Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τσβετάνοβα: «Θέλουμε τη νίκη με Παναθηναϊκό»

Τσβετάνοβα: «Θέλουμε τη νίκη με Παναθηναϊκό»

Το βαρύ πυροβολικό του Πανναξιακού ΑΟΝ, η Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα τερμάτισε στην πρώτη θέση του επάθλου Novasports με 49 ψήφους για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος Α1 βόλεϊ γυναικών. Με αφορμή αυτή την πρωτιά, η εφημερίδα “ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ” έγραψε ένα αφιέρωμα στην αθλήτρια του Πανναξιακού ΑΟΝ.

Εμφανίστηκε στο προσκήνιο μέσω μίας δήλωσης προπονητή της Α1 στη διάρκεια της κλήρωσης του πρωταθλήματος «Μαθαίνουμε ότι παίρνετε την Τσβετάνοβα, πολύ καλή επιλογή» ήταν η κουβέντα που ειπώθηκε προς διοικητικό παράγοντα του Πανναξιακού ενώ ένας άλλος προπονητής, μία ημέρα μετά την κλήρωση έσπευσε να δηλώσει «εάν το ήξερα ότι ήθελε να παίξει Ελλάδα, θα την κλείναμε εμείς. Πολύ καλή επιθετικός και θα αλλάξει την εικόνα της ομάδας σας». Πριν ακόμη έρθει στην Ελλάδα και τη Νάξο, η 23χρονη Βουλγάρα διεθνής είχε αφήσει τα διαπιστευτήρια της. Και ο ΑΟ Θήρας ήταν αυτός που την ένιωσε καλύτερα απ’ όλους. Δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Πανναξιακός επικρατεί με 3-1 σετ και αναδεικνύεται ως ΜVP έχοντας 27 πόντους (26/46 επιθέσεις και 1 μπλοκ). Κάτι που δεν αποκλείεται να επαναληφθεί και μετά το πέρας της 11ης αγωνιστικής όπου ο Πανναξιακός πέρασε από τη Νέα Φιλαδέλφια με 3-1 σετ κερδίζοντας την ΑΕΚ, με την Τσβετάνοβα να έχει 21 πόντους (17/37 επ, 3 άσοι, 1 μπλοκ).

Οικογένεια

Τότε, τέλη Οκτωβρίου, είχε δηλώσει ότι «Από την πρώτη ημέρα που βρέθηκα στη Νάξο αισθάνθηκα πολύ άνετα και ως μέλος μιας μεγάλης οικογένειας. Το προπονητικό τιμ, οι συμπαίκτριες μου και οι άνθρωποι της ομάδας με βοήθησαν και αισθάνομαι πραγματικά ευγνώμων για όλα όσα μου έχουν προσφέρει. Έχω βρεθεί κι άλλες φορές στην Ελλάδα κυρίως με την Εθνική Νεανίδων, έχω έρθει για διακοπές, αλλά για πρώτη φορά βιώνω την εμπειρία να ζω και να παίζω βόλεϊ σε ένα νησί, όμως μέχρι στιγμής όλα είναι υπέροχα». Όσο για τους στόχους της ομάδας; «Δεν έχω ακόμη πλήρη εικόνα για τη δυναμικότητα όλων των ομάδων της κατηγορίας γι’ αυτό είμαι λίγο επιφυλακτική. Όπως είπα και πριν είμαστε μια νέα ομάδα, ωστόσο θεωρώ ότι έχουμε πολύ μεγάλες δυνατότητες και εξαρτάται από εμάς το πόσο ψηλά θα φτάσουμε. Όσο πιο γρήγορα αποκτήσουμε σταθερότητα στην απόδοση μας, τόσο καλύτερα θα πηγαίνουν τα πράγματα για εμάς».

Κυριαρχία

Από τότε πέρασαν δύο μήνες. Το πρωτάθλημα έχει ολοκληρώσει τη 1η του φάση με τον Πανναξιακό να βρίσκεται στην 3η θέση με 8-2 νίκες. Οι δύο ήττες ήταν από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό με κάθε ένα παιχνίδι να έχει τη δική του ιστορία. Με τον Παναθηναϊκό ήταν πρεμιέρα και ακόμη ψάχνονταν η ομάδα, ενώ με τον Ολυμπιακό είχαμε την αναμέτρηση με την Ελβετική Σάγκρες και όλοι κοίταζαν προς Ελβετία πλευρά. Με τη λήξη του πρώτου γύρου, η 23χρονη Τσβετάνοβα είναι στην κορυφή και του σχετικού διαγωνισμού, για την καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς μέσω του επάθλου NovaSports Γυναικών. Εχει 49 ψήφους χάρη στα δύο εξάρια κόντρα σε Ηρακλή και ΑΕΚ, δύο αναμετρήσεις που ολοκλήρωσαν την πορεία του Πανναξιακού στο πρώτο γύρο και έχει αφήσει πίσω της, τις Βίλκου και Τσίμα, αμφότερες αθλήτριες του πρωτοπόρου και αήττητου Παναθηναϊκού με 42 και 41 ψήφους αντίστοιχα. Να σημειώσουμε ότι στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Ηρακλή, βαθμολογήθηκαν και οι: Διώτη (5 ψήφοι), Εμμανουηλίδου (4), Γιόβιτς (3) και Κελεσίδου (2), ενώ με την ΑΕΚ πήραν ψήφους και οι: Εμμανουηλίδου (5), Τοτσίδου (3) και Τσέσλιαρ (1). Η Τσβετάνοβα πάντως ελάχιστα ασχολείται με τον …διαγωνισμό, λέγοντας ότι «μου λένε ότι είμαι πρώτη, μου δείχνουν τις ψήφους αλλά δεν το πολυκοιτάζω. Με ενδιαφέρει μόνο να κερδίζει η ομάδα μου»

Περιπέτεια
Και λίγο πριν τη λήξη της χρονιάς, ζητάμε από την διεθνή Βουλγάρα διαγώνια του Πανναξιακού να μας κάνει έναν μίνι απολογισμό της έως τώρα πορείας της με τη φανέλα της Ναξιώτικης ομάδας «όταν δέχτηκα τη πρόταση από τον Πανναξιακό βρισκόμουν στην Βουλγαρία όπου έκανα προπονήσεις για να είμαι πανέτομη. Στο άκουσμα της πρότασης, πήρα το αεροπλάνο, ήρθα για προπονήσεις και υπέγραψα συμβόλαιο. Ηταν για μένα μία πολύ όμορφη πρόκληση η πρόταση από Ελληνική ομάδα κι αυτό γιατί παρά τα λεγόμενα ότι υπάρχει οικονομική κρίση, το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πάρα πολύ καλά και σήμερα έχοντας ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος θεωρώ ότι έχω κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη. Να πω την αλήθεια, δεν ήξερα τίποτα για την ομάδα, οπότε και ρώτησα. Οι πληροφορίες που πήρα ήταν οι καλύτερες, το κλίμα που συνάντησα εδώ ήταν καταπληκτικό και κυρίως μου αρέσει η προοπτική της δημιουργίας μίας πολύ καλής ομάδας με μέλλον. Να πω την αλήθεια ζω μία πολύ όμορφη περιπέτεια εδώ στο νησί και το κυριότερο είναι ότι αποτελώ μέρος κι εγώ της ιστορίας. Από τη στιγμή που ότι κάνουμε είναι για πρώτη φορά και βαδίζουμε σε ένα μονοπάτι που εμείς ανοίγουμε»

Φίλαθλοι

Για τη ζωή στη Νάξο, το νησί και τους κατοίκους / φιλάθλους, μόνο καλά λόγια έχει να πει η 23χρονη Βουλγάρα τονίζοντας «μεγάλωσα στη Σόφια και τώρα βρίσκομαι σε ένα μέρος που είναι τελείως διαφορετικό. Όμως, είμαι επαγγελματίας αθλήτρια. Αυτό που κοιτάζω είναι να κάνω προπόνηση, να παίξω το παιχνίδι και να ξεκουραστώ. Κι εάν υπάρχει ελεύθερος χρόνος να τον περάσω με τις συμπαίκτριες μου και να διασκεδάσουμε όλες μαζί. Δεν είναι δύσκολη η ζωή εδώ, από τη στιγμή που μου αρέσει η δουλειά που κάνω και περιλαμβάνει πολύ και σκληρή προπόνηση. Το νησί δεν το ήξερα πριν έρθω, γνωρίζω όμως την Ελλάδα και μου αρέσει πολύ. Όταν ήρθα τον Σεπτέμβριο, είχε αρκετό ακόμη κόσμο αν και τέλος του καλοκαιριού. Από ότι έχω δει έως σήμερα, είναι όμορφο και περιμένω να τελειώσει ο χειμώνας για να το γνωρίσω ακόμη περισσότερο. Οσο για τους φιλάθλους; Αποτελούν τον 7ο παίκτη μας. Είναι κοντά μας ακόμη και σε παιχνίδι που δεν χαρακτηρίζονται ως ντέρμπι και μας βοηθούν σημαντικά. Όλα τα κορίτσια νιώθουμε την ενέργεια που μας δίνουν από την εξέδρα ώστε να παίξουμε καλύτερα και να κερδίσουμε. Οπότε εμείς θέλουμε να τους προσφέρουμε το καλύτερο θέαμα και να τους κάνουμε να φεύγουν ευχαριστημένοι από το γήπεδο. Στο δρόμο δε; Με συναντούν και μου μιλάνε. Με τα λίγα ελληνικά που ξέρω καταλαβαίνω ότι θέλουν να κερδίσουμε. Μου αρέσει η επαφή με τον κόσμο και είμαι χαρούμενη γι΄αυτό»

Παναθηναϊκός

Επιστροφή όμως στο πρωτάθλημα με την Τσβετάνοβα να δηλώνει ότι « σίγουρα το πρωτάθλημα είναι διαφορετικό σε σχέση με την Ρουμανία όπου αγωνιζόμουν τα τελευταία χρόνια. Εδώ είναι πιο δυνατό, πιο γρήγορο το βόλεϊ και κυρίως έχει ρίξει βάρος στην τακτική. Και όπως είπα και νωρίτερα είναι μία πολύ όμορφη έκπληξη για εμένα το επίπεδο των ομάδων. Πιστεύω ότι σε μερικά χρόνια, το ελληνικό πρωτάθλημα θα ανέβει σε επίπεδο, θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό σε σχέση με τα ξένα και θα υπάρξει η δυνατότητα για απόκτηση ακόμη καλύτερων ξένων αθλητριών. Κίνηση που θα βοηθήσει και τις πολύ καλές Ελληνίδες αθλήτριες να γίνουν ακόμη περισσότερο καλύτερες γιατί θα έχουν απέναντί τους υψηλότερο συναγωνισμό . Να πω την αλήθεια για το πρωτάθλημα δεν δίνω και ιδιαίτερη σημασία. Με ενδιαφέρει μόνο τι κάνει η ομάδα μου και τίποτα άλλο. Σίγουρα το πρωτάθλημα είναι δυνατό, υπάρχουν ομάδες που είναι ανταγωνιστικές αλλά αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός. Αυτός είναι ο στόχος μας. Στο πρώτο παιχνίδι δεν παίξαμε καλά, τώρα όμως όλα είναι διαφορετικά, θέλουμε τη νίκη και θα προετοιμαστούμε όσο γίνεται περισσότερο ώστε να διεκδικήσουμε το …τρίποντο απέναντι στην ομάδα που έχει το προβάδισμα στο πρωτάθλημα»

Ιστορία

Και τέλος έχουμε την Ευρώπη, με την 23χρονη Βουλγάρα διεθνή να δηλώνει «ναι είναι μία όμορφη ιστορία. Στο πρώτο γύρο ίσως δώσαμε λίγο περισσότερο βάρος στα ευρωπαϊκά παιχνίδια που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την ιστορία της ομάδας. Νομίζω ότι ξαφνιάσαμε αρκετό κόσμο με την πρόκρισή μας κόντρα στην Ελβετική Νοσατέλ αλλά με την Λε Κανέτ δεν ξέρω τίποτα. Είναι νωρίς ακόμη να ασχοληθούμε. Για την ώρα όπως είπαμε μας ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός και εκεί θα ρίξουμε το βάρος μας. Και γενικά σε όλο το πρωτάθλημα. Με την Λε Κανέ όταν είναι η ώρα θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο γίνεται καλύτερα και να ευχαριστηθούμε τον αγώνα. Τώρα προετοιμασία, σκληρή μεν, αλλά προετοιμασία ώστε να είμαστε έτοιμες για το 2ο γύρο του πρωταθλήματος. Εκεί που θα πέσει το βάρος μας …»