ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Βγήκε το ολυμπιακό καλεντάρι για Τόκιο 2020 (fot)

Βγήκε το ολυμπιακό καλεντάρι για Τόκιο 2020 (fot)

Επισημοποιήθηκαν από την FIVB οι ημερομηνίες  των Ολυμπιακών τουρνουά βόλεϊ ανδρών-γυναικών του Τόκιο 2020, που όπως είναι γνωστό, θα πραγματοποιηθούν, λόγω κορονοϊού, το καλοκαίρι του 2021 στην Ariake Arena, μια νεόκτιστη εγκατάσταση, που εγκαινιάστηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

Το πρώτο σέρβις στην ιαπωνική πρωτεύουσα, απ’ όπου θα απουσιάσουν οι Εθνικές μας ομάδες,  θα δοθεί από ανδρικό χέρι με την πρεμιέρα των προκριματικών το Σάββατο 24 Ιουλίου.  Ακολουθούν οι προημιτελικοί την Τρίτη 3/8, ενώ οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν την Πέμπτη 5/8.

Ο αγώνας για το χάλκινο μετάλλιο και ο τελικός για τον τίτλο του χρυσού Ολυμπιονίκη θα διεξαχθούν το Σάββατο 7 Αυγούστου.

Calendario-Maschile-Tokyo-2020

Το αντίστοιχο τουρνουά των γυναικών αντίστοιχα αρχίζει μία μέρα αργότερα από την πρεμιέρα των ανδρών, την Κυριακή 25 Ιουλίου με τα προκριματικά για το κυνήγι των 8 πολύτιμων εισιτηρίων της επόμενης φάσης. Οι προημιτελικοί διεξάγονται την Τετάρτη 4/8 και έπονται οι ημιτελικοί την Παρασκευή 6/8. Οι αγώνες για τις τρεις θέσεις του βάθρου και τα ολυμπιακά μετάλλια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Αυγούστου.

Calendario-Femminile-Tokyo-2020