ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις «ντοπέ» στη Βουλγαρία

Τρεις «ντοπέ» στη Βουλγαρία

Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για την μη διενέργεια αντιντόπινγκ κοντρόλ, όταν ρητά το επιβάλλει η προκήρυξη της διοργανώτριας ΕΣΑΠ, νέο σκάνδαλα ντόπινγκ συγκλονίζει το βουλγαρικό αθλητισμό.

Ο υπουργός Αθλητισμού Krasen Kralev αποκάλυψε ότι την τελευταία εβδομάδα των ντόπινγκ κοντρόλ βρέθηκαν θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών τρεις αθλητές. Ένας από αυτούς είναι ο πρώην διεθνής και νυν άσος της Νεφτοχίμικ Τέοντορ Μπογκντάνοφ (φωτό). Σύμφωνα με τον βουλγαρικό Τύπο ο παίκτης του τεχνικού, Νίκι Ζελιάσκοφ βρέθηκε θετικός σε εφεδρίνη, ένα ισχυρό διεγερτικό.

Το “απαγορευμένο” δείγμα προέρχεται πιθανότατα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε έντός έδρας ματς της ομάδας του Μπουργκάς για τη Σούπερ Λίγκα και ο κεντρικός Μπογκντάνοφ αναμένεται την Τετάρτη 29 Απριλίου να περάσει από ακρόαση  στην πειθαρχική επιτροπή της Βουλγαρικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Παράλληλα όπως αποκάλυψε ο υπουργός του αθλητισμούοι οι άλλες δύο υποθέσεις αφορούν αθλητές 18 και 19 ετών και εξέφρασε το φόβο του ότι  σχετίζονται με την ελεύθερη πώληση συμπληρωμάτων διατροφής, τα οποία πολλές φορές δεν είναι “αθώα”.