Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τρίτη η ΑΕΚ στα «Νομίκεια 2015»

Τρίτη η ΑΕΚ στα «Νομίκεια 2015»
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, Ηλίας Παπαϊωάννου
Με επιτυχία ολοκλήρωσε η ΑΕΚ την πρώτη της παρουσία στο φετινό τουρνουά «Νομίκεια», καθώς η αποδεκατισμένη λόγω απουσιών «Ένωση» επικράτησε με 3-1 (25-20, 25-20, 14-25, 25-12) τον επίσης ελλιπή ΟΠΕ Ρεθύμνου και πέρα από το γόητρο οι νεαρές αθλήτριες των “κιτρινόμαυρων” κέρδισαν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον. Στις 20.00 ο τελικός του τουρνουά μεταξύ Α.Ο Θήρας και Παναθηναϊκού.Με δεδομένες λοιπόν τις σημαντικές απουσίες των δύο ομάδων από την αρχή ο αγώνας έδειχνε πως θα είχε αμφίρροπο χαρακτήρα. Στο πρώτο σετ η ΑΕΚ με καλό μπλοκ και πιεστικό σερβίς βρέθηκε να προηγείται των Κρητικών με 8-4, όμως το Ρέθυμνο εκμεταλλευόμενο κάποια λάθη στη συνεργασία-συνεννόηση των αντιπάλων του ισοφάρισε 12-12 με τη Σαλούστρου και με άσο της Τζίνας Ξαγοραράκη πήρε κεφάλι 14-13. Η «Ένωση» με λάθη του ΟΠΕΡ ανέκτησε το προβάδισμα 17-14 και παρά τη μείωση του Ρεθύμνου στον πόντο, έφτασε χάρις στην κακή υποδοχή των αντιπάλων της στην κατάκτηση του α’ σετ με 25-20.Στο β’ σετ με την Σαλούστρου, παρά το διάστρεμμα που «κληρονόμησε» από το χθεσινό παιχνίδι, να πετυχαίνει τους μισούς πόντους το Ρέθυμνο προηγήθηκε με 8-6. Η ΑΕΚ με καλό μπλοκ και τα λάθη του ΟΠΕΡ ανέκαμψε περνώντας μπροστά με 16-14 και με επιθετικά ξεσπάσματα έφτασε τελικά με 25-20 στο 2-0.

oper_aek 2«Με την πλάτη στον τοίχο» οι Κρητικές κατάφεραν στο γ’ σετ με το καλό σερβίς της Λαγουδάκη να ξεφύγουν με 8-0 και με ανεβασμένη πλέον ψυχολογία διατήρησαν την μεγάλη διαφορά φτάνοντας στο 16-8. Το σερβίς του ΟΠΕΡ συνέχισε να δημιουργεί πολλά προβλήματα στην «κιτρινόμαυρη» υποδοχή με αποτέλεσμα, ανοίγοντας συνεχώς «την ψαλίδα» της διαφοράς να πάρει το σετ με 25-14 και να μειώσει σε 2-1.Και ενώ όλοι περίμεναν στη συνέχεια ότι το κερδισμένο σετ θα «έδινε φτερά» στα πόδια του ΟΠΕΡ, αυτή που… ανέβασε ταχύτητα ήταν η αποφασισμένη ΑΕΚ. ΤΑ κορίτσια του Μανόλη Ρουμελιώτη παίζοντας πολύ καλά μπλοκ-άμυνα ξέφυγαν με 5-1, 17-10 και με αποτελεσματικότητα στην κόντρα μπάλα πανηγύρισαν, παρουσία των λιγοστών φίλων της, με 25-12 την παρθενική της νίκη στο φετινό τουρνουά.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Μανόλης Ρουμελιώτης (Προπονητής ΑΕΚ): «Σήμερα το έργο μας ήταν σαφώς πιο εύκολο από χθες και αν εξαιρέσουμε το 3ο σετ, βρήκαμε καλύτερο ρυθμό και φτάσαμε στη νίκη. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας μου, γιατί παρ’ όλες τις απουσίες μας σταθήκαμε ανταγωνιστικά στο τουρνουά. Πλέον το μυαλό μας είναι στην πρεμιέρα της Α1 Γυναικών, όπου περιμένουμε να επιστρέψουν οι αθλήτριες και να μπούμε δυναμικά στο πρωτάθλημα».
Μαρίνα Τσοχατζή (Πασαδόρος ΑΕΚ): «Μπήκαμε με πάθος στο ματς και παρά τις απουσίες μας δείξαμε πως είμαστε «ομάδα». Παίξαμε όλες με ψυχή και με εξαίρεση το γ’ σετ, όπου κάναμε λάθη, σήμερα κερδίσαμε δίκαια».
Θανάσης Ντζαφέρης (Προπονητής ΟΠΕΡ): «Ξεκινήσαμε άσχημα με πολλά προβλήματα στην υποδοχή, στη συνέχεια «στρώσαμε» λίγο το παιχνίδι μας, μειώσαμε τα λάθη μας, αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε. Έχουμε προβλήματα, θέλουμε πολύ δουλειά σε μπλοκ και άμυνα και ελπίζω πως με την επιστροφή όλων των κοριτσιών θα δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο».
Τζίνα Ξαγοράρη (πασαδόρος ΟΠΕΡ): «Προσπαθήσαμε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο από το πρώτο ματς και να παλέψουμε για τη νίκη, αλλά επηρεαστήκαμε από τις απουσίες και από την κούραση που υπήρχε στο μυαλό μας. Πιστεύω όμως πως με την απαραίτητη δουλειά στο γήπεδο και την ενσωμάτωση των υπόλοιπων συμπαικτριών μας στην ομάδα, θα εμφανίσουμε μία καλύτερη εικόνα».
ΑΕΚ (Μ. Ρουμελιώτης): Τσοχατζή, Αλ. Κωνσταντινίδου, Τοντάι, Αργυροπούλου, Καβαθά, Βάθη , λίμπερο η Κακουράτου, Μπέλια, Γούνη, Αντωνιάδη
ΟΠΕ Ρεθύμνου (Θ. Ντζαφέρης): Τζ. Ξαγοραράκη, Β. Ξαγοραράκη , Σαλούστρου , Λαγουδάκη , Κλεισιάρη , Τσελάνη, λίμπερο η Βροντάκη