Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Βέσοβιτς: Νιώθω υπέροχα στον Ολυμπιακό

Βέσοβιτς: Νιώθω υπέροχα στον Ολυμπιακό

«Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει…» λέει μια παροιμία και ο φετινός Ολυμπιακός στο θέμα της Βέσοβιτς, φαίνεται πως τα διέθετε και τα δύο. Η Σέρβα άσος απολαμβάνει τη ζωή στην Αθήνα και περιμένει με αγωνία το ντέρμπι με τον “αιώνιο” αντίπαλο.

Η 27χρονη διεθνής άσος των «ερυθρολευκων», Γιοβάνα Βέσοβιτς αναμφισβήτητα, σε ένα πρωτάθλημα «ισχνών αγελάδων», σαν το φετινό της Α1 Γυναικών, μαζί με τις σημαντικές διακρίσεις που κοσμούν την τροπαιοθήκη της κερδίζει και τον τίτλο της κορυφαίας μεταγραφής του πρωταθλήματος.

Το Σάββατο 26/10 η τριταθλήτρια κόσμου του 2006 και πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2011 πραγματοποίησε το ντεμπούτο της κόντρα στους Μακεδόνες, αλλά περιμένει πως και πως τα πιο δυνατά ευρωπαϊκά παιχνίδια και ειδικά αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Η ακραία του Θρύλου, μίλησε στο www.osfp.gr για το ντεμπούτο της, αλλά και για την ζωή της στην Αθήνα, που απολαμβάνει, μολονότι θέλει να δει πολλά ακόμη: “Είναι ωραίο το συναίσθημα να παίζεις μετά από τόσους μήνες. Είμαι σε μια νέα ομάδα, τον Ολυμπιακό, και αισθάνομαι υπέροχα. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό και περιμένουμε τα παιχνίδια της Ευρώπης και αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Είμαι μόλις 10 μέρες στην Αθήνα και δεν έχω δει πολλά πράγματα. Στο επόμενο διάστημα θα την εξερευνήσω όταν έχω χρόνο. Το πιο σημαντικό είναι ότι αισθάνομαι καλά εδώ”.

Πως όμως η Βέσοβιτς κατέληξε από την τουρκική Τσανάκαλε στο λιμάνι και ντύθηκεστα ερυθρόλευκα;

Αν ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Νικολάκης δεν είχε ζητήσει να μείνει κενή η θέση της μίας ξένης, δεν αποκλείεται φέτος οι νταμπλούχες Ελλάδας να την έβρισκαν αντίπαλό τους σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

«Μετά την επέμβαση της Κωνσταντίνου, η Κοσμά άρχισε να εμφανίζει κάποια πρόωρα δείγματα του προβλήματος που αντιμετώπιζε και εκτίμησα ότι δύσκολα θα μπορούσε να βγάλει περίπου 40 παιχνίδια της σεζόν» εξηγησε στο www.volleyplanet.gr o πολυνίκης τεχνικός και συμπλήρωσε: «‘Ετυχε λοιπόν εκείνη την περίοδο η Βέσοβιτς να είχε ολοκληρώσει τη συνεργασία της με κάποια ομάδα και είχε αποφασίσει να μείνει εκτός μέχρι τα Χριστούγεννα» αλλά τελικά μέσω ενός μάνατζερ έσμιξαν οι δρόμοι της Σέρβας ακραίας και του Ολυμπιακού.

Μολονότι ακόμη δεν έχει πιάσει το 100% των δυνατοτήτων της η Βέσοβιτς είναι έτοιμη να προσφέρει θέαμα και να βοηθήσει τις νταμπλούχες να διατηρήσουν τα σκήπτρα στην Ελλάδα ενώ στην Ευρώπη η εμπειρία της θα κάνει τη διαφορά, αφού όπως λέει και ο Γιάννης Νικολάκης «είναι απόλυτα επαγγελματίας και ξέρει… καντάρια βόλεϊ».