ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Τζούριτς : «Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά»

Τζούριτς : «Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά»

Πικραμένος από τον τρόπο που χάθηκε η πρόκριση αλλά ταυτόχρονα πεπεισμένος πως η ομάδα έχει μέλλον αν έχει την υποστήριξη και στήριξη που χρειάζεται παρουσιάστηκε ο Δημήτρης Τζούριτς. Την ίδια ώρα ο αρχηγός της Ελλάδας υπογράμμισε πως η πρόκριση χάθηκε στις λεπτομέρειες και την οργάνωση που δυστυχώς όμως κάνουν την διαφορά.

Ο αποκλεισμός της Εθνικής και κυρίως ο τρόπος που αυτός ήρθε έφερε απογοήτευση αλλά και πικρές αλήθειες που για μια ακόμη φορά είπε ο Δημήτρης Τζούριτς.

Αλήθειες που έχουν να κάνουν με την οργάνωση και την λειτουργία της ομάδας. Τις λεπτομέρειες που όμως κάνουν την διαφορά και χαρίζουν προκρίσεις ή στην δική μας περίπτωση φέρνουν αποκλεισμούς και κατήφεια.

Ο αρχηγός της Εθνικής, Δημήτρης Τζούριτς σημείωσε: «Τα συναισθήματα αυτή τη στιγμή είναι όπως όλων των παιδιών. Μόνο εμείς οι παίκτες ξέρουμε τι μεγάλη προσπάθεια έχουμε κάνει μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες. Και δεν το λέμε για να βρούμε δικαιολογίες… Για 1-2 σετ χάσαμε την απευθείας πρόκριση στα τελικά και σήμερα για ένα σετ δεν τα καταφέραμε. Δεν πιστεύω ότι ήταν θέμα ατυχίας, αλλά πληρώσαμε την οργάνωση μας… Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά κι εμείς δεν τις είχαμε.

Στην ερώτηση για το εάν η πρόκριση κρίθηκε στο 21-18 του δ’ σετ, απάντησε «Στο 21-18 οι Ισπανοί πάτησαν γκάζι, αντέδρασαν και σε εμάς δεν.. βγήκε. Έλειψαν πολλά και το τι έλλειψε το ξέρουμε καλύτερα εμείς οι παίκτες».

Για τον κόσμο που γέμισε το κλειστό και στήριξε την Εθνική, είπε: «Για τον κόσμο σήμερα, πρέπει να πω πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την Κοζάνη. Αυτή τη ζεστασιά την έχουμε νιώσει λίγες φορές και στάθηκαν πραγματικά δίπλα μας… Δείξανε ότι είναι πραγματικοί Έλληνες, σε αντίθεση με κάποιους άλλους. Αυτός ο κόσμος μας έκανε να μην αισθανόμαστε τόσο μόνοι μας, όσο τους προηγούμενους μήνες. Κι ελπίζω σύντομα να ξεκαθαρίσει το διοικητικό πεδίο και η διοίκηση που θα προκύψει να στηρίξει αυτή την ομάδα γιατί έχει πραγματικά μεγάλες δυνατότητες».

Τέλος, για το μέλλον της Εθνικής ομάδας σχολίασε: «Εγώ το λέω εδώ και τέσσερα χρόνια λέω ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Το θέμα είναι ότι δεν μ’ ακούει κανείς. Δεν ξέρω αν είναι θέμα ικανότητας ή θέλησης, αλλά χρειαζόμαστε την υποστήριξη από πίσω για να τα καταφέρουμε».