CHAMPIONS LEAGUE

Τσάμπιονς Λιγκ: Προκρίσεις «στα χαρτιά» ελέω Covid και ελληνικά… σφυρίγματα

Τσάμπιονς Λιγκ: Προκρίσεις «στα χαρτιά» ελέω Covid και ελληνικά… σφυρίγματα

Μπορεί το ελληνικό βόλεϊ μα μην έχει φέτος εκπρόσωπο στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της CEV, ωστόσο το ελληνικό στοιχείο δεν έλειψε στα άδεια γήπεδα, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, ούτε από την προκριματική φάση των ομίλων της 1ης φάσης  του Τσάμπιονς Λιγκ, χάρις στην πρωταθλήτρια Γερμανίας Στουτγκάρδη του Γιάννη Αθανασόπουλου και τους διεθνείς διαιτητές μας.

Στον προγραμματισμένο αγώνα της Στουτγκάρδης η ομάδα του Αθανασόπουλου πήρε τη νίκη-πρόκριση με 3-0 στα χαρτιά, καθώς η Μινχάνκα Μινσκ, δεν ταξίδεψε ποτέ στην γερμανική έδρα, λόγω των περιορισμών COVID-19 που επιβάλλονται από τις τοπικές υγειονομικές τοπικές της Λευκορωσίας.

Έτσι στην επόμενη φάση η Στουτγκάρδη θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ρωσική Ντιναμό  Μόσχας, η οποία επικράτησε στην Βουδαπέστη με 3-0 (25-13, 25-23, 25-17) της ουγγρικής οικοδέσποινας Βάσας, σε ένα παιχνίδι όπου χρέη β’ διαιτητή εκτέλεσε ο Μιχάλης Κουτσούλας.

Εκτός από την ομάδα της Λευκορώσιας ο Κορονοϊός δεν επέτρεψε ούτε στις Χάποελ Κφαρ Σαμπά (Ισραήλ) και Μπλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία) να αγωνιστούν, με αποτέλεσμα Λοτζ και Κάλτσιτ Κάμνικ (Σλοβενία) να περάσουν στην επόμενη φάση, χωρίς να ιδρώσουν καθόλου τη φανέλα τους.

Δυστυχώς αντίστοιχα φαινόμενα αποκλεισμών άνευ αγώνων, εξαιτίας του Covid-19, είχαμε και για την 1η φάση των προκριματικών ομίλων των ανδρών.

Στον Ά όμιλο που παίχθηκε σε Ζάγκρεμπ και Κάποσβαρ η κροατική Μπλάντοστ Ζάγκρεμπ, δεν έπαιξε κανένα παιχνίδι, με αποτέλεσμα η ουγγρική Κάποσβαρ να πάρει με δύο νίκες επί της αλβανικής Ερζενί Σιγιάκ το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Στον Β’ όμιλο του Ρουμανικού Γκαλάτι, παρά την απουσία της κροατικής Ρίμπολα Καστέλα για τους λόγους που αναφέραμε, υπό τη διαιτησία του Αλέξανδρου Μυλωνάκη στη σκάλα, έγινε μεγάλο παιχνίδι, μεταξύ της οικοδέσποινας Αρκάντα και της φινλανδικής Φορντ Λεβοράντα Σασταμάλα.

Τελικά έπειτα από ένα δραματικό παιχνίδι 127 λεπτών οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη-πρόκριση με 3-2 (28-26, 18-25, 25-13, 23-25, 20-18) από τους Φινλανδούς, που έχοντας πετάξει στα σκουπίδια τα τρία ματς μπολ που είχαν, αποδείχθηκαν άξιοι της τύχης τους.

Τέλος στον Γ’ όμιλο της Πολωνίας, όπου ευτυχώς Στρόιτελ Μινσκ (Λευκορωσία) και Άπελντοορν (Ολλανδία) ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους, η οικοδέσποινα Γιαστρέμπσκι Βίγκελ, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και πανηγύρισε την πρόκριση χωρίς απώλεια σετ.