Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τρίποντο προοπτικής για Ηλιούπολη

Τρίποντο προοπτικής για Ηλιούπολη

Ανάλυσε το

Το τρίποντο που την απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη και τις επιτρέπει να κοιτά ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα πανηγύρισε η Ηλιούπολη κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου. Οι «ερυθρόλευκες» των Νοτίων προαστίων επικράτησαν 3-1 επί της ομάδας της Θεσσαλονίκης και επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά τον αποκλεισμό τους στο Κύπελλο Ελλάδος.

Στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής η Ηλιούπολη φρόντισε να πάρει πολύτιμη νίκη επί του Αίαντα Ευόσμου και με το 3-1 να «χτίσει» πλέον διαφορά 5 βαθμών από τις Θεσσαλονικιές του Ηλία Ζωλασταθιάδη.

Οι γηπεδούχες  της Δήμητρας Λυκογιάννη αποτελεσματικές επιθέσεις αλλά και πολύ καλό μπλοκ φρόντισαν  να πάρουν τη νίκη και να επαναφέρουν τα χαμόγελα σε όλους και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τον πρόσφατο αποκλεισμό τους από τον Πορφύρα στο Κύπελλο Ελλάδος.

Η Ηλιούπολη έχοντας εκ νέου στην σύνθεσή της την Σπανού μπήκαν αποφασισμένες στο πρώτο σετ  κάνοντας γρήγορα το 5-2. Με αποτελεσματικές επιθέσεις αλλά και τα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων το σκορ πήγε στο16-12 και το 20-15.

Ο Αίαντας μείωσε στο 21-18 και το 22-20, ωστόσο η Ηλιούπολη με την Σπανού έκανε το 23-20 και στο τέλος με την Γιοβάννη έκανε το 25-21 και το 1-0.

Το δεύτερο σετ είχε την ίδια εικόνα με την Ηλιούπολη να είναι αποφασισμένες για τη νίκη κάνοντας το 5-1 και το 8-3 με μπλοκ στην Κούση, ενώ με νέο μπλοκ σε Κλέπκου και πόντο της Μαλουσάρη η διαφορά ανέβηκε στο 11-5.

Με την Γιοβάνη, Μαλουσάρη και Σπανού η Ηλιούπολη έφθασε στο 18-7, ο Αίαντας με ένα μικρό σερί πλησίασε στο 19-12 όμως οι γηπεδούχες κράτησαν την υπέρ τους διαφορά φθάνοντας στο 22-14 με την εξαιρετική Γκρέκα και στο 25-15 με την Σπανού.

Εντυπωσιακή εξέλιξη είχε το τρίτο σετ της αναμέτρησης καθώς ο Αίαντας φρόντισε να μειώσει κατακόρυφα τα λάθη του και με αντεπίθεση από τα μισά και έπειτα να φθάσει στο 23-25 και να ξαναμπεί στην διεκδίκηση βαθμών στον αγώνα.

Η Ηλιούπολη με την Σπανού έκανε το 6-2, ο Αίαντας μείωσε στο 8-7, όμως οι γηπεδούχες έφθασαν ξανά σε διαφορά ασφαλείας και με το λάθος της Κλέπκου έκαναν το 11-7.

Ο Αίαντας Ευόσμου με τις Ανδρονικίδου και την Τζούριτς ισοφάρισε σε 12-12 και 13-13 κάνοντας ντέρμπι το σετ.

Ένα μικρό σερί από Μαλουσάρη-Σπανού έγραψε το 16-13, όμως οι φιλοξενούμενες με την Αποστολίδου στο σερβίς απάντησαν με ένα 6-0 αποκτώντας το προβάδισμα με 16-20.

Οι «κυανόλευκες» της Ηλιούπολης μείωσαν στο 19-20 και με την Γκρέκα -έπειτα από εντυπωσιακή άμυνα Σαλούστρου -ισοφάρισαν σε 21-21. Η Ανδρονικίδου και η άστοχη επίθεση της Σπανού έφεραν τον Αίαντα στο 21-23 , η Ηλιούπολη μείωσε σε 23-24 με την Γκρέκα όμως το λάθος σερβίς της νεαρής ακραίας οι φιλοξενούμενες έκαναν το 23-25 μειώνοντας σε 1-2.

Μια εξέλιξη που αφύπνισε τις γηπεδούχες καθώς παρουσιάστηκαν καλύτερες στο τέταρτο σετ και με το καλημέρα έκαναν το 6-2. Οι Θεσσαλονικιές όμως με ψυχολογία και δυνάμεις μείωσαν στο 6-5, όμως με το λάθος της Κλέπκου λίγο αργότερα η Ηλιούπολη έφθασε πρώτη στο τεχνικό ταϊμ-άουτ κάνοντας το 8-5.

Η Κλέπκου σε φάση διαρκείας έκανε το 8-7, ωστόσο το λάθος σερβίς και το μπλοκ της Ηλιούπολης έφερε το 10-7 και η Γκρέκα λίγο αργότερα το 12-9.

Η Ηλιούπολη φρόντισε να κρατήσει την υπέρ της διαφορά (13-10 και 14-11) και μάλιστα με την Σπανού να κάνει το 15-11 αναγκάζοντας τον Ηλία Ζωλασταθιάδη να ζητήσει ταϊμ-άουτ.

Με την Σπανού να είναι αποτελεσματική στην επίθεση η Ηλιούπολη έφθασε στο 16-12 και το δεύτερο τεχνικό ταϊμ-άουτ . Η Γκρέκα και το μπλοκ της Σαλούστρου στην Κούση έφεραν το +6 για τις γηπεδούχες (18-12), ενώ νέο μπλοκ από την Άννα Σαλούστρου έγραψε το 20-13.

Ο Αίαντας Ευόσμου αντέδρασε αφού με τον άσο της Κλέπκου και το μπλοκ στην Μαλουσάρη μάζεψε την διαφορά στο 20-17.  Κάπου εκεί όμως η Ηλιούπολη φρόντισε να κλειδώσει την υπόθεση νίκη καθώς Γιοβάννη και μπλοκ της Σαλούστρου της έδωσε εκ νέου διαφορά ασφαλείας με το 23-17, ενώ  λίγο αργότερα το λάθος σερβίς της Φαλέγκα έγραψε το 25-18 που χάρισε το τρίποντο στις γηπεδούχες της Δήμητρας Λυκογιάννη. 

Τάδε έφη…

Δήμητρα Λυκογιάννη:(Ηλιούπολη) «Κάναμε τα εύκολα-δύσκολα σήμερα καθώς θα μπορούσαμε να… καθαρίσουμε νωρίτερα το ματς. Ακολουθήσαμε τη συμβουλή του… soft και γίναμε… hard. Κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή, συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια.»

Ηλίας Ζωλασταθιάδης: (Αίαντας Ευόσμου) «Με 35 αβίαστα λάθη δεν πας πουθενά. Χάνουμε πολύ από τη δυναμική μακριά από την Θεσσαλονίκη κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να λύσουμε».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-21, 25-15, 23-25, 25-18

ΓΣ Ηλιούπολης (Λυκογιάννη) Γκλιγκόροβιτς, Σπανού, Γιοβάνη, Σαλούστρου, Μαλουσάρη, Γκρέκα, Κοκίου –λ /

Αίας (Ζωλασταθιάδης) Ανδρονικίδου, Τζούριτς, Βλάχου, Κούση, Κλέπκου, Τζιαρλή, Γεωργιάδου -λ / Αποστολίδου, Φαλέγκα, Ξανθοπούλου.