ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Βαθιά ανάσα» για το βόλεϊ η συνάντηση Αυγενάκη για το θέμα των εσόδων από τα ποσοστά του «στοιχήματος»

«Βαθιά ανάσα» για το βόλεϊ η συνάντηση Αυγενάκη για το θέμα των εσόδων από τα ποσοστά του «στοιχήματος»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχε συνάντηση την περασμένη Τρίτη 31/1  στο γραφείο του με τους επικεφαλής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων με σκοπό την περαιτέρω συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων φορέων του επαγγελματικού μας αθλητισμού και την όσο το δυνατόν πιο δίκαιη κατανομή του ποσού που τους αναλογεί, ως ενίσχυση από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Την ΕΣΑΠ εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Παντελής Ταρνατόρος. Η συνάντηση είναι η δεύτερη μετά από εκείνη της 23ης Ιανουαρίου και θα υπάρξει και νέα τις επόμενες ημέρες για να επιτευχθεί οριστική συμφωνία.

Για το 2023 το ποσό που διανεμηθεί σε όλες τις επαγγελματικές λίγκες ανέρχεται σε 30.500.000€ (αντίστοιχο ποσό θα διανεμηθεί και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Volleyplanet από το παραπάνω ποσό τα επαγγελματικά σωματεία θα πάρουν το 8,9%, κάτι που μεταφράζεται σε 2,7 εκ. ευρώ! Αντίστοιχα οι διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων θα λάβουν το 7% που δικαιούνται.

Πρόκειται αναμφίβολα για έναν γενναίο “μποναμά”,  πραγματική “ανάσα” έπειτα από αρκετό καιρό , στο άθλημα που θα επιτρέψει στις ομάδες να τονωθούν σημαντικά, να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις, να τακτοποιήσουν τυχούσες εκκρεμότητες, αλλά και να κάνουν σχέδια για το μέλλον.

Κυρίως όμως τα η δίκαιη κατανομή του κ Αυγενάκη αναμένεται να δώσει άλλο “πρεστίζ” και δυναμική παλιών καλών εποχών στο βόλεϊ που αγαπάμε, κάνοντας τα πρωταθλήματα ακόμη πιο ανταγωνιστικά, αφού σύμφωνα με πληροφορίες μας, πέρα από τα επαγγελματικά σωματεία της Volleyleague ανδρών-γυναικών, “το χρώμα του χρήματος” αναμένεται να δούν και ομάδες των κατηγοριών Prealeague και Α2.