CHAMPIONS LEAGUE

Βακίφμπανκ 5 αστέρων κέρδισε τον τίτλο στη Λιουμπλιάνα

Βακίφμπανκ 5 αστέρων κέρδισε τον τίτλο στη Λιουμπλιάνα

Σε μια επανάληψη του περσινού τελικού, με διαφορετικό τέλος, η τουρκική Βακίφμπανκ επικράτησε με 3-1 σετ 25-22, 25-21, 23-25, 25-21) της ιταλικής Κονελιάνο στους Super Fianls της σλοβενικής Λιουμπλιάνα και πανηγύρισε έξαλλα τον 5ο τίτλο της στο θεσμό αλλά και στην φετινή σεζόν.

Η εκδίκηση φαίνεται πως είναι ένα “πιάτο που τρώγεται κρύο” και στην… Τουρκία. Η περσινή φιναλίστ ου θεσμού Βακίφμπανκ, “πήρε το αίμα της πίσω”, για την απώλεια της περσινής κούπας από την Κονελιάνο (3-2) , που παρά τους 40 πόντους της Εγκόνου 34/ 58 επιθέσεις 4 άσους, 2 μπλοκ) υποκλίθηκε τελικά στην ομάδα του συμπατριώτη της, Τζιοβάνι Γκουιντέτι που είχε MVP του τελικού με 23 πόντους τη Βραζιλιάνα Γκάμπι. Η Ιζαμπέλε Χαάκ πρόσθεσε 19 ακόμη πόντους (2 μπλοκ, 2 άσους και 41% αποτελεσματικότητα στην επίθεση) για τις θριαμβεύτριες.

Έτσι, η Βακίφμπανκ κέρδισε τον τίτλο του Champions League για 5η φορά στην ιστορία της μετά το 2011, το 2013, το 2017 και το 2018. Επιπλέον η τουρκική πρωταθλήτρια έχει 5 χαμένους τελικούς και δύο χάλκινα μετάλλια.

Με το βαρύτιμο τρόπαιο των πρωταθλητριών Ευρώπης γράφτηκαν οι τίτλοι τέλους μιας παραμυθένιας χρονιάς, όπου η Βακιφμπανκ  σάρωσε και τα πέντε τρόπαια που διεκδίκησε. Προηγουμένως, η τουρκική ομάδα κέρδισε τους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων (Κονελιάνο, 3-2), του Σούπερ Καπ Τουρκίας (Εξατσίμπασι, 3-0), του Κυπέλλου Τουρκίας (Φενερμπαχτσέ, 3-2) και του πρωταθλήματος Τουρκίας ( Φενέρμπαχτσε, 3-1).

Παράλληλα όμως με τους τίτλους, αξίζει να σημειωθεί πως η τουρκική ομάδα κέρδισε την εκτίμηση και το σεβασμό της Πάολα Εγκόνου, που από τη νέα σεζόν θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο της Βακίφμπανκ, αγωνιζόμενη στα “κιτρινόμαυρα” χρώματα της πρωταθλήτριας Ευρώπης.