LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Τσάτσιτς στο Volleyplanet: «Αν δεν ήταν ο κ. Γιαννακόπουλος δεν θα ήμουν εδώ!»

Τσάτσιτς στο Volleyplanet: «Αν δεν ήταν ο κ. Γιαννακόπουλος δεν θα ήμουν εδώ!»

Ένας «μπαλαδόρος» -ας μας επιτραπεί ο ποδοσφαιρικός όρος- από το Μαυροβούνιο ονόματι Βόγιν Τσάτσιτς που ήρθε στον Παναθηναϊκό για να κάνει το δικό του restart μετά τον τραυματισμό που είχε στον ώμο του ήταν η επιλογή του Δημήτρη Ανδρεόπουλου στην «εν λευκώ» επιταγή του προέδρου Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την απόκτηση παίκτη που θα κάνει τη διαφορά λίγο μετά τις γιορτές.

Ένας τύπος που στην πρώτη παρουσία του αρκετοί φρόντισαν να τον αμφισβητήσουν και που ο ίδιος παιχνίδι με παιχνίδι φροντίζει να δίνει απαντήσεις. Διότι για τους… λίγους που τον γνωρίζουν,  ο «Μπόγιο» ξέρει… μπαλίτσα και αν δεν είχε το θέμα του τραυματισμού του δύσκολα θα ερχόταν στην Ελλάδα, όπως και δεν το έπραξε το καλοκαίρι όταν τον «κοίταζε» ο ΠΑΟΚ.

tsatsits1

Ο «πράσινος» ακραίος μιλώντας στο Volleyplanet για το πώς έζησε το συγκλονιστικό φινάλε, το οποίο υπέγραψε φαρδιά πλατιά, είπε: «Πρώτα από όλα να πω ότι πριν έρθω εδώ μου είπαν ότι αυτός ο σύλλογος είναι ο καλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και ότι αυτός ο σύλλογος είναι πραγματική οικογένεια και όλα αυτά τα παιδιά με αποδέχτηκαν ως μέλος της οικογένειας αυτής. Και για μένα για την οικογένεια μου θα δίνω πάντα τον καλύτερο εαυτό μου. Αυτό έκανα και απόψε, αυτό θα κάνω πάντα».

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλο ήταν εκείνος που έδωσε το «πράσινο» φως απόκτησής του και ο Μαυροβούνιος δεν το ξεχνά: «Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου αλλά και τον προπονητή μου για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Εξαιτίας του προβλήματος που είχα στην Πολωνία από όπου έφυγα για να κάνω αποθεραπεία και να επιστρέψω, ο κόουτς Ανδρεόπουλος πίστεψε σε εμένα και μου έδωσε την ευκαιρία να αποδείξω ποιος είμαι αλλά και ότι μπορώ να αγωνίζομαι ακόμα στο υψηλότερο επίπεδο».

Στην ερώτηση για το αν η ομολογουμένως φυσιολογική πίεση του να επανέλθει στα προ-τραυματισμού του αγωνιστικά επίπεδα τον επηρεάζει, ο Τσάτσις απάντησε: «Δεν είναι για μένα έξτρα πίεση με την αρνητική έννοια του να αποδείξω, είναι θετική πίεση για να αποδώσω τα μέγιστα και να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη όλων. Φυσικά και του Προέδρου, αν δεν ήταν ο κύριος Γιαννακόπουλος δεν θα ήμουν εδώ».

Για το τι τους είπε ο πρόεδρος του Ομίλου στην τελευταία προπόνηση αλλά και τι εντύπωση του έδωσε, ο ίδιος είχε να πει μόνο τα καλύτερα: «Μπορώ να πω ότι ο πρόεδρος είναι cool. Ήρθε μας μίλησε πριν τον τελικό στην προπόνηση και μας είπε να αγωνιστούμε όπως ξέρουμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Τον ευχαριστώ που μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω ποιος είμαι».

tsatsits2

Τέλος, για τη συνέχεια της ομάδας του στο πρωτάθλημα και αν μπορεί να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στους τελικούς, ο Μαυροβούνιος είπε: «Εμείς κοιτάμε ξεχωριστά κάθε ματς, τώρα σειρά έχει η αναμέτρηση με την Κηφισιά. Θέλουμε η κανονική περίοδος να μας βρει στις δυο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και δουλεύοντας κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι  και να φτάσουμε μέχρι τους τελικούς. Όλα αυτά όμως… step by step»!