Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Βήμα παραμονής για Λαμία

Βήμα παραμονής για Λαμία

Ανάλυσε το

Εύκολο απόγευμα είχε στην Γλυφάδα η Λαμία καθώς επικράτησε με 3-0 επί της ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα των play-out και με το τρίποντο έδειξε πως η μάχη της παραμονής θα παιχθεί με τη ΜΕΝΤ.

Μπορεί η νίκη της ΑΕΚ επί του ΑΟΟ να έφερε προσδοκίες και αισιοδοξία πως η ομάδα μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία, ωστόσο με το καλημέρα στα play-out άπαντες κατάλαβαν πως για να σωθεί η χρονιά χρειάζεται μόνο ένα θαύμα.

Οι «κιτρινόμαυροι» χωρίς αρχή και τέλος και με πολύ χαμηλά ποσοστά στην επίθεση αλλά και πολλά λάθη αποτέλεσαν εύκολη λία για την Λαμία που απλά έδειξε σοβαρότητα.

Η Λαμία από την πλευρά της φρόντισε να μην κάνει κανένα δώρο στην ΑΕΚ και με το 3-0 την προσγείωσε στην σκληρή πραγματικότητα.

Οι «γαλάζιοι» του Θανάση Κατσιγιάννη με καλές κόντρα επιθέσεις από του Λεόν, Καββαδά και Μίσιτς φρόντισαν να πάρουν τη νίκη στην Γλυφάδα και με το «καθαρό» τρίποντο να κρατήσουν τελευταία στον Όμιλο την ΑΕΚ και να παίξουν ουσιαστικά την παραμονή τους με τη ΜΕΝΤ.

Εκεί όπου ουσιαστικά θα κριθεί το ποια ομάδα θα παραμείνει και τη νέα χρονιά στην Α1.

Στο πρώτο παρά το καλό ξεκίνημα που έκανε η Λαμία προηγούμενη με 1-4, η ΑΕΚ κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα και με το μπλοκ του Ανδράδη στον Γκιρτζίκη να ισοφαρίσει σε 5-5. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με τους Λεόν και Καββαδά και τον Μισιτς έκαναν το 6-10 και το 13-20 για να αποκτήσουν με ευκολία το προβάδισμα και με το 14-25 να κάνουν το 0-1.

Στο δεύτερο σετ η Λαμία μπήκε αποφασισμένη να τελειώνει τον αγώνα της και με αποτελεσματικές επιθέσεις έκανε το 3-6 με τον Χήρα ενώ λίγο αργότερα η άστοχη επίθεση του Ανρεάδη έφερε το 4-8 δίνοντας διαφορά ασφαλείας στους «γαλαζιους» του Κατσιγγιάννη.

Η Λαμία συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό με άσο του Βλαχόπουλο και μπλοκ του Χήρα στον Χατζόπουλο έκανε το 7-13, ενώ ο Γκιρτζικης το 10-17. Παρά την διαφορά η ΑΕΚ προσπάθησε να την μαζέψει και με τον Αλεξίου έκανε το 13-17.

Ωστόσο η Λαμία κατάφερε να ελέγχει την υπέρ της διαφορά και να φθάσει στο 15-20 με το λάθος του Ανδρεάδη-Χατζόπουλου, ο Χήρας να κάνει το 16-22 για να τελειώσει το σετ με λάθος του Ωρολογά που έγραψε το 17-25 και το 0-2.

Το τρίτο σετ μετατράπηκε σε διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς η Λαμία με το 0-5 και το 1-8 δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στην ΑΕΚ κάνοντας και τους λιγοστούς φίλους των γηπεδούχων να διαμαρτύρονται για την εικόνα που αντίκριζαν.

Η Λαμία χωρίς πίεση και προβλήματα έκανε το 4-14 και στο τέλος με το 16-25 πανηγύρισε το τρίποντο που την φέρει πιο κοντά στην παραμονή της στην Α1.

Τάδε έφη…

Αντώνης Παπαδόπουλος (Προπονητής ΑΕΚ):  «Παρουσιαστήκαμε κακοί σε όλους τους τομείς και δεν μπορέσαμε όχι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα αλλά ούτε καν να μπούμε στο παιχνίδι. Ήμασταν σχεδόν απόντες. Συμβαίνει μερικές φορές να μην βρεθείς σε καλή μέρα. Δυστυχώς βρέθηκαν σε κακή κατάσταση όλοι οι παίκτες σήμερα, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι. Τώρα δεν έχουμε παρά να πάμε στη ΜΕΝΤ και να αποδείξουμε ότι αυτό το ματς ήταν μια κακή παρένθεση, κυνηγώντας τις μαθηματικές ελπίδες που μας απόμειναν για να μείνουμε στην κατηγορία».

Θανάσης Κατσιγιάννης (Προπονητής Λαμίας) : «Ήταν ένα εύκολο απόγευμα για την ομάδα μου. Πήραμε το τρίποντο που θέλαμε και κάναμε ένα βήμα προς τα μπρος. Η ομάδα συνεχίζει να δείχνει τον καλό εαυτό της στα πλέι- άουτ, συνεχίζοντας την πορεία που έκανε στον δεύτερο γύρο, όπου συγκέντρωσε 14 βαθμούς ενώ θα μπορούσε να πάρει κι άλλους εκτός έδρας. Κάναμε καλό ξεκίνημα στη διαδικασία των πλέι άουτ και τώρα κοιτάμε το επόμενο ματς».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΑΕΚ (Παπαδόπουλος): Ωρολογάς 8π. (8/18, 73% υπ., 59% άριστες), Χριστοφίδης 3 (2/5, 1 μπλοκ), Δανιάς 1 (1/1), Χατζόπουλος 2 (1/4, 1 άσσος), Αλεξίου 9 (9/12), Ανδρεάδης 3 (3/22) / Γκούζντα (λ. – 67% υπ., 33% άριστες), Μιχαλόπουλος Αν., Μιχαλόπουλος Γ.

Γ.Σ.ΛΑΜΙΑ (Κατσιγιάννης): Γκιρτζίκης 2π. (2/5), Λεόν Γκιμαράες 17 (17/26, 80% υπ., 53% άριστες), Χήρας 9 (4/6, 3 μπλοκ, 2 άσσοι), Βλαχόπουλος 5 (3/4, 2 άσσοι), Μίσιτς 12 (10/14, 1 μπλοκ, 1 άσσος), Καββαδάς 10 (7/14, 2 μπλοκ, 1 άσσος) / Τσαδήμας (λ. – 67% υπ., 33% άριστες), Καρβούνης, Μαδούρας 2 (2 μπλοκ), Ντε Σόουζα.