Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Τρίποντο παραμονής για Παναχαϊκή

Τρίποντο παραμονής για Παναχαϊκή

Ανάλυσε το

Με τους Σορμάζ και Μπαράχας πρωταγωνιστές η Παναχαϊκή πέρασε νικηφόρα από το κλειστό του Ρέντη κατά την 6η αγωνιστική και με το 3-0 (25-21, 17-25, 16-25) επί τους τυπικά γηπεδούχου Κύζικου Νέας Περάμου κατέκτησε το τρίποντο που την φέρνει στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα

Στο κλειστό του Ρέντη η Κύζικος ήθελε να συνεχίσει τα θετικά της αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, ωστόσο η Παναχαϊκή ήταν αυτή που έφυγε με το τρίποντο που την ανέβασε πλέον στην 7η θέση της Α1.

Οι Αχαιοί με κορυφαίο τον Σορμάζ που είχε 17 πόντους, τον Μπαράχας με 12 και τον Βλαχοστάθη με 10 και 100% αποτελεσματικότητα στην επίθεση, μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και με ελάχιστα λάθη και αποτελεσματικές επιθέσεις από τον Βόσνιο ακραίο οι «ροσονέρι» έφθασαν στο 0-2 βάζοντας έτσι τις βάσεις για το τρίποντο.

Από την άλλη πλευρά οι «κιτρινόμαυροι» του Γιάννη Λαϊου έχοντας σε άσχημη μέρα τον Τόμιλιν και με τους Σαρικεϊσογλου και Γκούλακ να παλεύουν μόνοι, προσπάθησαν στο πρώτο και τρίτο σετ όμως στο τέλος δεν μπορέσουν να ακολουθήσουν την Παναχαϊκή.

Στο πρώτο σετ οι τυπικά γηπεδούχοι έχοντας αυτοσυγκέντρωση και αποτελεσματικές επιθέσεις από τους Σαρικεϊσογλου και Γκούλακ είχαν το προβάδισμα με 8-7 και 16-15, ωστόσο οι Πατρινοί ανέβασαν την απόδοσή τους στο τέλος και με τον Σορμάζ αλλά και τον Βλαχοστάθη που ήταν ασταμάτητος έκανα το 17-21, ενώ με το 21-25 πήραν το προβάδισμα με 0-1.

Στο δεύτερο σετ η Παναχαϊκή αν και είχε προβλήματα στην υποδοχή της κατάφερε να πάρει το προβάδισμα από την αρχή με 2-4 και 3-8 εκμεταλλευόμενη και την αγωνιστική άνοδο των Μπαράχας και Ρεκ.

Οι παίκτες της Κύζικου δεν μπόρεσαν να μπούνε στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να έρθει το 5-10 και λίγο αργότερα το 11-16.

Με τον Ρουμελιώτη και τον Σορμάζ να παίρνουν τις επιθέσεις τους η Παναχαϊκή διατήρησε εύκολα το προβάδισμα που είχε κάνοντας το 15-22 και στο τέλος με το 17-25 έκανε το 0-2.

Στο τρίτο σετ ο Γιάννης Λάϊος προσπάθησε να βρει λύσεις από τον πάγκο βάζοντας τον Δρόγκαρη στην θέση του Κρέτση και τον Λυκουρόπουλο αντί του αρνητικού Σόναρι και αυτό είχε αποτέλεσμα στο πρώτο μισό του σετ.

Εκεί όπου η ομάδα της Νέας Περάμου ξεκίνησε καλά κάνοντας το 8-6 και ήταν κοντά στο σκορ με τους Αχαϊούς που κατάφεραν να προσπεράσουν με 11-12 και 12-13. Οι δύο ομάδες ήταν μαζί μέχρι το δεύτερο τεχνικό ταϊμ-άουτ (14-16), ωστόσο οι φιλοξενούμενοι από το 16-18 και μετά πάτησαν γκάζι κάνοντας το 16-21 και στο τέλος με το 18-25 πανηγύρισαν το 3-0 και το τρίποντο που τους έφερε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.