Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τρίποντο σωτηρίας για Ανατόλια

Τρίποντο σωτηρίας για Ανατόλια

Ανάλυσε το

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης καλύτερη σε όλους τους τομείς επικράτησε με 3-0 (25-17, 25-21, 25-20) του ΟΠΕ Ρεθύμνου σε ένα από τα ντέρμπι παραμονής της 21ης αγωνιστικής Α1 Γυναικών και η ομάδα του Σωκράτη Τζιουμάκα πανηγύρισε από σήμερα την παραμονή της στην Α1 Γυναικών, καθώς έφτασε τους 18 βαθμούς, όσους έχει και ο ΟΠΕΡ, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Ο ΣΑΑΚ Ανατόλια, μπήκε από την αρχή αποφασισμένος να μην επιτρέψει στην κρητική ομάδα να πάρουν τον έλεγχο και καλύτερος σε όλους τους τομείς, έχοντας σταθερά το προβάδισμα πήρε το α’ σετ με 25-17.

Στο β’ σετ ο ΟΠΕΡ προσπάθησε να αντιδράσει και κατάφερε να γίνει πιο απειλητικός μην επιτρέποντας στο Ανατόλια να ξεφύγει ιδιαίτερα στο σκορ. Όμως μετά το 18-16 οι γηπεδούχες «πάτησαν γκάζι» και κατάφεραν με 25-21 να ζευγαρώσουν, 2-0 τα κερδισμένα τους σετ εξασφαλίζοντας τουλάχιστον έναν πολύτιμο πόντο.

Αμφίρροπο ήταν και το τρίτο σετ καθώς οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ μέχρι και το 17-17, με τον τεχνικό των φιλοξενούμενων Νίκο Ζιώγα, να γυρίζει στα μέσα του σετ σε κεντρική την Σαπαρέφσκα και να περνάει στο ματς την Αμερικανίδα, Τσέιμπερς.

Όμως τα κορίτσια του Σωκράτη Τζιουμάκα φαίνονταν να το θέλουν περισσότερο από τις αντιπάλους τους και αφού πήραν ξανά κεφάλι με 20-18, πανηγύρισαν με 25-20, 3-0 σετ, τη νίκη , που σε συνδυασμο με την ήττα των Μακεδόνων Αξιού στη γειτονική Χαλάστρα, ισοδυναμεί και “μαθηματικά” με την παραμονή στην κατηγορία.

Κορυφαίες των γηπεδούχων, που δεν είχε υστερήσασες οι ακραίες του Ανατόλια, Δραγουμάνου, Καετάνο αλλά και η Κωνσταντινίδου.

Τάδε έφη…

Ικανοποιημένος με την εμφάνιση της ομαδας του, αλλά κυρίως την σωτηρία ήταν στις δηλώσεις του στο Volleyplanet μετά το ματς ο τεχνικός, Σωκράτης Τζιουμάκας, ο οποίος επεσήμανε πως “ήταν μία αγχωτική χρονιά για εμάς, αλλά παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε καταφέραμε έστω και στην προτελευταία αγωνιστική να σφραγίσουμε την παραμονή μας. Χαίρομαι γιατί στο πιο κρίσμο σημείο της σεζόν παίξαμε πάρα πολύ καλά και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια για την προσπάθεια που κατέβαλλαν”.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων ο τεχνικός Νίκος Ζιώγας δήλωσε στο Volleyplanet πως “παρά την προσπάθειά μας, επιβλήθηκε τελικά το άγχος, καθώς η ομάδα μου στα κρίσιμα σημεία δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει, κι έτσι το Ανατόλια, που βρίσκοταν σε πιο δυσκολη θέση, έφτασε στη νίκη. Είτε έτσι, είτε αλλιώς πάντως για εμάς το αποτέλεσμα μετά την ήττα των Μακεδόνων είναι το ίδιο, παραμένουμε στην κατηγορία και πλέον το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με την ομάδα του Αξιού θα έχει και για τους δύο διαδικαστικό χαρακτήρα”.

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΣΑΑΚ Ανατόλια (Σ. Τζιουμάκας): Καλντουρμίδου Μ., Τσιουκάρη Γ., Δραγουμάνου Ε., Κωνσταντινίδου Ε., Νικολαϊδου Α., Καετάνο, Ρεΐζόγλου Φ., λίμπερο η  Τσοπούλου Κ.

ΟΠ Ρεθύμνου (Ν. Ζιώγας): Παρασκάκη Γ., Τσελάνη Ε., Ζούνιτς M., Τσέιμπερς., Ξαγοραράκη Β., Σαπαρέφσκα Φ., Παπουτσή Μ., λίμπερο η Κλεισιάρη Ε.