ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Βγαίνουμε… Ευρώπη με 9 εκπροσώπους!

Βγαίνουμε… Ευρώπη με 9 εκπροσώπους!

Ανακοινώθηκαν από την ΕΟΠΕ οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα της ερχόμενης σεζόν με την Ελλάδα να αφήνει το… “μένουμε σπίτι” και με εννέα εκπροσώπους να βγαίνει δυναμικά στην Ευρώπη!

Στους άνδρες ο Πρωταθλητής Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. θα βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ στο CEV Cup ενώ Παναθηναϊκός Α.Ο. και Π.Α.Ο.Κ. στο Challenge Cup ενώ στις γυναίκες ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιος Λιγκ, ο ΑΟ Θήρας και ο ΠΑΟΚ στο CEV Cup και ο Παναθηναϊκός με τη Θέτιδα Βουλας στο Challenge Cup.

Φυσικά, οι ευρωπαϊκές παρουσίες για τις ελληνικές ομάδες έχουν να κάνουν πρώτα με τη χρηματοδότηση που θα υπάρχει μέσω της κλιμακωτής φορολογίας κερδών από το στοίχημα και σε δεύτερο χρόνο με την αυτήν καθ’ αυτήν την επιθυμία τους να εξέλθουν των συνόρων! Ωστόσο, ακόμα κι έτσι η εκπροσώπηση της Ελλάδας είναι σημαντική και μόνο στα θετικά έρχεται να προστεθεί αυτή η επιστροφή.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει: 

Πραγματοποιήθηκε η 5η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο έγινε ο απολογισμός των προκριματικών αγώνων των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων ανδρών-γυναικών και παρουσιάστηκε το σχέδιο προετοιμασίας ενόψει των τελικών φάσεων (ΓΥΝΑΙΚΕΣ 18/08-04/09 και ΑΝΔΡΕΣ 1-19/09).

Εγκρίθηκε ο κατάλογος των 26 Καθηγητών Φυσικής Αγωγής που θα προταθούν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Εγκρίθηκαν οι Ειδικές Προκηρύξεις των Ενώσεων της Α’ φάσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Αγοριών Κ21-Κ18 και Κοριτσιών Κ20-Κ18.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η παράταση διάρκειας της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 έως 31 Αυγούστου 2021 για τους έχοντες δικαίωμα συμμετοχής στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Αγοριών Κ21 & Κ18 και Κοριτσιών Κ20 & Κ18.

Εγκρίθηκαν οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα Κύπελλα Ευρώπης 2021-2022 και το απεδέχθησαν ως εξής:

ΑΝΔΡΕΣ

Champions League: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
CEV Cup: Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ
Challenge Cup: Παναθηναϊκός Α.Ο., Π.Α.Ο.Κ.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Champions League: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
CEV Cup: Α.Ο. Θήρας, Π.Α.Ο.Κ.
Challenge Cup: Παναθηναϊκός Α.Ο., Α.Σ.Π. Θέτις

Εγκρίθηκε ομόφωνα η σύνθεση των παρακάτω Επιτροπών Ε.Ο.ΠΕ.:

Επιτροπή Μεταγραφών
Επιτροπή Εθνικών Ομάδων
Επιτροπή Ανάπτυξης
Επιτροπή Beach Volley
Επιτροπή Snow Volley
Οικονομική Επιτροπή
Επιτροπή Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων
Επιτροπή Marketing
Δικαστική Επιτροπή

Ορίστηκαν ομόφωνα οι εκπρόσωποι της Ε.Ο.ΠΕ. στην Επιτροπή Ισοτιμιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Τακτικός εκπρόσωπος θα είναι ο κ. Λευτέρης Κογκαλίδης και Αναπληρωματικός ο Χαράλαμπος Ξοφάκης και οι δυο μέλη του Δ.Σ. Ε.Ο.ΠΕ..

Εγκρίθηκε ομόφωνα η αποστολή ενός ερωτηματολογίου σε αθλητές/αθλήτριες βόλεϊ και beach volley για διδακτορική διατριβή με θέμα «Δερματολογικά νοσήματα που εμφανίζονται σε αθλητές/αθλήτριες βόλεϊ και beach volley».