Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τρίτη σερί νίκη για τον Αίαντα

Τρίτη σερί νίκη για τον Αίαντα

Ανάλυσε το

Ο Αίαντας Ευόσμου επικράτησε 3-1 σετ της μαχητικής Θέτιδας Βούλας στο κλειστό του Ευόσμου στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών, σημείωσε την τρίτη σερί του νίκη και σκαρφάλωσε στην όγδοη θέση με 10 βαθμούς.  Απο την αλλη η Θέτιδα γνώρισε την εβδομή σερί ήττα της, παρέμεινε στην προτελυταία θέση με ένα ποντο και θα τα παίξει τα ρέστα της με τους Μακεδόνες Αξιού το Σάββατο στη Βούλα.

 Δυνατα μπήκαν οι γηπεδούχες στο ματς και πήραν απο την αρχή το προβάδισμα με 18-15. Στη συνέχεια έχασαν τη συγκέντρωσή τους με αποτέλεσμα η μαχητική Θέτιδα να καταφέρει  να ανεβασει την απόδοση της και να περάσει  μπροστά με 18-19 με την Εσντελ.

Το παιχνίδι πήρε συναρπαστική τροπή με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο- πόντο μεχρι το 27-27. Εκεί, οι παίκτριες του Ζωλασταθιάδη με 29-27, κατάφεραν να επικρατήσουν και να πάρουν κεφάλι με 1-0 σετ.  

Στο δεύτερο σετ, η Θέτιδα ξεκίνησε καλύτερα, ξέφυγε με 9-12 αλλα οι γηπεδούχες με αιχμή την Κλίβελαντ, πίεσαν στο σέρβις έκαναν την ανατροπή και πέρασαν μπροστά με 15-12, δημιούργησαν διαφορά ασφαλείας και με 25-21 “κλείδωσαν” το 2-0

 Στο τρίτο σετ ,  η Θέτιδα κατάφερε να αντιδράσει, βελτίωσε την υποδοχή της μετά το β’ τεχνικό τάιμ άουτ (16-14) πέρασε μπροστά (16-18, 21-22) καταφέροντας να μειώσει με 21-25 και να μειώσει σε 2-1.

Στο τέταρτο σετ, η Θέτιδα μπήκε δυνατά (1-5) με στόχο να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ. Όμως, ο Αίαντας βρήκε λύσεις στην επίθεση με τις Κλίβαλαντ, Τζούριτς, Ανδρονικίδου, προηγήθηκε με 15-13, 19-17,  21-19 και όντας πιο ψύχραιμος στα τελειώματα των φάσεων, κατέκτησε το σετ με 25-23 και τη νίκη με 3-1, που ηταν η τρίτη στη σειρά και της δίνει βάσιμες ελπίδες για παραμονή.

Τάδε έφη…

Ηλίας Ζωλασταθιάδης:(προπονητής Αίαντα) «Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί θεωρώ ότι θα ήμασταν πολύ διαφορετικά στη βαθμολογία. Ωστόσο, προχωράμε και θέλουμε ακόμα ένα τρίποντο με την ΑΕΚ για να εχει σημασία όλο αυτό που χτίσαμε τις τελευταίες οχτώ μέρες».

Αγγελική Γεωργοπούλου:(προπονητής Θέτιδας) «Θα μπορούσε το σκορ να ήταν και 1-3 αφού το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ήταν ένα παιχνίδι που το θέλανε και οι δυο ομάδες. Θεωρώ ότι μας άξιζε βαθμός απλά ήμασταν άτυχοι στις τελευταίες φάσεις στο πρώτο και το τέταρτο σετ».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 29-27, 25-21, 21-25, 25-23

Αίας (Ζωλασταθιάδης): Ανδρονικίδου, Τζούριτς-, Κλίβελαντ, Βλάχου, Κούση, Κλέπκου, Γεωργιάδου -λ / Σωτήρογλου –λ, Αποστολίδου, Τζιαρλή, Φαλέγκα, Ξανθοπούλου.

Θέτις Β. (Γεωργοπούλου): Γιόβιτς, Κιουτσούκη, Αργυροπούλου, Χριστινίδου, Τοντάι, Εσντέλ, Ξυντάρα (λ), Βαρουδακη, Τουρνάκη, Μελετιάδη, Λεωνίδου, Κερασιώτη (λ)