Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με Βαλληνδρά η Νάξος στου Ρέντη

Με Βαλληνδρά η Νάξος στου Ρέντη

Και τώρα οι δυο τους… Μετά τους ευρωπαϊκούς θριάμβους και τις πανηγυρικές τους προκρίσεις Ολυμπιακός και Πανναξιακός αναμετρώνται το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 17.00 στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών στους Ρέντη. Την αποστολή της νησιωτικής ομάδας ακολούθησε για πρώτη φορά και η 14χρονη Ελένη Βαλληνδρά.

«Βίοι παράλληλοι» λοιπόν για τις νταμπλούχες Ελλάδας και το καμάρι της Νάξου, που αμφότερες έχουν 18 βαθμούς και  κατεβαίνουν στο σπουδαίο αυτό παιχνίδι με ανεβασμένη ψυχολογία, καθώς αμφότερες οι ομάδες κατάφεραν στους επαναληπτικούς των ευρωπαϊκών Κυπέλλων που συμμετέχουν, παρά τις ήττες των α’ αγώνων να «γυρίσουν» τα ματς στους επαναληπτικούς και να σφραγίσουν την πρόκρισή τους στο χρυσό σετ. Με… προίκα λοιπόν την καλή ψυχολογία, αλλά και την καλή φόρμα, οι δύο ομάδες, που ισοβαθμούν δίνουν ένα δυνατό τεστ στο «Μελίνα Μερκούρη», όπου ο Ολυμπιακός δεν έχει γνωρίσει άλλη ήττα πλην του Παναθηναϊκού.

Χριστοδούλου: “Τακτική και συγκέντρωση”
«Είναι ένα δύσκολο ματς για εμάς και η αντίπαλός μας προέρχεται από μία καλή εμφάνιση στο ευρωπαϊκό της παιχνίδι. Εμείς θα πρέπει να κρατήσουμε την τακτική μας και να είμαστε συγκεντρωμένες. Θεωρώ πως η ομάδα μου ιδιαίτερα μετά το δ’ ευρωπαϊκό μας παιχνίδι στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας στο Βέλγιο, έχουμε πολύ καλή ψυχολογία, βρίσκουμε τα πατήματα μας και έχουμε πλέον καλό ρυθμό» δήλωσε στο Volleyplanet ο «εγκέφαλος» των ερυθρόλευκων, Στέλλα Χριστοδούλου.

Τοτσίδου: “Ευκαιρία για μια προσωπική… ρεβάνς”

Στο Πανναξιακό η πλήρης ομάδα του Ζόραν Κόβαζιτς, συνεχίζει αυτή την ώρα το ταξίδι της για τον Πειραιά, με τις αθλήτριες να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία το πρώτο τους ουσιαστικά φετινό «κρας τεστ» στο πρωτάθλημα, όπως αναγνωρίζει και στο Volleyplanet η Σία Τοτσίδου. «Για μας μέχρι στιγμής ντέρμπι ήταν πριν από το ματς και το παιχνίδι με τη Σαντορίνη, όμως το διαχειριστήκαμε πάρα πολύ καλά και καταφέραμε να το κάνουμε πιο εύκολο, απ’ όσο πίστευαν όλοι, αφού δεν είμαστε ακόμη ομάδα με παράδοση στα «σαλόνια» του ελληνικού βόλεϊ που να μπορούμε να κερδίσουμε κάποια παιχνίδια απλά με τη «φανέλα». Το ματς λοιπόν με τον Ολυμπιακό είναι μία καλή ευκαιρία να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε, αφού δεν είμαστε ακόμη ομάδα με παράδοση» τόνισε η Ελληνίδα ακραία.

Η πρώην αθλήτρια της ΑΕΚ όμως έχει έναν λόγο περισσότερο από τις υπόλοιπες συμπαίκτριές της να φύγει νικήτρια από του Ρέντη καθώς «τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχω καλές αναμνήσεις από τα ματς με τον Ολυμπιακό και προσωπικά θεωρώ το αυριανό ματς ως μία καλή ευκαιρία για ρεβάνς».

Με Βαλληνδρά και… κουτάβια στην αποστολή

Παρά την πρόσφατη παραίτηση του γενικού αρχηγού της ομάδας του Πανναξιακού, Γιάννη Βαλληνδρά, που έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία» στο νησί και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η 4η μέσα σε 5 χρόνια, η ομάδα δεν πρόκειται να μείνει χωρίς… Βαλληνδρά! Κι αυτό γιατί την αποστολή της ομάδας στον Πειραιά ακολούθησε και η 14χρονη κεντρική του τμήματος κορασίδων, Ελένη Βαλληνδρά, που δεν έχει καμία συγγένεια με τον ισχυρό παράγοντα της ομάδας. Όπως λέμε… απλή συνωνυμία!

koytabia
Το κλίμα λοιπόν στην ομάδα ενόψει του ντέρμπι είναι πολύ καλό, όπως και το ταξίδι του Πανναξιακού, που έγινε ακόμη πιο χαρούμενο από την παρουσία κάποιων ξεχωριστών… συνταξιδιωτών στο πλοίο, δύο γλυκύτατων κουταβιών της φωτό, τα οποία “έκλεψαν” κυριολεκτικά τις καρδιές των αθλητριών, οι οποίες δεν σταμάτησαν στιγμή να παίζουν και να ασχολούνται μαζί τους.