DARK ROOM

«Βέρα στο δεξί» για την καλλονή του παγκόσμιου βόλεϊ (fot-vid)

«Βέρα στο δεξί» για την καλλονή του παγκόσμιου βόλεϊ (fot-vid)

Στο.. ρόστερ του “κλαμπ” των παντρεμένων γυναικών ανήκει από τα Χριστούγεννα μία από τις ομορφότερες βολεϊμπολίστριες του κόσμου, η 24χρονη Καζάχα Σαμπίνα Αλτινμπέκοβα.

Η νυν αθλήτρια της Αλ Βάσλι που σε ηλικία 17 ετών είχε χαρακτηριστεί τον τότε προπονητή της Εθνικής ομάδας U-19, Νουρλίν Σαντικοφ “ως πολύ όμορφη για το άθλημα” επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι αδύνατο να δουλέψεις έτσι, αφού ο κόσμος συμπεριφέρεται σαν να υπάρχει μόνο μία παίκτρια στο πρωτάθλημα”, την Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020 αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης.

altynbekova 8

Ο γάμος με τον 32χρονο εκλεκτό της καρδιάς της, Sayat Salmanuly έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο, αφού ο σύζυγός της που ασχολείται επαγγελματικά με διάφορες εμπορικές δραστηριότητες, προτιμά σε αντίθεση με την Αλτινμπέκοβα, να κρατά χαμηλό προφίλ, προστατεύοντας την ιδιωτική του ζωή από τα αδιάκριτα μάτια του κόσμου.

altynbekova 2

altynbekova 1
altynbekova 7

Η πανέμορφη Sabina την ώρα των όρκων ήταν υπερκομψη στο γκρι φόρεμα που φορούσε, ενώ τα μαλλιά της κάλυπτε ένα λεπτό μαντήλι, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η καλλονή του παγκόσμιου βόλεϊ είναι μουσουλμάνα. Στα χέρια της κρατούσε μία σιάτη λευκή τσάντα.

Το Volleyplanet.gr είχε συστήσει την Σαμπίνα πριν από 6 χρόνια στους αναγνώστες του, όταν με την ομορφιά της είχε κλέψει καρδιές στην παρθενική της εμφάνιση στο πρωτάθλημα νεανίδων το 2014 με το Καζακστάν.

Ακολουθησε η μετάβασή της στην Ιαπωνία,  όταν το μεγάλο τοπικό αθλητικό πρακτορείο Dentsu ανακάλυψε την Αλτινμπέκοβα και απέκτησε τα αποκλειστικά του δικαιώματα μάρκετινγκ σε μια συμφωνία ενός έτους, στα τέλη του 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η πρώτη φορά που είχε αποκτήσει τα δικαιώματα ενός αθλητή εκτός της Ιαπωνίας.

altynbekova 5

Η Altynbekova εντάχθηκε στην ιαπωνική ομάδα GSS Sunbeams στην τρίτη βαθμίδα V. Challenge League II και ήλπιζε ότι θα μπορούσε να κερδίσει μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο. Ωστόσο, το πέρασμά της στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου” αποδείχθηκε σύντομο και αναγκάστηκε έτσι να επιστρέψει στο Καζακστάν.

Αφού συνεργάστηκε μέχρι το 2017 με την Άλμα Άτι η Αλτινμπέκοβα διεύρυνε τους ορίζοντές της για βόλεϊ και άνοιξε τα φτερά της για το Ντουμπάι, όπου ακολουθεί μέχρι σήμερα επαγγελματική καριέρα, αγωνιζόμενη με την Al-Wasl.

Εκτός από το βόλεϊ στη Σαμπίνα αρέσει να μοιράζεται πολλές στιγμές της ζωής της με τους θαυμαστές της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού η επίσημη σελίδα της στο Instagram διαθέτει πλέον περισσότερους από 828.000 ακολουθους, οι οποίοι ενημερώνονται για τη ζωή της 24χρονης εντός και εκτός γήπεδου.

Πέρα από τις προσωπικές της φωτογραφίες, αλλά και με διασημότητες όπως ο συνιδρυτής της Alibaba Jack Ma και ο Πορτογάλος πρώην ποδοσφαιρικός σταρ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης Luis Figo, η Αλτινμπέκοβα, ως μουσουλμάνα δημοσιεύει συχνά εικόνες στη σελίδα της στο Instagram με το παραδοσιακό hijab και τοποθεσίες όπως το Μεγάλο Τζαμί στο Αμπού Ντάμπι.

altynbekova 6

altynbekova 4

Οι αθλητικές της αναρτήσεις κερδίζουν την τεράστια ανταπόκριση και λατρεία των θαυμαστών του βόλεϊ, κάτι που η Αλτινμπέκοβα έχει “εξαργυρώσει” λανσάροντας από το 2017 την προσωπική της μάρκα S20 της (σε φόρο τιμής στον αριθμό της φανέλας του βόλεϊ), που υπογράφει μια σειρά αθλητικών ρούχων (φόρμες, μπλουζάκια, φούτερ).

S20