ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Βελτίωση και φιλική νίκη

Βελτίωση και φιλική νίκη

Η Εθνική ομάδα Νεανίδων επικράτησε με 3-0 της ΑΕΚ Λάρνακας στο προτελευταίο φιλικό παιχνίδι που έδωσε στην Κύπρο στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εν όψει της συμμετοχής της στον προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο ‘Θεμιστόκλειο’ της Λεμεσού με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κάνει την καλύτερη του εμφάνιση κόντρα στην ομάδα όπου προπονητής είναι ο Απόστολος Οικονόμου και αγωνίζεται η Έλενα Κουντουρά.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εικόνα που δείξαμε σήμερα καθώς φαίνεται ότι βρίσκουμε το ρυθμό μας. Είχαμε καλό σερβίς, λειτούργησε σε καλό βαθμό το μπλοκ – άμυνα αλλά πρέπει να βελτιωθούμε στην υποδοχή», σχολίασε αρχικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Παπαδόπουλος και συμπλήρωσε: «Ήταν ένα καλό τεστ κι αύριο έχουμε ένα τελευταίο ακόμη πιο δυνατό με τον Απόλλωνα που θα μας βοηθήσει να δούμε κάποια πράγματα αφού μέσα από αυτά τα φιλικά που δίνουμε στην Κύπρο προσπαθούμε να βρούμε τις ισορροπίες μας».

Από την πλευρά του ο προπονητής της ΑΕΚ Λάρνακας Απόστολος Οικονόμου αφού αρχικά ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλες τις Εθνικές ομάδες που ρίχνονται αυτή την εβδομάδα στη μάχη της πρόκρισης, σχολιάζοντας τον αγώνα σημείωσε: «Έχοντας δει και τα δύο φιλικά που είχε δώσει η Εθνική κόντρα στην Εθνική ομάδα Νεανίδων της Κύπρου, η αλήθεια είναι ότι η ομάδα ήταν μεταμορφωμένη. Σε εκείνα τα παιχνίδια ο κ. Παπαδόπουλος έκανε πολλές δοκιμές ενώ σήμερα έπαιξε με το βασικό του σχήμα και η ομάδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Μας πίεσε πολύ από το σερβίς, ήταν πολύ καλή στο μπλοκ και την άμυνα. Γενικά είναι μια ομάδα με ταλέντο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει στον όμιλο της».

Τα σετ: 18-25, 22-25, 13-25 (οι δύο ομάδες έπαιξαν και ένα σετ στους 15 πόντους όπου η ΑΕΚ επικράτησε με 15-10)

ΑΕΚ Λάρνακας (Οικονόμου): Νίκιτς, Ναάμι, Χαραλάμπους, Στυλιανού, Πέτρου, Κουντουρά, Μοσφιλιώτη –λ
Ελλάδα (Παπαδόπουλος): Κωνσταντινίδου, Βασιλαντωνάκη, Στράντζαλη, Ψωμά, Γκουντιμένκο, Καλαντάτζε, Κοκκινάκη –λ / Δρακουλίδου, Παπαδόπουλου, Γιαννέλου, Σωτηρίου, Δέμπη, Πατεράκη, Γκοβεδάρου

Αύριο στις 16.00 η Εθνική Νεανίδων αντιμετωπίζει στο τελευταίο της φιλικό παιχνίδι τον Απόλλωνα Λεμεσού.