Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Βγάζουν νύχια» ενόψει ντέρμπι (video)

«Βγάζουν νύχια» ενόψει ντέρμπι (video)

Με φόντο την παραμονή στην φετινή Α1 γυναικών Μακεδόνες Αξιού και Ηρακλής συγκρούονται στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος , ενώ το αήττητο του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού δοκιμάζεται κόντρα στην επίσης αήττητη εντός εδρας Σαντορίνη. Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχει το ΣΑΑΚ Ανατόλια.

Εύθραυστο αήττητο!

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει στις 16.00 στη Σαντορίνη, όπου ο Α.Ο Θήρας θα προσπαθήσει να κρατήσει αλώβητη την έδρα του για ένα ακόμη ματς, ωστόσο η αποστολή κόντρα στην αήττητη ομάδα του Παναθηναϊκού φαντάζει εξαιρετικά επικίνδυνη για την ομάδα της Ελένης Μεμετζή και ασφαλώς δεν θα έχει καμία σχέση με το τελευταίο ματς προετοιμασίας των ομάδων στο πλαίσιο του τουρνουά της Σαντορίνης “Νομίκεια 2014” (video). Η προπονήτρια της νησιώτικης ομάδας προβληματίζεται επίσης με την κατάσταση της Άννας Καβαθά, καθώς κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο της Ελληνίδας κεντρικής, καθιστούν τη συμμετοχή της αμφίβολη.

«Σίγουρα όλοι στο νησί περιμένουν με ανυπομονησία το παιχνίδι και θα είναι μια ακόμη γιορτή», τόνισε η Ελένη Μεμετζή στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ και συμπλήρωσε: «Ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής είναι η ομάδα που έχει ξεχωρίσει με την παρουσία της στο πρωτάθλημα και είναι και το φαβορί στο αυριανό ματς αφού είναι μια δεμένη ομάδα. Εμείς κάθε εβδομάδα βελτιωνόμαστε, σίγουρα θα παίξουμε όπως σε κάθε αγώνα μας για τη νίκη, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί λόγω εμπειρίας και ομοιογένειας».
Στην αντίπερα όχθη, οι νίκες του Παναθηναϊκού στα δύο συνεχόμενα ντέρμπι με τον νταμπλούχο Ολυμπιακό και την φιλόδοξη ΑΕΚ, έχουν ανεβάσει κατακόρυφα την ψυχολογία των “πράσινων”, που ταξιδεύουν στη Σαντορίνη όχι για να απολάυσουν το γραφικο… ηλιοβασίλεμα, αλλά για το   “7 στα 7”. Ωστόσο, ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Ρούσσης, εφιστά την προσοχή στις αθλήτριές του: «Το αυριανό ματς είναι απέναντι σε μια νεοφώτιστη ομάδα αλλά αρκετά φιλόδοξη, καθώς οι κινήσεις που έκανε δείχνουν ότι κοιτάει ψηλά. Η Σαντορίνη αν και δεν ξεκίνησε καλά τα τελευταία παιχνίδια δείχνει ότι βρίσκει μια σταθερότητα και ότι παίζει στην έδρα της καθιστά το έργο μας δύσκολο. Εμείς πρέπει να αφήσουμε πίσω τις νίκες στα ντέρμπι που κάναμε και να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Στόχος μας είναι η νίκη η οποία θα έρθει αν παίξουμε συγκεντρωμένα και δείξουμε το καλό μας πρόσωπο».

Με ερωτηματικό τη Βέσοβιτς
Την ίδια ώρα, στις 16.00 στο κλειστό του Ρέντη ο “αιώνιος” Ολυμπιακός, φιλοξενεί τον μαχητικό ΟΠΕ Ρεθύμνου, σε ένα ματς όπου οι ερυθρόλευκες είναι το φαβορί για τη νίκη. Στην αποστολή των πρωταθλητριών θα συμπεριληφθεί και η Σέρβα άσος, Βέσοβιτς, η οποία μπήκε στις προπονήσεις από την Πέμπτη και ο τεχνικός, Γιάννης Νικολάκης θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για το αν θα την ρίξει η όχι στη μάχη.
«Το παιχνίδι θέλει προσοχή γιατί ο ΟΠΕΡ με την Ζούνιτς είναι πιο δυνατός ενώ γενικά έχει αρκετές έμπειρες αθλήτριες και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναπαυτούμε» ξεκαθάρισε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ο κ. Νικολάκης και συμπλήρωσε. «Είναι θέμα σοβαρότητας και συγκέντρωσης και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων τα προβλήματα δεν λείπουν, καθώς ο Νίκος Ζιώγας θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Καλογριδάκη, Κιλιζιράκη, ωστόσο όπως κάνει σε κάθε αγώνα ο φετινός ΟΠΕΡ, αναμένεται και πάλι να παίξει χωρίς άγχος για το καλύτερο. «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα διαφορετικού επιπέδου, ωστόσο εμείς θα αγωνιστούμε χωρίς άγχος θέλοντας όμως να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε κι απ’ αυτό το ματς».

Με άλλη ψυχολογία ο Ηρακλής
Ένα από τα ντέρμπι της ημέρας είναι αυτό της Θεσσαλονίκης, στη Χαλάστρα, όπου οι Μακεδόνες υποδέχονται τον ουραγό και άποντο ακόμη Ηρακλή, στο ντεμπούτο του νέου τεχνικού, Γιάννη Ορφανού.
Η «τυπικά» γηπεδούχος ομάδα του Μανόλη Σκουληκάρη, που δεν θα έχει στη σύνθεσή της την Γκουβεδάρου, λόγω ενοχλήσεων στη μέση, θέλει πάση θυσία τη νίκη σε αυτό το κρίσιμο ματς με το συμπολίτη τους.  «Σήμερα για μας η νίκη είναι μονόδρομος» τόνισε στο www.volleyplanet.gr o προπονητής των Μακεδόνων που για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στο πρόβλημα του γηπέδου: «Μπορεί να είμαστε στις τελευταίες θέσεις και οι δύο ομάδες, αλλά δεν παύει να είναι ένα τοπικό ντέρμπι.
Το γεγονός πως ο αντίπαλός μας θα έχει νέο προπονητή, αυτό σίγουρα έχει αντίκτυπο στον τομέα της ψυχολογίας. Δεν θα μάθουν οι κοπέλες του Ηρακλή να μάθουν υποδοχή, ούτε να αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες ας πούμε… Πάντα όμως μία αλλαγή επιδρά στην ψυχολογία. Από τη στιγμή όμως που δεν παίζουμε στο γήπεδό μας, όλα μπορούν να γίνουν. Σε αυτόν τον τομέα δεν έχουμε το παραμικρό πλεονέκτημα από τις αντιπάλους μας. Εμείς αλλού προπονούμαστε, αλλού παίζουμε και νιώθουμε λοιπόν σαν φιλοξενούμενοι» είπε με παράπονο στο www.volleyplanet.gr ο Μανόλης Σκουληκάρης.
Χωρίς προβλήματα και αισιόδοξος ότι μπορεί να συνδυάσει το ντεμπούτο του με την πρώτη φετινή νίκη του Ηρακλή, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στο www. Volleyplanet.gr ο νέος τεχνικός του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ορφανός. «Έχουμε κάνει κάποιες προπονήσεις με τα κορίτσια και ελπίζω πως σε ένα τόσο σημαντικό ματς θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.Φυσικό είναι ακόμη να μην καταφέραμε να τους περάσω τη φιλοσοφία που θέλω, όμως δουλέψαμε κυρίως αυτές τις μέρες στην ψυχολογία.

Απεναντί μας θα συναντήσουμε μία νεανική ομάδα όπως κι εμείς που έχουμε τους ίδιους στόχους και σε αυτό το τοπικό ντέρμπι θα παλέψουμε αμφότερες για το γόητρο και τους βαθμούς» υποστήριξε ο διάδοχος του Γιάννη Πετίδη, που παραδέχθηκε πως το αναλάβει τον Ηρακλή σε μία δύσκολη τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά συγκυρία αποτελεί μία τεράστια πρόκληση για τον ίδιο, ωστόσο ελπίζει πως για την ιστορία του συλλόγου ο γηραιός θα καταφέρει στο τέλος να σωθεί. Σε αυτό ασφαλώς θα βοηθήσει προφανώς και η διοίκηση, αν καταφέρει και στελεχώσει προσεχώς, όπως συζήτησε ο Γιάννης Ορφανός, την ομάδα μία έμπειρη αθλήτρια.

Μονόδρομος η επιστροφή στις νίκες
Μία ώρα αργότερα στις 19.00, στο τελευταίο σαββατιάτικο ματς, στο κλειστό του Ιωνικού Ν.Φ η πλήρης ΑΕΚ, φιλοξενεί μπροστά στον κόσμο της το ελλιπές ξανά Μαρκόπουλο, με στόχο να επιστρέψει στις επιτυχίες, έπειτα από την πρώτη φετινή της ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.  «Είναι ένα ακόμη δύσκολο ματς με μια ομάδα της οποίας η βαθμολογική θέση είναι πλασματική και σίγουρα θα θέλει να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο. Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, να ακολουθήσουμε την τακτική μας και να έχουμε την ίδια μαχητικότητα κυνηγώντας κάθε μπάλα για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα» τόνισε στο site της ΕΟΠΕ ο τεχνικός της «Ένωσης», Μανόλης Ρουμελιώτης.

Στην ομάδα των Μεσογείων αντίστοιχα τα προβλήματα δε λένε να αφήσουν ήσυχο τον Σέρβο τεχνικό, Βέσκο Ιβάνοβιτς, καθώς σε ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Κάρπεντερ, Πράδο, που για ψυχολογικούς λόγους θα συμπεριληφθούν στην αποστολή των φιλοξενούμενων. «Έχουμε τα γνωστά προβλήματα, προσπαθούμε αλλά δεν είμαστε στη θέση να σκεφτόμαστε μόνο το αποτέλεσμα. Δεν είναι το πιο εύκολό παιχνίδι για να πούμε ότι πάμε για την πρώτη νίκη, ωστόσο περιμένω από τα νεαρά κορίτσια μας να παίξουμε για τη νίκη, να δώσουν το 100% και να παλεύουν σε κάθε φάση… Ανεξαρτήτου ονόματος αντιπάλου εμείς έτσι πρέπει να παίζουμε» τόνισε ο κ. Ιβάνοβιτς, που στην προσπάθεια για την πρώτη φετινή νίκη της ομάδας θα έχει κανονικά στη διάθεσή του τη Γιαννέλου.

Θέλουν τη νίκη για … πρωινό

Η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στην Ηλιούπολη, όπου στις 13.30 η τοπική ομάδα θα αντιμετωπίσει το φιλόδοξο Πανναξιακό, στον αγώνα που θα μεταδώσει απευθείας η ΝΕΡΙΤ.
Στον υψηλό βαθμό δυσκολίας, αλλά και στην ώρα, η οποία επέλεγη για να προλάβει η αποστολή των φιλοξενούμενων να επιστρέψει στο νησί, ενόψει του προσεχούς επαναληπτικού του Challenge Cup με τη Μινχάνκα Μίνσκ, αναφέρθηκε στις δηλώσεις της στο www.volleyplanet.gr η ακραία της Νάξου, Σία Τοτσίδου.

«Αν και η ώρα διεξαγωγής του ματς είναι λίγο περίεργη, εμείς καθημερινά κάνουμε πρωινές προπονήσει και έχουμε συνηθίσει. Η Ηλιούπολη, αν και νεοφώτιστη έχει κάνει πολλές «ζημιές» και σίγουρα χρειάζεται προσοχή, περιμένω ένα δύσκολο ματς, γιατί θα προσπαθήσουν στην έδρα τους να αποσπάσουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα η βαθμό. Εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένες στο στόχο μας, που είναι «καθαρές» νίκες και αισιοδοξούμε για το καλύτερο» τόνισε η Σία Τοτσίδου.
Η βαθμολογία (σε 6 αγωνιστικές): 1.Παναθηναϊκός 18β, 2.Πανναξιακός 15, 3.Ολυμπιακός 12, 4.ΑΕΚ 12, 5.Ηλιούπολη 9, 6.ΑΟ Θήρας 9, 7.ΟΠΕΡ 8, 8.Ανατόλια 4, 9.Μακεδόνες 2, 10.Μαρκόπουλο 1, 11.Ηρακλής 0,
*Μαρκόπουλο, ΟΠΕΡ, Ηλιούπολη, AEK, Ολυμπιακός και ΑΟ Θήρας έχουν κάνει το ρεπό τους.

Πρωτάθλημα: Α1 Εθνική Κατ. Γυναικών
ΗΜ/ΝΙΑ
ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
Σ Υ Ν Α Ν Τ Η Σ Η
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ
Σάββατο 22/11/2014
Θήρας
16.00
ΑΟ ΘΗΡΑΣ
ΑΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Μάλφας-Τοψιδέλης
Πέρρος
Σάββατο 22/1/2014
Σχ. Ν. Φιλαδέλφειας
19.00
ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μαρκάτσας-Μεταξά
Πολίτης
Σάββατο 22/11/2014
Μ.Μερκούρη
16.00
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
ΟΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Μόσχος-Καπάνταης
Γεωργόπουλος
Σάββατο 22/11/2014
Χαλάστρας
18.00
ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
Παπαδόπουλος Αρ.-Κάλλης
Στεργιόπουλος
Κυριακή 23/11/2014
Α΄Ηλιούπολης (ΝΕΡΙΤ)
13.30
ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ
Κυριοπούλου-Πρέντζας
Ανδρονικίδης