ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Τζούριτς: «Δεν θα πάμε για… παρέλαση στο Ευρωπαϊκό»

Τζούριτς: «Δεν θα πάμε για… παρέλαση στο Ευρωπαϊκό»

Διψασμένος και αποφασισμένος να προσφέρει τα πάντα στην Εθνική ομάδα και να την οδηγήσει στις επιτυχίες δήλωσε ο Δημήτρης Τζούριτς ο οποίος επιστρέφει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπειτα από δύο καλοκαίρια. Ο 30χρονος διαγώνιος τόνισε πως η Ελλάδα και όλοι έχουν υψηλούς στόχους για το Ευρωπαϊκό υπογραμμίζοντας πως κανείς δεν θα πάει για…παρέλαση.

Ο ηγέτης της Εθνική μας ομάδας δήλωσε παρόν στην προετοιμασία και παρά το ότι δεν θα αγωνιστεί στο European League, παρουσιάστηκε έτοιμος να κάνει μια νέα αρχή από τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος φυσικά ως… διαγώνιος.

Μιλώντας για την επιστροφή του στις προπονήσεις της Εθνική μας, αλλά και τους στόχους της ομάδας ο Τζούριτς δήλωσε «Μου έλειψε η Εθνική, γενικά μου έλειψε το βόλεϊ. Τα τελευταία δύο καλοκαίρια δεν ήμουν στην Εθνική, δυστυχώς δεν μπορούσα και αυτό φαινόταν στο γήπεδο.

Είμαι έτοιμος και πάντα ήμουν και θα είμαι δίπλα στην Εθνική ομάδα. Είμαι εδώ για να βοηθήσω και με την εμπειρία μου και θέλω όσα έχω μάθει να τα μεταδώσω στους μικρότερους».

«Δεν πάμε για παρέλαση στο Ευρωπαϊκό»

Αναφερόμενος στην πρόκληση του Euro o Τζούριτς δήλωσε πως η Ελλάδα δεν θα πάει για… παρέλαση στην Γαλλία…

«Στο τελευταίο ευρωπαϊκό κουβαλούσα εγώ τα νερά και τις πετσέτες και τώρα δίνω εγώ οδηγίες για να μου τα φέρουν. Το άσχημο είναι ότι πέρασαν 10 χρόνια για να επιστρέψουμε σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το ευχάριστο όμως είναι ότι θα είμαστε και πάλι παρόντες σε τελική φάση. Όλα αυτά τα 10 χρόνια το θέλαμε πολύ, περάσαμε δύσκολα με πολλές θυσίες. Αυτά ήταν τα άσχημα και ανήκουν στο παρελθόν» δήλωσε ο έμπειρος διαγώνιος τη Εθνικής μας και συμπλήρωσε «Το θετικό είναι ότι πλέον έχουμε υψηλούς στόχους. Δεν θα πάμε για… παρέλαση στο ευρωπαϊκό, δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με την παρουσία μας. Είναι μία διοργάνωση που έχουμε 10 χρόνια να πάμε και έχουμε μεγάλες απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και την ομάδα. Ξέρουμε ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσουμε, αλλά πάμε χωρίς άγχος και με την… τρέλα του Κοκκινάκη να μας οδηγεί.

Χρειαζόμαστε πίστη και να είμαστε αισιόδοξοι σε αυτό που κάνουμε. Επειδή έχουν γραφτεί πολλά για μένα, πάντα ήμουν παρών όταν ήμουν υγιής. Είναι ένα εξίσου σημαντικό καλοκαίρι, δεν έρχεται κανένας στην Εθνική για να βρει ομάδα. Άλλο να αγωνίζεσαι για το εθνόσημο και άλλο για έναν σύλλογο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σε ποια θέση θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Τζούριτς, ο Έλληνας διεθνής ήταν απόλυτος: «Θα παίζω διαγώνιος μέχρι να πεθάνω».