντε Ντρις το 25-20 και το 1-0.

Απόλυτος κυρίαρχος

Το δεύτερο σετ ήταν ένας μονόλογος του Παναθηναϊκού που μπήκε ακόμη πιο δυνατά στο παιχνίδι αι μετά το 4-4,με τον Ράπτη στο σερβίς (3 άσσους) έτρεξε σερί 6-0 κάνοντας το 10-4. Ο Γιάννης Ορφανός έριξε στον αγώνα τον Ροντρίγκο Αμπράο αντί του Κωτσάκη ωστόσο αυτό δεν άλλαξε την ροή του αγώνα καθώς ο Πρωτοψάλτης έκανε το 13-6. Μια διαφορά που κράτησε εύκολα ο Παναθηναϊκός που με τον Βαν Ντε Ντρις έγραψε το 25-13 και το 2-0.

Τρίποντο στο ρελαντί

Ίδια εικόνα είχαμε και στο τρίτο σετ καθώς οι «πράσινοι» με καλό σερβίς-επίθεση έκαναν το 7-4 και με το μπλοκ του Ρανγκέλ στον Μίχαλι το 12-9. Με αποτελεσματικές επιθέσεις του Παναθηναϊκού το σκορ πήγε στο 14-9 και λίγο αργότερα στο 19-12. Η Κηφισιά μείωσε σε 20-16 με τον Κωτσάκη, ωστόσο η αντίδρασή της δεν είχε συνέχεια αφού οι γηπεδούχοι έδειξαν αποφασισμένοι να φθάσουν στη καθαρή νίκη και με τον Βαν Ντε Ντρίς έκαναν το 25-18 πανηγυρίζοντας το πρώτο τρίποντο της χρονιάς.

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 6 άσσους, 40 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 15 λάθη αντιπάλων και της Κηφισιάς προήλθαν από 1 άσσο, 26 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-20, 25-13, 25-18)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Πρωτοψάλτης 11 (5/10 επ., 2 άσσοι, 4 μπλοκ, 62% υπ. – 15% άριστες), Γιάκομπσεν 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ), Ρανγκέλ 7 (6/7 επ., 1 μπλοκ), Ράπτης 12 (8/10 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 50% υπ. – 50% άριστες), Βαν Ντε Ντρις 21 (17/20 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Στάλεκαρ 5 (3/5 επ., 2 μπλοκ) / Γκαράς (λ, 87% υπ. – 27% άριστες), Ανδρεόπουλος 1 (1 μπλοκ, 75% υπ. – 50% άριστες).

Α.Ο.Π. ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Γιάννης Ορφανός): Ντε Βάιερ 2 (2/2 επ.), Κωτσάκης 10 (9/17 επ., 1 μπλοκ, 43% υπ. – 22% άριστες), Λινάρδος 3 (2/4 επ., 1 μπλοκ), Μιχάλ 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Μαρκς 9 (9/26 επ.), Κωστόπουλος 3 (3/9 επ., 67% υπ. – 33% άριστες) / Κοντοστάθης (λ, 61% υπ. – 11% άριστες), Σωνάκης (λ, 67% υπ. – 50% άριστες), Αμπράο 1 (1/3 επ.), Παπαδόπουλος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημήτρης Ανδρεοπουλος (Προπονητής Παναθηναϊκου): «Δεν θέλαμε στην πρεμιέρα να δώσουμε κανένα περιθώριο, γιατί συνήθως υπάρχει και το άγχος και για αυτό μπήκαμε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι, πιέζοντας στο σερβίς. Η απόδοση του Παναθηναϊκού κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και πήραμε μία ‘καθαρή» νίκη».

Θανάσης Πρωτοψάλτης (ακραίος Παναθηναϊκού): «Μάθαμε από πέρυσι πως το πρωτάθλημα θα είναι ιδιαίτερο και για αυτό δεν πρέπει να χαθεί κανένας πόντος. Για αυτό δεν θέλαμε να δώσουμε κανένα δικαίωμα στον αντίπαλό μας και πρέπει σε όλα τα ματς να είμαστε εξίσου σοβαροί όπως σήμερα και χωρίς να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο , να τα δίνουμε όλα για τη νίκη. Χάρηκα σήμερα με την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο και εύχομαι στη συνέχεια να γυρίσουν ακόμη περισσότεροι φίλαθλοι γιατί ο αθλητισμός ενώνει και προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις».

Γιάννης Ορφανός (Προπονητής ΑΟΠ Κηφισιάς) : «Παίξαμε με έναν από τους διεκδικητές του φετινού τίτλου και έναν αντίπαλο με τον οποίο έχουμε διαφορετικούς στόχους. Ξέραμε ότι είναι δύσκολο να σπάσεις την έδρα του Παναθηναϊκού, ο οποίος μας πίεσε πολύ στο σερβίς, ενώ αντίθετα εμείς κάναμε πολλά λάθη στο δικό μας σερβίς., με τους σέρβερ μας να βρίσκονται σε κακή ημέρα. Ακολουθεί ένα δύσκολο ακόμη παιχνίδι την Παρασκευή με τον ΠΑΟΚ στην έδρα μας, θα πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα τον σημερινό αγώνα και να ανασυνταχτούμε, ώστε να παρουσιάσουμε στο Ζηρίνειο ένα διαφορετικό πρόσωπο».

Γρηγόρης Κοντοστάθης (Κηφισιά) : «Όταν παίζει απέναντι στον Παναθηναϊκό και μάλιστα εκτός έδρας ξέρεις ότι θα είναι δύσκολο. Δεχτήκαμε μεγάλη πίεση στην υποδοχή μας από το σερβίς των γηπεδούχων, ενώ εμείς δεν το κάναμε. Παρόλα αυτά είναι μία ήττα που θεωρείται εντός προγράμματος και κοιτάμε ήδη το επόμενο απέναντι στον ΠΑΟΚ στο Ζηρίνειο».