Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Βάζουν «λουκέτο» στην 4άδα

Βάζουν «λουκέτο» στην 4άδα

Με δυο αναμετρήσεις που θα «σφραγίσουν» το εισιτήριο της 4άδας για την ΑΕΚ ή τον Α.Ο Θήρας, αλλά και ένα «ματς αγγαρεία» στο Ρέθυμνο, ολοκληρώνεται αύριο η κανονική περίοδος της Α1 Γυναικών.

Το ενδιαφέρον της ημέρας ασφαλώς βρίσκεται στο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη και στο κλειστό της Νάξου, όπου με κοινή ώρα έναρξης τις 15.00 διεξάγονται τα δυο ματς, Ολυμπιακός-Α.Ο Θήρας και Πανναξιακός-ΑΕΚ που θα κρίνουν την 4η θέση.

Για τις πρωταθλήτριες της κανονικής περιόδου, ο “εγκέφαλος” του Ολυμπιακού,  Στέλλα Χριστοδούλου εμφανίστηκε αισιόδοξη στις δηλώσεις της στο Volleyplanet, όπου τόνισε ότι “θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να τελειώσει με θετικό αποτέλεσμα η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος! Περιμένουμε λοιπόν ένα δυνατό ματς με τη Σαντορίνη, αλλώ νομίζω πως με την κατάλληλη και απαραίτητη συγκέντρωση θα πάρουμε τη νίκη”.

Στις δυο αυτές αναμετρήσεις, πέρα από τις ρεβάνς για τις ήττες τους με 3-1 στον Α’ γύρο, ΑΕΚ και Α.Ο Θήρας θα δώσουν “τα ρέστα τους ” για την 4η θέση της κανονικής περιόδου. Μέχρι στιγμής οι “κιτρινόμαυρες” με 37 βαθμούς, έναντι 36 βαθμών των Σαντορινιών έχουν τον πρώτο λόγο, καθώς η νησιώτική ομάδα του Απόστολου Οικονόμου, θέλει μόνο νίκη με 3-1 ή 3-0 επί των ερυθρόλευκων και ήττα της ΑΕΚ από τον Πανναξιακό για να “κλέψει” στο νήμα την είσοδο στην 4άδα, από την ομάδα του Μανώλη Ρουμελιώτη.

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αφού όπως έδειξε και το ματς του Κυπέλλου πριν από τρεις εβδομάδες υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες. Ωστόσο, εμάς ο στόχος μας ειναι να παίξουμε στα όρια μας, ως ομάδα και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Άπαξ και τα κάνουμε αυτά τα δύο, στη συνέχεια να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο από το συγκεκριμένο παιχνίδι ” δήλωσε στο Volleyplanet ο τεχνικός του πλήρους μετά από καιρό Α.Ο Θήρας, Απόστολος Οικονόμου.

«Σίγουρα είναι ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, πόσο μάλλον όταν καλούμαστε να παίξουμε την παραμονή μας στην 4άδα χωρίς 4 αθλήτριες (σ.σ Λαγουδάκη, Τοντάι, Πατέλη, Φάκη). Εμείς λοιπόν θέλουμε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο την κανονική περίοδο και ανεξάρτητα με το τι θα γίνει σε άλλα ματς, θα παλέψουμε για τη νίκη» δήλωσε στο Volleyplanet o “Ενωσίτης” τεχνικός, Μανόλης Ρουμελιώτης, που θα μπορούσε να είναι υποψήφιος και για το βραβείο κορυφαίου τεχνικού της χρονιάς, καθώς η ομάδα του παίζοντας για μία ολόκληρη σεζόν χωρίς ξένη, λόγω των χρεών της Ερασιτεχνικής και της απαγόρευσης μεταγραφών σε άνδρες-γυναίκες, φιγουράρει λίγο πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου στην 4η θέση.

Από την πλευράτων γηπεδούχων η κεντρική του Πανναξιακού, Άννα Σαλούστρου δήλωσε στο Volleyplanet πως «είναι ένα παιχνίδι που τελειώνει και τυπικά την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Θέλουμε τη νίκη απέναντι σε ένα ιστορικό σύλλογο όπως αυτόν της ΑΕΚ, κυρίως για το κόσμο μας που δίνει το παρών σε κάθε αγωνιστική. Η επόμενη μέρα θα μας βρει με το μυαλό στο Αγρίνιο και στο Κύπελλο».

Happy End στο Ρέθυμνο

Ο επίλογος της κανονικής περιόδου της Α1 γυναικών γράφεται στο πανέμορφο Ρέθυμνο, όπου στις 16.00 στο κρητικό «Μελίνα Μερκούρη» ο τοπικός ΟΠΕΡ έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή του υποδέχεται την ελλιπή και υποβιβασμένη ήδη, μαζί με Ηρακλή, ομάδα των Μακεδόνων Αξιού.

Η κριτική ομάδα που δεν θα έχει στη διάθεσή της την Αμερικανίδα Τόμπσον, που επέστρεψε ήδη στο Τέξας, θέλει τη νίκη για λόγους γοήτρου και για ένα «γλυκό» επίλογο. «Είναι το τελευταίο φετινό ματς μπροστά στο κοινό μας και χωρίς να ξέρω αν έχει ετοιμάσει κάποια έκπληξη η διοίκηση θέλουμε να δώσουμε στο παιχνίδι ένα χαρακτήρα φιέστας. Ελπίζω και χωρίς την Τζενιφερ (σ.σ. Τόμπσον) να πάρουμε τη νίκη για να κλείσουμε με όμορφο τρόπο τη χρονιά και στη συνέχεια να ελπίσουμε σε μία νέα οργάνωση του τμήματος σε ακόμη καλύτερες βάσεις» τόνισε στο Volleyplanet ο τεχνικός του ΟΠΕΡ, Νίκος Ζιώγας.

Για τη φιλοξενούμενη ομάδα, που αναμένεται να αγωνιστεί με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της ο τεχνικός, των Μακεδόνων Αξιού, Μανόλης Σκουληκάρης, που δεν θα έχει στη διάθεσή του τις διεθνείς με την Κορασίδων, Καραφουλίδου, Αλεξάκου, μιλώντας στο Volleyplanet έδωσε το ακριβές… στίγμα του αγώνα: «Για εμάς είναι ένα ματς… αγγαρεία! Μετά τον υποβιβασμό μας, είναι ένα ματς άνευ σημασίας. Βλέπουμε αν μπορούμε να κλείσουμε με θετικό τρόπο τη σεζόν και μετά θα κοιτάξουμε το μέλλον».

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...